O ooo Laki laki. . . :shock:laki72 wrote: Anarhija je zavladala i Srbi su je svojerucno prihvatili za omiljen model ponasanja....
Постоји огромна разлика.orion":2fv50ewx je napisao(la):Не постоји разлика између жене која путује из Борче на НБГ за плату од 20 хиљада и оне која путује из сремског села у неки сремски град за плату од 15 000 у погледу социјалне угрожености. Једина је разлика што ће ову другу одмах на вратима дочекати возач и неће је пустити ако му не покаже карту. Приче о бициклу као алтернативи су неозбиљне.
Пантограф":1gnqqd4x je napisao(la):Па, то је несавршен систем, али је овај који важи у ГСП - да се бесплатан превоз омогућава људима због старости, иако баш они имају најсигурнија примања - глупљи.
Пантограф":1pdxiwtw je napisao(la):Лаки,
Нормално је да млађи људи буду приврженији идејама анархизма, Чегеваризма, уопште екстремима сваке врсте. Негде са 30 година, међутим, човек се - ако не остане вечити дечак и вечити јебиветар - мења: веће животно искуство натера га да увиди милион бесмислица које су му биле онолико привлачне са 20 (између осталог, кроз неколико путовања човек схвати колико Србија са својим анахронизмом заостаје за некада смешним државама, попут Мађарске, па се прочита Чегеварино писаније о томе како човек - кога је убио - испушта душу, па ти некако буде и мило што је црногорски четник који је у Боливији предводио његово слање на онај свет из истог племена као и твој отац; онда дође и породица и почињеш да се у себи буниш против прича да Србија треба да буде као Венецуела, да је Северна Кореја "супер", а Јужна је одвратна јер служи Америци итд.). О тим трансформацијама се пише - вековима - и оне су сасвим природне.
Мислим да ти и ја, пре свега, памтимо време када је у Београду јавни превоз заиста био бесплатан (1993.), али ови рођени око 1990. не памте. А после периода дефакто бесплатног превоза, омогућеног великодушно од злочиначке власти брачног пара са Дедиња и њихове полудебилне деце, када је на улице у шпицу излазило 250 аутобуса, уследило је време у којем је градоначелник Небојша Човић (ово име већ звучи познато и млађима, а загрижени Партизановци међу њима вероватно мисле да је јако фин "чова") тукао штрајкаче у погону ГСП-а (буквално тукао људе, песницом у главу и сл. - наравно, уз помоћ вода специјалаца) не би ли завео ред.
Ти и ја, наравно, не бисмо хтели да се наша отужна ближа прошлост понови, па (рекао бих - оправдано) гајимо страхове према радикалним решењима; млађи, са друге стране, мисле да је време у којем живе најгоре од постанка света (и много греше). Ја бих им, из најбоље намере, попут тебе саветовао да своју енергију усмере ка напорима да се од Србије коначно направи уређена и савремена држава, са правилима понашања као у напредним земљама. Пишем "коначно", јер,Србија то није била бар од времена владавине Деспота Стефана Лазаревића (почетак 15. века). У том смислу су и креативност и енергија коју носе двадесете - итекако пожељне и рекао бих неопходне. Па и предлози другачије наплате превоза - зашто да не?
Па Вучко човече нема те годинама на форуму !vucko":2sfys52k je napisao(la):Nego,kako opravdavate to sto onaj bus plus sistem preko SMS-a vam skine novce cak i kada "sistem nije u funkciji"?
Feanor":3185qpmu je napisao(la):Moralisto kada budes bio u prilici da biras izmedju dorucka i karte od 150 dinara pitacu te...
To je realnost a to sto vi gordi sa vasih planina ne vidite dno u ovom drustvu to je vas problem...
Da, ima bahatih klinaca i za naplatu sam za njih...
Ali karta od 73 dinara, 150 dinara, 300 dinara dnevno, 3200, 4500 mesecno je bezobrazluk!
Kako bre to ne shvatate... Preskupo je! Preskupo s obizorm na subvencije, visak od 2000 ljudi, uslove u kojima se voze ljudi, Bus plus, provizije, javasluk... Preskupo!
Ja nisam za tolerisanje svercera vec za svodjenje cene na prihvatljivu meru pa tek onda na insistiranje na placanju karata. A sa cenom za pola nizom siguran sam da se pokrivaju troskovi ukoliko se prevoz dovede u red. Mogu i da ukinu placanje karata ako subvencije ostanu na ovom nivou i opet sam siguran da bi sve bilo ok, samo kada bi se sasekli pravi lopovi, viskovi i lencuge...
Ali znam ja da tebe moralisto mrzi da ulazis u sitna crevca. Razlog sto ti pljujes svercere je cista gordost... Ja se inace ne svercujem... Uredno placam dnevne karte.
Subvencionises ti mnoge stvari, bas kao i ja, ali nekako je najlakse pljunuti po svercerima...
Хвала Директоре, плусићћћdirektor":1tppb8fo je napisao(la):Gago kad posaljes sms na broj 011/123# nedobijes odgovor sistem nije u funkciji skunu ti 2 din kredita iako nisi dobijo trazenu informaciju