Da se nadovezem na Vuckovo pitanje, meni je bitno da mogu da se pouzdam u vreme dolaska vozila, koliko god je to moguce unaprediti. Rekose bese da ce sad da dolazi u minut, a prezvakasmo odavno da je to nemoguce iz mnogih drugih razloga, koje niko ni ne pokusava da razmatra i resava...a trebalo bi.
Zasto ljudi koji su pre nekoliko godina dobijali ospice na licu pri pomenu Beovoza sad u zvezde kuju BGVoz...jer dolazi onda kada pise da ce doci. (znam da ne moze isto i u gradu, ali ja ne vidim ni da pokusavaju bilo sta).
E sad, sto se tice svercovanja, potkazivanja, gradjanskih duznosti i ostalog, ja licno se ponekad osetim kao bu**** sto placam kartu, a neko ne, ali ne zbog tih koji se svercuju, nego zbog KONTROLORA koji ne rade SVOJ posao. Sto taj kontrolor nije adekvatno motivisan da vrsi svoj posao? To nije moj posao, vec posao njegovog gazde. Na ovim prostorima pojmu 'privatno preduzece' se pripisuju mitska znacenja i moci, ali ovde i jeste problem sto je ovo privatizovani monopol,sa zaledjinom drzave, to jest dobijaju sigurne (velike) pare (od uplate personalizovanih),sa minimalnim ulaganjima, a samim tim nisu zainteresovani da jure bilo koga, o tome se radi. losa su vam poredjenja sa kradjom zvaka, hleba ili bilo cega. Jednostavno nije bas adekvatna analogija (mada ima smisla donekle)
Ja iskreno nisam razocaran, jer prosto nisam ni imao nikakva ocekivanja od busplusa, pretpostavio sam da je to samo pokrice za isisavanje para, nisam video ni zelju ni volju ni strucnost da se se tu nesto unapredjuje, kao sto uostalom i osetim i dozivim svaki dan.
I moram priznati, malo me vredjaju ti stavovi 'idite peske` i ostalo...nije bas sve tako kockasto. Kotrola prosto ne radi svoj posao do kraja, i nije na meni da na bilo koga upirem prstom, ja sam platio da se vozim...a on je placen da gleda ko nema kartu. Dosta vise prebacivanja lopte na putnike, neka samo svako radi svoj posao onako kako treba i stvari ce poceti da idu na bolje. E ali treba se potruditi oko toga malo...ali sto bi, kad ima SIGURNU zaradu za koju mu garantuje grad.
izvinjavam se na poduzem postu