Šta je novo?

Naplata karata i kontrola - [ Beograd Plus,... ]

Alo bre tumaci zakona, licemeri: dobio je udarce u stomak da bi pustio sipku i bio izbacen iz autobusa... Da su nastavili da ga biju kad je pustio sipku onda biste imali prava da to tvrdite...
Nije dobio batine kako licemerno tvrdite zbog toga sto nije platio kartu... Stotine takvih svakodnevno dobiju samo usmenu opomenu ili im se progleda kroz prste tako sto ih samo sklone iz busa...

Komunalna policija IMA PRAVO da upotrebi silu u za to predvidjenim situacijama... Opiranje privodjenju je jedna od situacija... TACKA!
Komunalna policija je isto policija... Imaju uglavnom istu obuku na istom mestu i iste procedure... Jedino nemaju vatreno oruzje..

Ovaj forum je postao leglo licemera i uvredljivih komentara, tipa "bolesni ste", "mene je sramota sto zivimo u istom gradu", "idite u ameriku ako vam se ne svidja", "lecite se", "ograniceni ste"... Suzdrzite se pacijenti... Iznosite argumente a ne tu recenicu kako je dobio batine jer nije imao kartu...

Evo meni je licno muka od licemera i mrsomuda u mom okruzenju... Svi pljuju po drzavi, a svi je ostecuju, svi pljuju po politicarima a iste glasaju, svi glume autoritet i moralne gromade a pokrecu ih iste niske pobude kao i sve druge... Vas treba da je sramota jer ne umete da se izdignete iz neke situacije i realno sagledate sta se desilo, tako je tesko iskljuciti se iz navijackog moda bez obzira za koga navijate...

Nemojte mi samo sada o tome kako je komunalna policija mimo zakona ili u pravnom vaukumu... Doveo ih je Djilas, on ih kontrolise preko Gorjane... Nisam ga ja glasao dva puta za gradonacelnika...

jel ste vi nekad videli kako hapsi interventna? sta mislis da bi pravom panduru palo napamet da PESNICOM UDARA NEKOGA PO REBRIMA dok ovaj drzi dignute ruke? fascinantno je sto cete svi gutati ove price iz novina koje se sad kroje po potrebi komunalne policije, i ako se na snimku sve lepo vidi...

kopmania":o313ude0 je napisao(la):
http://www.24sata.rs/vesti/beograd/vest/komunalna-policija-pretuceni-putnik-vredao-danas-kontrolore-bus-plusa/55971.phtml

Kako saznaje "Blic", D. C. je danas oko osam sati pokušao da uđe u autobus na liniji broj 95 na stajalištu "Branko Momirov" na zadnja vrata.

Kada su ga radnici Bus Plusa usmerili na prednja vrata, on je počeo, tvrde u komunalnoj policiji, da vređa kontrolorku, a zatim je pokušao i da se fizički obračuna sa njom i njenim kolegama.
Ona kaže da "prema izjavama komunalnih policajaca, kao i izjavama drugih svedoka, putnik na liniji 95 D. C. prilikom ulaska u vozilo Gradskog saobraćajnog preduzeća, što se na objavljenom snimku ne vidi, ispoljio je nasilno ponašanje tako što je podigao kontrolora sa zemlje, praktično ga izbacivši iz autobusa, kako bi ušao na vrata koja za to nisu predviđena. Prethodno je kontrolora, koji ga je zamolio da uđe na druga vrata, napao verbalno a onda i fizički, nanevši mu udarac u predelu prepona, kaže Obrenović.

Ajmo branite ga još malo....

Sad će te da kažete to nije istina.. ali dobro. Važno da ovaj putnik nastavlja da plaća kartu

Pohvala Komunalnim policajcima za dobro odradjen posao,nadam se da ce ih direktoka k.policije nagraditi i novcano i odmorom u Americi ili Kanadi ,da se uveri da je njihov postupak prema agresivnom putniku bio veoma nezan u odnosu na kako intervenisu njihove kolege.
inace ovaj slucaj lici na dobro rezirani incident,sa unajmljenim provokatorom.Policajci su zaista polozili test spasavanja Beogradjana od bahatosti.
Oni koji brane agresivnog gradjanina,koji ne postupi po naredjenju,a snimak ne pokazuje suprotnu stranu gde se ne vidi da li je on udario ili odgurnuo drugog policajca tj,primenio silu.Zaista ,ili nisu bili ili nisu upoznati kako se u razvijenom svetu jos brutalnije postupa prema onika koji ne postuju sluzbeno lice u obavljanju duznosti.Tamo je dovoljno da samo verbalno agresivno se obratite policajcu da on primeni silu,a ako ga ignorisete odmah izvlaci pistolj.

