Staklena_Wool_nica":25dkomb5 je napisao(la):
Relja, taj video klip nema veze sa ovim. Taj sa nalepnicama nije imao zasta da se drzi i policajci su mogli sa njim da se guraju i razvlace. Ovaj student grdosija nije hteo da se otkaci sipke. Bus je prepun ljudi i nema prostora za razvlacenje.
Pa ti onda nisi ni gledala klip iz autobusa. Čovek se svo vreme držao za šipku rukom koja je bila
savijena, nastavio je da se drži i posle udaraca, i tek na kraju su ga guranjem i sopstvenom težinom odvojili od šipke. Razvukli su ga u busu prepunom ljudi. Na stranu što Komunalna očigledno laže da je incident počeo ranije - na snimku se vidi da se ljudi sklanjaju tek na kraju.
Koliko vi nazivate nekog fasistom i krvopijom, toliko i ja mogu da kazem da ste vi podstrehaci nereda. Sad neka se sudi, sta je starije, kokos ili jaje.
Istorija je pokazala da "fin i pristojan svet" rado prihvata fašizam u strahu od nereda.
Odlazite u krajnost da drugima nabijate na nos da vole ratobornost. Pa upravo ste vi ti koji ste podrzali ratobornika. Ako imas nesto protiv BusPlusa, lepo se narod skupi i demonstracije. A da sugerisete da nije nista baviti se prevarom, bas lepo od vas.
Da li ti veruješ pisanim saopštenjima ili svojim očima? Ko je na ovom snimku bio nasilan, a ko pasivan?
Ajde kad vec zamisljamo bezazlene siduacije gde se bojite da ce vas nadlezni isprebijati (mada se retko kad casnom coveku desilo da ga bez provokacije policajac istambura)
Ovo ću da izvojim. Naivna si, to se u Srbiji dešava maltene svakog dana.
"Nadležni", kako it ti zoveš, nisu nadležni da po svom slobodnom ubeđenju određjuju ko je častan i zaslužuje šamarčinu, udarac u rebra...
U većini slučajeva je policija ta koja prva počne da provocira, iznuđujući mito. Meni se desilo u sred Novog Beograda, policajac me je zaustavio iz čista mira (bio vezan, upaljena svetla, imao zimske gume, svu opremu, brzina 50, dao migavac, dokumenta u redu, nikad privođen i osuđivan) i posle 5 minuta me nabeđuje da sam zaustavljen zbog korišćenja mobilnog telefona u vožnji. Laž, jer su mi telefoni bili u zakopčanoj torbici sa leve strane kuka, a ja bio vezan. I onda je počeo da provocira. NIje uspeo, ostao sam miran, ali je bilo prilično neprijatno nekih 10tak minuta, bilo je pitanje trenutka ko će prvi da izgovori neku malo težu reč, a onda bi svašta bilo. U povratku sam video da mu je prošlo kod nekog klinca.
Sad je i komunalna počela da se bahato ponaša.
Ajde kad vec zamisljamo bezazlene siduacije gde se bojite da ce vas nadlezni isprebijati (mada se retko kad casnom coveku desilo da ga bez provokacije policajac istambura) da vidimo sta bi vi uradili da vam par nekih bu**** stane na vrata u autobusu, tu se oklembese o sipku i nece da vam se pomere da mozete da izadjete. Uzmimo u obzir jos i to da je vas putnika, krupne gradje duplo vise u busu od nasilnika. Lepo ih pitate da se pomere, oni nece. Hocete li cekati u toj finoci da nestane benzina u busu, da ovi ogladne, da ih zasmejavate pa da popuste??? Sta bi ste preduzeli?
Prvo, ovaj putnik nije to uradio, samo je stajao pored vrata, nikoga on nije blokiao da uđe/izađe, tako da tvoj hipotetički primer nema veze sa tri udarca u stomak. U ovoj situaciji on nije bio nasilnik (u stvari jeste, ali po kriterijumima Slobe i Mire u vreme protesta 96/97?).
Drugo, večeras na JNA igraju Partizan i Nefči prvu utakmicu u Ligi Evrope, stadion će biti pun.
Grupice navijača će krenuti gradskim prevozom krenuti na stadion. Ne znam da li znaš kako to izgleda?
Imaćemo upravo tu situaciju, pa ćemo da vidimo da li će, i kako će, komunalna da asistira Bus Plusu kada budu kontrolisali navijače da li su validirali kartice
Zaboga, hoce li neko da bude praktican i da da predlog sta je komunalna policija trebala da uradi, a da bude adekvatna toj situaciji?
U toj situaciji je trebala da bude na drugom mestu i da se ne bavi asistiranjem privatnoj firmi BusPlus.
Npr. da očisti trotoar i biciklističku stazu na uglu Omladinskih brigada i Zorana Đinđića od parkiranih automobila, o čemu pišemo godinama na forumu. Piše kazne za bahato parkiranje na Dorćolu. Piše kazne za djubre oko splavova...imao temu o Komunalnoj.