Šta je novo?

Mirijevski bulevar

Лока, ево ти излаз на Шејкину ...



А, што би излазио човек степеницама, на врата или на неки други конвенционални начин на кров кад може једноставно кроз кров :laugh:



Uploaded with ImageShack.us
 
Horus hvala :kk:

Ček samo da uklavirim gde je tačno ovaj izlaz.
 
Sto su mu dobri ovi tzv francuski balkoni :blah:
 
Сад сам разговарао са неким руководиоцем на градилишту и потврдио ми је да рок није померан и да је 01.11.2011. Сигуран је да ће до тада бити завршен посао, каже да треба да се наспе нека "31-ица" па на њу иде асфалт и то је то...

Излази ка Шејкиној и Градишту ће бити 2+2 што ме заиста одушевило...

Лока, погледај пост 354 и 390 и биће ти јасно где је тачно раскрсница...
 
Horus, svaka čast :kk: Hvala ti još jednom. Znači isti izlaz ranije pominjan :kk:

Još se ne snalazim dobro u tom kraju, za nedelju-dve bi napokon trebali da se preselimo, ali obzirom da su mi deca već krenula u vrtić/školu u Mirijevu - imaju samo reči hvale.

Drugi deo grada - totalno druga priča, drugačiji ljudi, drugačija deca. Za ne poverovati.

Ovde sam većinu informacija dobila, tako da - svaka čast :cool:
 
Нема неких посебно великих новости на градилишту, али ево неколико слика...

Забављају се са постављањем шахтова...







Булевар је баш кривудав...



Ипак су успели да потрефе излаз...



Излази нису симетрични, а нису ни 2+2 како ми је рекао онај са градилишта пре неколико дана...



Стигло је „нешто“...



Поглед на трасу...





На крају булевара је остало мало више посла да се обави...



Настављена је изградња колектора...

 
Da dodam još neku sliku a komentare je Horus već dao! :kk:

Početak nove trase na Karaburmi:









Isključenje ka Šejkinoj:





ka Ladne vode:











Iz vizure vozača:





ovde još ima nasipanja:



a valjda će zaštititi ove instalacije na budućoj raskrsnici:



Ja mislim da bi asvaltiranje moglo da krene za desetak dana, dakle oko 1.10.

Nastavak kolektora su dosta usporili, tako da će pored škole da rade u "sezoni najveće kaljuge", a realno su mogli ranijim tempom to već da završe:



ovo levo je školska ograda:



 
Велики Врачар,

Инсталације ће заштити тако што ће их пребацити у цеви које су постављене мало поред ових постојећих, али на већу дубину...






А, овај колектор баш гњаве... По причи једног са градилишта, тај колектор су радиле 3 фирме. Једна првих 150 метара, друга задњих 150 метара, а једна огромну средину од 800 метара. Е, та средња је газила радове, рече тај мајстор да су месец дана испред рока и да хоће што пре да заврше и да иду на следећи посао. Очигледно је да остале нису пратиле тај ритам и зато нам се сад чини све тако споро...
 
Pozdrav svima!
Danasnji dan sam proveo citajuci Vase postove :) i drago mi je da sam naisao na mesto gde, po procitanom, ima kompetentnih ljudi koji imaju svoja misljenja i mesto gde ih mogu podeliti.
Medjutim, glavni razlog zasto sam se registrovao je taj, sto sam u previse postova naisao na "degradaciju" starog dela Mirijeva, gde ja zivim-pored starog, sada srusenog mosta u V.K.Zvezde.
Iako je Mirijevo do, koliko je meni poznato,70-ih ili 80-ih godina bilo seosko naselje, nepotrebno je reci da ono to vise nije,izuzev nekoliko starih domacinstava kojima je to nacin zivota.
Dakle,nema septickih jama koje se prelivaju,kako je to neko napisao, nema divlje gradnje u starom delu mirijeva-barem sto se tice "ruralnih " delova, kao sto je neko napisao, a ,iskreno, u mojoj okolini i nema divljaka. Zeleo bih da napomenem, da mozda 200 metara nakon VKZ,otprilike kod VII beogradske, vec pocinje karaburma,cak i mirijevski cvet, mislim da se tako zove, pripada karaburmi, te da su slike ocajnog stanja M. potoka, slike udzerica slikane fakticki na teritoriji karaburme. Romsko naselje u Mirijevu, tzv. Orlovsko naselje, je jedno od retkih uredjenih romskih naselja u Srbiji, sa starim porodicama. Na slikama se vide slamovi doseljenih Roma, koji svakako tu ne bi bili da imaju negde bolje uslove za zivot-pride, i to je na karaburmi.
Izvinjavam se sto mozda previse kritikujem u prvom postu, ali smatram da kao osoba cija je porodica preko 300 godina na zvezdari,od toga preko 180 godina u mirijevu, kao osoba ciji su preci izgubili sve sto su imali da bi se izgradile zgrade u "urbanim" krajevima mirijeva u kojima i vi zivite i koje velicate, kao osoba koja ima 26 godina i magistarturu dva fakulteta-cime se ne hvalim, vec samo zelim da ilustrujem da u starom delu mirijeva nisu divljaci-smatram da imam koliko toliko prava da Vam odgovorim na postove koji su me pogodili. Daleko od toga da je stari deo mirijeva tako lep kao noviji delovi-mada se pomalo radi na tome-jedna od najstarijih crkvi u Beogradu iz 1834. godine je obnovljena, prelepo sredjena,sa prelepom portom, pa eto predloga i za neku setnju vikendom, a zapoceta je obnova prve skole nakon oslobodjenja od Turaka iz 1833. godine, u kojoj ce biti priredjivane izlozbe i sl.. A prekoputa je i jedan od najzanimljivijih restorana u Beogradu, kao kod kuce,u kojem imaju najbolju dunju na zvezdari :)
Sto se tice M potoka, moje misljenje, iako nisam planer, arhitekta i sl, je da je prilika za isticanje njegovih benefita propustena poodavno,sa ekspanzijom gradnje u Mirijevu.
Da sumiram, Nadam se da nisam nikoga uvredio, ako jesam, to mi nije bila namera-mislim na ljude koji stanuju na karaburmi, samo sam zeleo da istaknem da stereotipi i banalizacije nisu na mestu,
Hvala Vam na odlicnim predlozima koje ste izneli ovde,
i veliki poz svim Mirijevcima,a i onima koji se tako osecaju :)
 