Nek je dobio batine. Hteo je da ispadne "silan", zar ne? E pa naš narod bi rekao: Ko se mača lati....
Ne opravdavam nasilje, ali određen procenat stanovništva se zaista ponaša gore nego st***.
Što neko reče, kao u prodavnici ukradeš robu, ponudiš (stranu) ličnu kartu i očekuješ da te puste sa ukradenom robom.
Pa zaboga ???

@2012, ја мислим да ти до сада ниси напуштао границе Србије, за својих, рецимо 16 година живота... А плус волиш и да подбадаш и тролујеш. Још се сећам како сам се смејао када си Варшаву представио као малтене неразвијено село у забити. Само настави, опушта. ;)

Кад већ стално спомињете Америку, могли бисте да се сетите да су најжешћи немири управо тамо и почињали због полицијске бруталности. Не упоређујем ситуацију, али немојмо да све посматрамо једнострано.

А ако је некоме и даље, после свега нормално и пожељно да полицајац удара у стомак некога ко је направио прекршај а притом не показује насилно понашање према том полицајцу или другим грађанима, онда то не мора више да се коментарише.

Људима који су против бахатог понашања службеника се намеће да су лицемерни и против система. Ти исти људи су на овом форуму оставили стотине постова у којима се управо предлажу побољшања различитих система у овом граду и држави. Прави проблем је што постоје пропусти у разним областима, које су, карактеристично за Србију, полууређене. И ништа се не чини да се ти проблеми реше. Зато и долази до ових ситуација. Када су бенигне треба да буду сигнал да нешто треба мењати, као што је случај са немогућношћу да се пошаље казна у други град или државу. Ако се не решавају, дође до оваквог хаоса. Не смишљају се у свету безвезе различите процедуре и правила поступања, управо да би се избегло 99% сличних проблема. морамо да унапредимо систем, иначе ћемо све чешће да гледамо овакве ствари на улицама. Хаос нам не треба.

Dakle:
1-on je prvi udario jednog kontrolora, drugog izbacio iz autobusa
2-ušao u autobus ne na "prava" vrata, već na ona druga
3-onda je nastala rasprava sa dva komunalca zato što nema validiranu kartu, počinje snimak
4-onda se on legitimisao (očigledno, pošto mu znaju ime i prezime, državljanstvo)
5-onda su mu rekli da mora da izađe
6-on odbija, pruža pasivan otpor
7-batine
8-posle ovog pod 1 ga puštaju da ode, umesto da ga hapse

Nakon što je neko treći ko se zatekao u istom autobusu objavio svoj snimak, a na kojem se vidi jedino 3-8, pojavljuje se usmena, policijska, verzija događaja sa 1i 2

Hmmm, šta tu nije logično?
A, da, zašto odmah nije pozvana prava policija i on uhapšen ako se 1 i 2 zaista dogodilo, kako tvrdi komunalna policija?

Hajde da sada razmisljamo malo logikom bez obzira sta ko prica. Svi se vozimo tim prevozom i odlicno znamo kako se ponasaju i BusPlus-ovci i komunalci. Ja sam se samo jednom zatekao u vozilu da je morala da udje komunalna jer nije hteo da izadje a nije imao kartu i kad su usli i rekli mu da mora da izadje, on je izasao. Ja puno koristim prevoz i stvarno ne mogu da zamislim sta putnik treba da uradi da bi nekog isprovocirao na ovaj nacin, ali nesto je definitivno jako lose uradio.

