Вучић: Краљеву државна наменска, ако не нађем инвеститора; Моравским аутопутем од Бање до Крушевца за 20 минута
Премијер Србије Александар Вучић присуствовао је данас свечаном отварању реконструисаног амфитеатра летње позорнице "Бата Стојковић" у Врњачкој бањи
и рекао да су на крају преговори и расписивање процедуре за изградњу Моравског аутопута.
Он је, обраћајући се грађанима, рекао да ће од Врњачке бање до Крушевца бити потребно свега 20-так минута, као и до Чачка, а и Београд ће бити неупоредиво ближи.
"То значи да ће долазити нови инвеститори и бити више запосених.Наш посао је да урадимо нешто пре свега за младе, уз сву захвалност за пензионере који увек разумеју и воле своју државу", поручио је Вучић.
Пренео је да је данас са америчким НЦР-ом потписао уговор о запослењу 1.500 људи, који ће имати веће плате од просечних у Србији.
"Следи период повећавања плата и пензија да би људи на својој кожи могли да осете резулатте реформи које смо спровели", рекао је Вучић.
Казао је и да пред изборе не воли да говори о успесима и да тиме покушава да купи бирачку вољу, али је додао да се после избора приближава крај аранжмана са ММФ што ће направити доста простора за деловање.
Захвалио је грађанима што су подржали реформе и рекао да је срећан јер иза себе оставља велике резултате.
"О томе ће се причати као што се данас прича о резултатима које је оставрио Герхард Шредер у Немачкој. Он није ефекте дочекао на власти, а не знам ни да ли ћу и ја", приметио је, те додао да без подршке грађана ништа не би могло да се направи.
Подсетио је и на углед који Србија сигурно враћа у свету, упитавши када је раније наша земља имала толико поштовање великих сила, уз опаску да то није заслужио он, већ грађани.
Најавио је да ће се за неколико дана по десети пут срести са председником Русије Владимиром Путином током радне посете тој земљи.
Што се Врњачке бање тиче казао је да је много новца уложено у ову општину, и да никада није било толико у историји.
"Ти базени су ужасно скупи, само летња позорница коштала је 30 милиона. Али све што смо плаћали много вреди, доводи људе. Још већи број људи ће долазити када се заврши још пет хотела.
Зато мора Бања да буде ближа аеродрому и коридорима 11 и 10", закључио је Вучић.
АКО НЕ НАЂЕМ ИНВЕСТИТОРА,КРАЉЕВО ЋЕ ДОБИТИ ДРЖАВНУ НАМЕНСКУ
Премијер и председнички кандидат Александар Вучић изјавио је данас да ће држава финансирати фабрику наменске индустрије у Краљеву уколико не буде успео да нађе стране инвеститоре за оживљавање привреде у том граду.
Он је, говорећи на митингу у Краљеву, рекао да су вођени разговори са два потенцијална инвеститора за Краљево, али су они одустали.
"Али, ја се не предајем. Радим на томе да нађем и доведем друге. Наставићу да се борим, а ако не успемо у томе, довешћу овде фабрику наменске у државном власништву", рекао је Вучић.
"Већ сам дао налог да се цео пројекат ради", поручио је.
Извор:
http://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%8 ... 1%82%D0%B0