nikola011":34z603ac je napisao(la):Pocecu ja da podrzavam Djilasa :lol:
Đilas: Kazna za policajce, karta mora da se plaća
Tanjug | 05. oktobar 2012. 14:05
Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas kaže da će svaki komunalni policajac koji je prekršio zakon biti sankcionisan, ali i da kada bi svi plaćali kartu, ne bi bilo nikakvih problema
Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je danas da će svaki komunalni policajac, koji je primenio prekomernu silu, odnosno prekršio zakon, biti najstrože sankcionisan, ali i napomenuo da svako ko se vozi prevozom mora da ima plaćenu kartu.
"Svaki problem potiče od toga što neko nema plaćenu kartu, a vozi se prevozom. Kada bi svi plaćali kartu, ne bi bilo nikakvih problema i ovih situacija ne bi bilo", rekao je Đilas novinarima.
On je naveo da će, ukoliko u Beogradu trećina građana ne bude plaćala kartu, to dovesti do smanjeja broja vozila na ulicama za toliko, ističući da ne postoji nijedan grad u svetu koji to može da izdrži.
Uz napomenu da grad izdvaja godišnje 100 miliona evra za GSP, što je za 40 miliona evra više nego za obdaništa, gradonačelnik je istakao da se time ne pokrivaju gubici tog preduzeća, već da se omogućava da cena karte bude najniža u celoj centralnoj Evropi.
Navodeći da se kvalitet prevoza popravlja iz dana u dan i da će na proleće na ulicama biti novih 200 klimatizovanih autobusa, Đilas je upozorio da će se maksimalno boriti da svako ko uđe u autobuse koji ispunjavaju evropske standarde ne mora da plaća evropsku cenu karte, ali da mora da plati cenu koja je propisana u Beogradu.
"Naravno da osuđujem kada komunalni policajac više puta udara putnika, ali osuđujem i kada putnik neće da izađe iz autobusa, kontrolora izbaci kroz vrata i onda mu pokaze crnogorski pasoš sa adresom u Beranima i kaže mu napiši kaznu za Berane. Vrlo nam je značajan svaki građanin Beograda, kao i sjajni studenti kao taj gospodin koji ima 31 godinu i studira, ali mogli bi da izdržimo njegov gubitak da se vrati u Berane i tamo se vozi besplatno", rekao je Đilas.
"Oni koji dođu u Beograd voziće se uz plaćenu kartu. Zamislite šta bi mu se desilo u Parizu, Berlinu ili drugom gradu da je pokazao pasoš. Milsim da bi proveo određeno vreme u zatvoru i onda bi se uz pomoć države vratio u Berane", rekao je Đilas.
Zatvor i ovde za takve, nego sta!
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... a-se-placa
Mala škola spinovanja, lekcija 1.
Poštovani Nikola011, pre nego što okačiš gradonačelnikovu sliku iznad uzglavlja, razmisli malo o tome ko je uopšte kriv za rupu u zakonu koju ovaj nesrećni Beranac koristi i koja mu omogućava sve ove godine da se vozi besplatno? Ko je kriv za nepostojanje načina da se svima sa prebivalištem 100km od Beograda naplati kazna u gradskom prevozu? Ko je kriv što Crnogorci i Bosanci mogu da se parkiraju gde hoće, bez bojazni da će ikada platiti kaznu ( jedino da se paze pauka )? Da li je sve to delo ovog Beranca? Da li je uopšte bitno što ima 31 godinu i studira? Na kraju krajeva, mogli bismo da pričamo i o tome ko mu je i omogućio da studira sa 31 godinom?
Dakle, umesto da je taj Đilas uložio napor u to da napravi svoju Žardinjeriju i da što više ošiša ovce zvane Beograđani ( i sam sam ovan među njima ), bolje bi bilo da su prethodno smislili način da Crnogorci ne mogu da se vrate đe ih stara majka čeka, prije no što makar na granici ne izmire sva dugovanja i neplaćene kazne. Isto tako, meni kad god dođu gosti iz inostranstva dužan sam da ih prijavim policiji u roku od 24h. Da je se pokrenuo postupak prijavljenog prebivališta dotičnog Beranca, pa onda i postojanja ugovora sa stanodavcem i plaćenog poreza, druga bi se pesma pevala.
Ovako, ovom svojom izjavom i potpaljivanjem lomače pod ovim momkom , Đilas samo krije sopstvenu nesposobnost, odsustvo želje da išta uradi, a prikazuje bezobrazluk, osionost i veliko prisustvo želje da zgrne velike novce uz ni malo rada.