Nije isto da li je japanac ili crnogorac, prosao sam ja studentske dane, njima niko nigde nista nije mogao u Beogradu, i to sve o nasem trosku. Nisi mogao da im prigovoris ni u domu, u menzu ulaze preko reda, radnici im ne mogu nista, nista zivo nisu placali, sve ilegalno. Prosto osecam da im je ostalo u genima da je Beograd Meka za idealan crnogorski zivot na racun gradjana Srbije.

Bravo za komunalnu, svaka cast.

Barkley,ne razumem zasto mi se obracas licno,niti se poznajemo niti sam te pominjao.Ja mogu to isto za tebe da kazem,da si se identifikovao sa ovim agesivnim primitivnim putnikom,ali necu :o Dakle mani se licnog vredjanja nego govori o temi.ako imas razlicito misljenje ti ga lepo iznesi argumentovano.Ja sam lepo rekao da ljudi koji brane ovog putnika ili nisu bili ili nisu upoznati sa pravilima....sta sam tu lose rekao :?: Zar je sramota kao neko nije bio vani..to je losa teza..

Nadam se da ste zavrsili sa diskusijom sto se tice relacije KP- ''Putnik bez karte'' mogli bi da otvorite topik pa udrite do zore neka se topik zove "Komunalni policajci vs Putnik koji nije dozvolio da ga legitimisu".

Interesuje me kako je na drugim mestima sto tice ovih ''Carinskih'' terminala tj tackaste kontrole, kako uticu na red voznje?
Ako su uspeli da liniju 309 koja ide na 5 minuta i koja je veoma kratka(9km, maximum 30 minuta od pocetne do terminusa) zbog ovog zaustavljanja upropaste i da npr danas u 17:00 docekam bus koji je po redu voznje u 16:38 sa pocetne da krene ka Cvetkovoj pijaci, onda mogu da zamislim sta se i na drugim mestima desava npr sajam ili sa linijom 37 jer njoj samo tackasta kontrola fali.

da se nadovežem na post prigradskog

http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1404410

Комунална полиција обавља послове који се односе на:
..........
- остварирање надзора у јавном градском, приградском и другом локалном саобраћају, у складу са законом и прописима Града, који се односи нарочито на:

јавни линијски и ванлинијски превоз путника (несметано одвијање линијског превоза путника, пријем и искрцавање путника у јавном линијском и ванлинијском превозу путника на стајалиштима која су за то одређена и др.);
.........

nikola011":1ujf5nv9 je napisao(la):
Hajde da sada razmisljamo malo logikom bez obzira sta ko prica. Svi se vozimo tim prevozom i odlicno znamo kako se ponasaju i BusPlus-ovci i komunalci. Ja sam se samo jednom zatekao u vozilu da je morala da udje komunalna jer nije hteo da izadje a nije imao kartu i kad su usli i rekli mu da mora da izadje, on je izasao. Ja puno koristim prevoz i stvarno ne mogu da zamislim sta putnik treba da uradi da bi nekog isprovocirao na ovaj nacin, ali nesto je definitivno jako lose uradio.

Nije isto da li je japanac ili crnogorac, prosao sam ja studentske dane, njima niko nigde nista nije mogao u Beogradu, i to sve o nasem trosku. Nisi mogao da im prigovoris ni u domu, u menzu ulaze preko reda, radnici im ne mogu nista, nista zivo nisu placali, sve ilegalno. Prosto osecam da im je ostalo u genima da je Beograd Meka za idealan crnogorski zivot na racun gradjana Srbije.

Bravo za komunalnu, svaka cast.

Nikola ne znam koje si godine studirao, ali evo 2012 je godina i ja kao student ti kažem da se ništa nije promenilo, sve što si ti opisao i dalje se dešava. Ali to je naša krivica a ne njihova.

Puna podrška komunalnoj policiji, ovoga puta su stvarno radili u interesu beograđana, i nadam se da će se gradska vlada setiti da im nabavi tejzere koji se uveliko koriste širom sveta.

nikola011":1jbbwkdk je napisao(la):
...Nije isto da li je japanac ili crnogorac, prosao sam ja studentske dane...

