hazard":y5vw9ztz je napisao(la):
Kako se boris protiv busplusa time sto ne placas kartu?
Једна ласта не чини пролеће.
Исто тако, један човек, једна шачица људи неће ништа променити. Међутим, уколико се та маса буде стално увећавала и на крају достигне критичан број, само постојање Бусплуса се ће довести у питање јер ће та фирма постати финансијски неодржива.
Да кажемо хипотетички да од сутра сви престану да плаћају превоз, Бусплус не може да узима проценат јер нема од чега и фирма постаје неликвидна, одлази под стечај па банкрот.
Наравно, ово је теорија. Тачно је да ће се повећање броја шверцера негативно одразити на квалитет превоза, јер "екипа" неће од свог џепа да буде оштећена. Али на крају ни то им не може помоћи. Јер, пад квалитета превоза експоненционално ће повећати количину шверца и тако до тренутка неодрживости система. У првом периоду би дошло до екстремног пада квалитета превоза, али та жртва је очигледно потребна пре него што се буду стекли услови за напредак. Уосталом, добар део шверцера на овом форуму су биле уредне платише првих месеци Бусплуса (међу њима сам и ја). Међутим, када видиш да те неко вуче за нос, лаже у лице, још те представља као криминалца, непоштује као корисника и
најбитније, твоје паре не улаже у оно што је обећао (у побољшање квалитета превоза), револт је неизбежан.
Рецимо, последњих месеци је јавни превоз у кризи, пара нема и уместо да ГСП реционализује трошкове барем тиме што ће спречити део манипулација у погонима који се врше на свим нивоима од возача, портира, до директора, они укидају поласке, тј, уништавају услугу. Не пада им напамет да гледају у своје двориште, већ оптужују друге.
Или да су од 2 000 радника вишка отпустили барем 100 за почетак. Не, уместо тога они додатно сакате поласке....Штеде нафту, коју им потом возачи покраду на окретницама......а притом се то све зна и ништа се не предузима.
Шверц је последица невремена и олује, али после сваке олује долази сунце.
На крају, контрапитање:
Како се бориш против Бусплуса тиме што плаћаш карту? Тиме јасно показујеш да је све у реду и да само тако наставе. Ако постоји неки други и ефектнији начин ја ћу радо прећи на њега и поново плаћати карту. Плаћање карте није проблем. Финансирање нестручних и нерадних људи је проблем.