Pa imaju 3 mogucnosti:Mogu da puste, samo gde bi se u tom slučaju sa autoputa isključivali i gde bi prolazili npr. kamioni koji iz pravca Pojata idu ka Brusu, Blacu...
...u Stalaću npr.Mogu da puste, samo gde bi se u tom slučaju sa autoputa isključivali i gde bi prolazili npr. kamioni koji iz pravca Pojata idu ka Brusu, Blacu...
U Trsteniku ulice nisu opterećene zbog magistrale (KŠ-KV), koja srećom ne prolazi kroz samo gradsko područje, već zbog lokalnog stanovništa. Za sve ostalo što si napisao je potpuno tačno. Mislim da će, što se tiče gužve, Kruševac tu biti na gubitku, a Kraljevo na dobitku, odnosno, mislim da će se u Kraljevu gužve dosta smanjiti kroz grad, a u Kruševcu, nažalost i povećati.Logično jeste, ali na žalost neće napraviti paralelnu magistralu i već smo o tome nekoliko puta raspravljali.
Autoput neće rasteretiti gradske ulice u Kruševcu ni za jedno vozilo, za razliku od npr. Kraljeva, Čačka, Trstenika kojima će autoput drastično smanjiti gužve. Kruševac će, za razliku od navedenih gradova, izgradnjom autoputa i gubitkom te lokalne magistrale samo povećati svoje saobraćajne probleme.
...u Stalaću npr.
Pa imaju 3 mogucnosti:
1. Kao i do sada preko Makresana, ali se ne iskljucuju u Pojatama vec u u Cicevcu.
2. Do Jasickog kruznog toka pa kroz grad, sto je najnelogicnije zbog guzve i
3. Do Koseva, pa nazad na Citluk.
Ово је најмање 200 тона, таман да вучни воз 30+70 тона може без проблема проћи!
Ja sam više za praktična imena tipa: A1, A3, A5 . Em lakše pročitati na tabli em razumnije na navigaciji, em lakše za orijentisanje. Ovo je korisno za sve a pogotovo za strance u tranzitu.
Ako već ne mogu ova tehnička imena, onda sam pre za univerzalne vrednosti kao: Autoput slobode, ili Autoput svetlosti (pošto će ljudi ovde na na neki način progledati) ili Autuput napretka.
Ili možda neke geografske odrednice: Zapadnomoravski autoput itd.
Ne znam šta se samo hvataju ovih junaka iz 1. i 2. Srpskog ustanka od pre 200g. Valjda neki patriotizam da se naglasi ili šta već. Pa imali smo i većih ličnosti npr. Autoput Cara Lazara ili to sad više nije u modi.
Ili "Autoput dece Srbije" pošto će ga sva deca otplaćivati a ne samo deca iz mesta kroz koja prolazi. Da ljudi imaju osecaj da nesto ostavljaju deci, da se gradi kultura zaostavštine a ne samo "moje dupe i ja". Ima tu dosta za komentarisati ali odoh sad u off.
Морао би бити кнез Лазар.ЈА сам био убеђен да ће предлог бити Аутопут Цар Лазар јер пролази поред Крушевца...