Jeste isto (мoj termin bio je "svejedno") ukoliko je država država, to ti je promaklo!?
Tvoje reminiscencije ("during the war") su, opet, pokušaj skretanja sa teme jer da je KomPol bio "naoružan" i sa nešto znanja zadobio bi simpatije i podršku. Ovako, obrukao je "dres", nije obavio posao i, po meni, u toj službi više ne bi trebalo da radi.
Postupanje je moglo (i moralo) da bude službeno, znalačko i vešto jer država ima na raspolaganju dovoljno instrumenata da tučeni zažali zbog svog ponašanja, ako me razumeš. Um caruje...

Puna podrška komunalnoj policiji, ovoga puta su stvarno radili u interesu beograđana, i nadam se da će se gradska vlada setiti da im nabavi tejzere koji se uveliko koriste širom sveta.

da te iztejzerisu kad ne budes hteo da izadjes iz savskog jezera

:p Tejzeri bi zanacajno unapredili rad komunalne policije,odvratili inadzije,i spasili policajce upotrebe fizicke sile..ko zna mozda bi agresivni putnici molili da ih ipak fizicki prebiju.. :wink:

2012":3tvdtx62 je napisao(la):
Barkley,ne razumem zasto mi se obracas licno,niti se poznajemo niti sam te pominjao.Ja mogu to isto za tebe da kazem,da si se identifikovao sa ovim agesivnim primitivnim putnikom,ali necu :o Dakle mani se licnog vredjanja nego govori o temi.ako imas razlicito misljenje ti ga lepo iznesi argumentovano.Ja sam lepo rekao da ljudi koji brane ovog putnika ili nisu bili ili nisu upoznati sa pravilima....sta sam tu lose rekao :?: Zar je sramota kao neko nije bio vani..to je losa teza..

У праву си, претерао сам са спуштањем на лични ниво. Извини због тога, ниси ме само ти навео на то. Из личног искуства сам приметио да фразу ''тако је свуда у свету'' најчешће користе људи који нису видели ништа од тог света. Твоје (једнострано) инсистирање на искуствима Америке ме је само подсетило на то. Много је фактора и углова посматрања да би се могло закључивати на основу једног видео клипа како се ствари решавају ''преко''. Наравно да ми не пада на памет да ниподаштавам људе који нису никада били у иностранству, то је једна од ствари због које највише патим када ми је ускраћена, као и због многих људи у Србији који то нису у могућности. А да не помињем колико сам љут увек био на све лицемере који су нам уводили визе, санкције и на друге начине нас спречавали да путујемо, учимо и улепшавамо свој живот. Цела моја генерација је страдала због тога. Не питај колико нас све то боли...

Није ствар у одбрани овог лика. сто пет пута ћу да поновим да ова држава мора да нађе начин да му наплати казну, макар и на граници или да му забрани улазак у земљу, па макар дуговао један динар Србији. Не он, било ко да је у питању. Али је то проблем система који мора бити унапређен и не сме да се допусти да неки кабадахија у униформи или за шалтером сам спроводи закон. Долазимо до тога да се сад исказују антицрногорске фрустрације (понекад оправдано изазване - али у овом случају то нема везе са везом),а маши се поента. На неки начин и тај полицајац је делом жртва - зато што је пуштен да ради посао без јасних упутстава, па је покушао да то реши на свој дебилни начин. Добар систем би и њему користио јер му не би дозволио да размишља (што не уме) и прави глупости. Мени је искрено оних контролора жао. Неколико пута сам написао да ће они највише настрадати због ове накараде од бусплуса јер су ''на првој линији фронта''. Гледам их пре неки дан на ''царини'' на Бранковом мосту, у избледелим мајицама (што је додатна брука за Дирекцију, бусплус и остале у ланцу), сморени, раде за бедну плату, ничим нису мотивисани јер су шрафови у лошем точку. Замисли отприлике шалтерску радницу, која је можда најљубазнија жена на свету (сад ће неко да дода да је то немогуће наћи на шалтеру :D ), пред најездом пензионера, ако нпр. тог дана нечијом грешком није уплаћена пензија. Е они су у тој ситуацији.

