Ne mislim, nego znam. Po evropskim standardima na pruzi za 200 km/h ne mogu da postoje peroni na prolaznim kolosecima, dok na pruzi za 160 km/h mogu da postoje i postoje širom Evrope. Jedino su u Novoj Pazovi zbudžili ostrvski peron na prolaznim kolosecima gde je 200 km/h, ali on ima veliku širinu i ogradu.
Šta kaže propis ako se na mestima gde se nalaze stajališta(a.k.a Čortanovci) uvede ograničena brzina od 160km/h?
I da... U Novoj Pazovi nije ništa zbudženo.
Наш Правилник, тачка 5.4 Прилога (
http://demo.paragraf.rs/demo/combined/Old/t/t2012_10/t10_0286.htm) изричито забрањује пероне уз пролазне колосеке само за брзину преко 200 км/ч. За брзине од 160 до 200 км/ч може код реконструкције пруга уз одговарајуће мере за безбедност путника.
Perone treba projektovati uz preticajne koloseke. Peroni uz prolazne koloseke za brzinu V > 160 km/h se ne preporučuju, a za brzinu V > 200 km/h nisu dozvoljeni. Kod rekonstrukcija pruga za brzine V ≤ 200 km/h izuzetno se mogu primeniti uz odgovarajuće mere za bezbednost putnika.
@WLABmz, пошто ми не знамо европске стандарде, а ти знаш, можеш слободно да напишеш који стандард и који члан изричито забрањују перон уз главни колосек.
Иначе, и да је грађена пруга за 160 км/ч, станица Бешка би била у њиви. Нико не би за станицу у селу експроприсао гомилу парцела на којима су куће.
Od sutra će za Regio BG-NS karte biti po redovnoj ceni - 393 din u jednom smeru, 628 din povratna. Za IC i REX promotivna karta 400 din, bez popusta za povratnu. Mesečne karte samo za Regio važe. I dalje važi 5% popust na online karte za sve vozove. Na određenim polascima REX ide FLIRT, na određenim KISS.
У тарифе (
https://w3.srbvoz.rs/TarifeJavne/Spt 05 PT DEO III - Cene na blagajni od 10-04-2021_3.pdf) су убацили и месечну карту за ИЦ, РЕкс и РЕ. Кошта 12 000 дин. за 2. разред, али је питање да ли важи. Рекао бих да не важи чим је не спомињу у саопштењима.
1. razred 50% skuplji od 2. za prevoz koji putuje sat vremena i staje na 12 stanica, prepun putnika koji stoje?! Masala
Нема то везе колико воз путује, увек је 1. разред 50% скупљи. Имаш на линку изнад таблице са ценама. Али ако имаш загарантовано место, то и није лоше. Знаш да нећеш стојати, а добијаш и удобније седиште. С друге стране, тај воз ни не служи да се возиш сат времена свих 12 станица. За то служи ИЦ.
ne znam.
Medjutim neki sigurno da jer im to odgovara.
Вероватно ЈГСП Нови Сад и Ласта.

Не зна се ко је у већем распаду. ЈГСП Нови Сад мотком терали да уводе линију за Чортановце кад је укинут воз у фебруару 2019.