Миријевски цвет је на Звездари, граница са Палилулом је непосредно после оне зелене зграде...
 
Horuse, M cvet je na zvezdari, mislim da je neko napisao da je takva podela zbog podele teritorija medju opstinama,u to se ne razumem bas najbolje, ja sam to istakao kao osoba koja u tom kraju ima plac, i kada sam bio dete, taj kraj se vodio kao karaburma. Inace, svaka cast na slikama, i komentarima.
 
sry na offtopic...ali nikad mi nece biti jasne te granice opstina i mesnih zajednica...po kom osnovu su oni podelili medakIII ..jedan deo,veci deo na vozdovcu i manji deo na zvezdari..msm to je glupo,ili padinu takodje dele bzvz...
 
Jeli mogla kako ona raskrsnica biti simetricna :notok:
 
Директоре, могла је. Није било никаквих сметњи, није морало ништа да се руши, чак су и били кочићи прво постављени тако да буду симетрични излази. Не знам шта се после десило...
 
Katastar je cudo.Ako ne znate u cemu je problem,to su garant oni.I dalje na nekim mestima i planovima na Zvezdari imaju ucrtance kuce koje su srusene pre 50 godina.
 
Није то ништа. У Златиборском крају користе катастар из Краљевине Србије.
 
direktor":10k6l0n9 je napisao(la):
Jeli mogla kako ona raskrsnica biti simetricna :notok:

Znaš kako, neko dobije asimetrični most, a neko drugi asimetričnu raskrsnicu... :laugh:

Ma nekako ovde kod nas je sve pomalo asimetrično, tako da će i ova rakrsnica da "legne" :kk:
Ima nešto višlje, u ulici kojom idu sve autobuske linije, semaforizovana raskrsnica gde se glavni pravac uopšte ne gađa, što znatno ometa saobraćaj, pa se niko ne sekira :( (vlasnici okolnih dvorišta očito imaju jake veze, grad ili ko već neće da se "otvori" i eto godinama patnja pri ulasku i izlasku iz Mirijeva... :notok:
 
@HoRuS & @Veliki Vracar
+1 :) & +1 :)
bilo bi lepse po neki + $ :D koliko ste truda uložili do sada

@mylosh
Dobro došao

Kad si vec starosedelac
imaš li neku sličicu od pre nekih 30 g. sa nekadašnjeg ,, vašara,, pored crkve, i sl prizora

Taj deo grada je uglavnom snabdevao povrćem Beogradske pijace
a nisu bili retki ni povrtari iz tadašnjeg ,, Orlovskog naselja,,

Jednostavno sada ima dosta stanovnika Mirijeva koji vole taj deo grada
a i neznaju kako je to nekada izgledalo

Fenomenalne fotografije HoRuS-a & Veliki Vracar -a
koje beleže ,,istoriske,, momente promena dela Beograda
sasvim lepo bi se uklopile sa starim sličicama
kako bi trasformacija Mirijeva bila još jasnije i
istakao značaj Mirijevskog bulevara :)
 
Обзиром да их је јуче ометала киша, данас су мало интензивније радили, акценат је на инсталацијама...Кажу да ће асфалтирање започети након потпуног поставња ивичњака, поставке свих шахтова и насипања те „ризле 31“, а то очекују за 2-3 недеље...



Чини ми се да власник уклања ограду (само претпостављам)...



Објашњено ми је да сад та „ризла 31“ треба да се наспе тако да потпуно изравна булевар са доњом ивицом ивичњака...



Појачали су радове на насипању краја булевара...





А, имамо и коње у комшилуку :D



Uploaded with ImageShack.us
 
@boca-ica
Hvala, verovao ili ne imam par slika starog mirijeva,medjutim moram ih skenirati, a to trazi slobodno vreme i skener,pogadjas da nemam ni jedno ni drugo :)
pokusacu cim pre da to uradim pa postavljam...
 
Онај је стварно уклонио ограду и ослободио простор за тротоар :vops:





А, иначе синоћ су по мрклом мрaку довозили камионе са ризлом, 15-20 камиона је истоварено до 23 сата... Заиста им се изгледа жури...
 
Vrh