Јбг, опет нам је потурена коска да се свађамо, а неко дели приход од карата, намештеног тендера за опрему или налепнице... и боли га уво да уведе прави ред у градски превоз.

pa mozda ne tejzer za pocetak akcije,posto su i neki umrli od njih,al suzavac odnosno paper spery bi dobro dosao u ovoj situaciji za neplatisama karta.on se uhvati za sipke i ne pusta ko majmun,ti ga poprskas i sacekas 2-3 sekunde i izneses ga napolje.
elegantno ,zar ne?a ne da ga boksujes u rebra kao dzak...

Bivis":6p1htzp2 je napisao(la):
Nikola ne znam koje si godine studirao, ali evo 2012 je godina i ja kao student ti kažem da se ništa nije promenilo, sve što si ti opisao i dalje se dešava. Ali to je naša krivica a ne njihova.

U Studenjaku sam bio krajem proslog veka :lol:

Stvarno zalosno ako je sve i dalje isto a oni su sada druga drzava. Pa nas onda treba kao narod komplet zapaliti, da ne postojimo.

Evo, ja sam se oladio i sad mogu da napišem jedan trezveni post.....

Apsolutno je krajnje nebitan razlog celog ovog pičvajza. Nebitno je "ko je koga prvi" .....

..........ovde se provlači jedan mnogo opasnija pojava koju većina svojim dečijim komentarima nije ni svesna da podržava a cela diskusija je otišla u majčinu sa trivijalnim sporednim stvarima i tumačenjima.

Komunalac je sam pokazao a snimak to dokazuje da je ništa drugo do legalizovani huligan. Kad mi vidite zurku i facu na snimku vi vidite original siledziju iz srenje škole. Vi vidite problematičnog lika "iz kraja". Samo je šuškavac i airmax zamenio uniformom i time od ilagalca postao zakon. Kao što je komentarisao jedan lik: "kad mu vidite taj prilaz i stav "šaebilo" sve vam je jasno.....

Ja se nimalo ne radujem činjenicom da imamo jednu vojsku legalizovanih huligana i da oni predstavljaju zakon. Mene to ježi. Zato sam rekao da je komunalna sramota Beograda.

I mene zaista plaši da se to previđa od toliko forumaša.
Ajde razumem ovu ekipu javniprevoz fetišista kojima je najveći čovekov smrtni greh neplaćena karta za prevoz, jer, zaboga, zbog njih nemamo Mercedese.....verujem da bi neki od vas i slali na Goli otok zbog neplaćene karte....

Jadino mi u taj psihološki profil nikako ne idu Feanor i Staklena, ali svako skrene sa puta ponekad. :mrgreen:

Barkley,sve ok sada se razumemo :) i slazem se ovo u vezi sa anticrnogorskim frustracijama,ali zara vam sve ove bas zato i ne izgleda kao namesten incident,skori izbori u cg,rudnik nikla isl.pa komentari na sajtovima novina...kao da neko u prvi plan stavlja zato sto je lik iz cg.
Stf,Ne slazem se sa stavom protiv k.policije,ona nam je i te kao bila neophodna,bas kako i predlog da se u okviru te policije osnuje posebna jedinica tranzit policije,koja bi se obucavala u realnima uslovima i sa svetkim policajcima i tako stekla iskustvo kako da se poanasaju,kada primenjju sili prema putniku a kada tejzer.
Nazivati k.policiju vojskom legalizovanih huligana je bas zlo.
K.policija je ponos Beograda.. :wink:

policajac bi i trebalo da bude takav,on predstavlja fizicku silu i nju bi trebalo da primenjuje .sigurno ne bi trebalo da izgleda kao meneken ili prodavac sladoleda.prisetite se kako izgelda VOJNICINA na koga su svi ponosni.ovog stranca koji pravi probleme bi trebalo detaljno proveriti gde je prijavio prebivaliste i kako prelazi granicu.a ako je zaista kriv,zabraniti mu ulazak na odredjeno vreme,npr godinu dana.

stf":19c03jd2 je napisao(la):
Komunalac je sam pokazao a snimak to dokazuje da je ništa drugo do legalizovani huligan. Kad mi vidite zurku i facu na snimku vi vidite original siledziju iz srenje škole. Vi vidite problematičnog lika "iz kraja". Samo je šuškavac i airmax zamenio uniformom i time od ilagalca postao zakon. Kao što je komentarisao jedan lik: "kad mu vidite taj prilaz i stav "šaebilo" sve vam je jasno.....

A sta mislis o jadnom i naivnom crnogorskom studentu od cirka 31 godinu?
Jadnicak se izgubio u beogradskom sistemu pa ne zna pravila ponasanja tim pre sto je stranac?
Za mene je u Budimpesti njihova kontrola bila strah i trepet kad su me zaustavili.
Prodji se prica, mogu samo da zamislim kako ih je ovaj provocirao i sta je radio, jos gore ako je bila kontrolorka.
Cim sam ga video na vestima znao sam koliko je sati.
Samo neka kazu kad i gde, idem u ispomoc komunalnoj na liniju 95.
Decko dobar student, dan za danom ide na ispite, sve izgleda zavrsava u roku.

Nikola011

Nebitno. Potpuno nebitno čoveče. Svakakva bu**** hoda ovim gradom, ali predstavnici zakona moraju da budu normalni a ne dileje i huligani.

Koliko me sećanje služi i ti si dođoš u ovaj grad. To i objašnjava tvoju podršku legalizovanom huliganu seljačini. To nije beogradska policija. To je hajdučija dostojna devedesetih.

Taj komunalac siguno nije Beograđanin jer se ne bi ponašao kao da je juče došao iz Pržogrnjaca.

Zna se kako se ponaša policija koja ima autoritet. Diskretni jaki stisak pod mišku ili pod rebro, da se zahvat ne vidi a problematičan lik totalno onesposobi i diskretno izvede iz busa. E to je ta razlika između komunalnog policajca kakav bi morao da bude i ovog majmunilikog kretena koji je juče iz vukoje*******ine došao u BG da glumi zakon i ludilo.

Друже, џабе се трудиш и губиш живце.

Ове постове треба читати и смејати се наглас. Мени дођу као разбибрига, али морам признати да се на крају ипак разочарам и уплашим када видим каквих све људи има.

Stf - ni ja ne razumem tucu kao niti jer gledam da popustim budalama. Medjutim ova bu**** svercer nije popustio, a prekrsio je zakon.

Ha ha "npr da ga zagolicas pa da pusti sipku", jos i kapucuno da mu prinesu - tek bi onda ova drzava ostvarila autoritet.

Da prvo razgranicimo sta bi te civilizovane zemlje uradile nakon ovoga sto se vec desilo: Komunalac bi dobio 2 meseca suspenzije, a putnik svercer vise ne bi mogao u tu zemlji.

U idealnoj situaciji komunalac je mogao da mu oduzme pasos i licnu kartu, pa da ovaj nasamo dodje u stanicu. Medjutim da se mi ne bi golicali treba da priznamo da bi se putnik slatko nasmejao, otisao u cg, tamo izvadio nova dokumenta i jos nas uz pride i dalje nazivao paradajiz gostima. Sto ce reci nikakve vajde od civilizacije. To isto vazi u slucaju da su zvalu policiju da dodje na uvidjaj. Onda bi na ulicu izbacili sav posten svet koji je uredno platio kartu, zuri svojim obavezama. Na kraju fin svet ispasta i daje se primer kako svi mi mozemo da odemo u prodavnicu, capimo prve patike koje nam se svidjaju, inspektor ti kaze da ih vratis nazad, a ti u necu itd.

Tejzer tak nije sredstvo za obracun jer je opasno i ko zna koliko sokantno za srce a pogotovu iz tako neposredne blizine.
Mozda su mogli da ga stegnu, zavrnu mu ruku kad je bila otpustena, ali su to suptilne razlike tretmana ovoga i mera koje su upotrebljene prema onome ko uporno odbija da saradjuje sa nadleznima.

Nisam za prebijanje, ali je ovaj i dobro jos prosao s' obzirom na opstrukciju i nered koji je sam izazvao. Te nisam ga ja valjda terala da izaziva. Neka sam snosi odgovornost.

Dajte recite kako vi mislite da je trebalo postupiti, a da ima efekta? Samo bez LK i golicanja, molim.

Vrh