Evo prosetah juce trasom potoka sve do Karaburme. Ima oko 300 slika, bas mi je prijala setnja, nekim stvarim sam odusevljen, a nekim debelo razocaran. Ali naravno postavicu samo najvaznije slike i ono sto se do sada nije pojavljivalo.
Ovaj zemljani put ide odmah uz pumpu u Mirijevu i posle 2 minuta se stize do izvora potoka, tj do mesta gde poniru u kolektor. Na ovim padinama iznad ka MML-u su izvori potoka. Izviru na sve strane, voda bukvalno dolazi sa svih strana, uz divan zubor. Ko bi rekao da je ova priroda na 2 min od moje zgrade. Jos sad kad ozeleni, prelepo je.
[/url]
DSC02537 by
crni2011, on Flickr[/img]
E sad sta moze da uradi ljudski nemar. Pogledajte narednih par slika i sve ce vam biti jasno. To je ono sto sam pricao Boci, zapusteno, prljavo, covek sagradio stovariste materijala i sve sto mu preliva preko zida pravo u potok. Prosto tuzno.
[/url]
DSC02549 by
[/url]
DSC02544 by
[/url]
DSC02543 by
[/url]
DSC02542 by
Pricao sam o tom stovaristu, evo ovde je ulaz/izlaz. Pogledajte kakva je to krivina i a tuda se bas brzo vozi i na sve to sada zamislite slepercinu kako se uparkirava po 5 minuta i normalno zauzme celu ulicu. Cak vidim da vise i nije puna linija nego kao isprekidana :rant:
[/url]
DSC02566 by
Potok prolazi ispod ove ulice, zatim ispod rugla od stadiona i TC Balkana. Inace ono sto sada Mercator radi od stadiona Vozdovca je trebalo ovde da se pravi, cak je sve bilo reseno ali nesto iskrsnu
[/url]
DSC02817 by
Nastavlja ispod glavne ulice u Mirijevu, Mirijevski Venac. Ova zgrada gde je Komercijalna banka je zavrsena pre par meseci. Ko investitoru dade da zida na tom mestu i ko im dozvoli da malte ne izadju na ulicu ja nemam pojma. Tako da od sirenja ulice nema nista.
[/url]
DSC02604 by
Potok dalje nastavlja ispod parka. E sad toliko pominjani centralni park u Mirijevu. Ljudi ne mogu slike da docaraju koliko je lepo. Ljudi setaju na sve strane, ljuljaske, biciklisticka staza, matorci se bocaju, klinci trce, prodaju se kokice kao da nisam u Mirijevu. Brdo ljudi. Fali mozda jos po koja stazica i klupica, drvece se konstantno sadi, jos kad jednog dana poraste. Ogromno je prostranstvo u pitanju, tu dolaze ponekad i luna parkovi, cirkus itd.
[/url]
DSC02605 by
[/url]
DSC02612 by
[/url]
DSC02614 by
[/url]
DSC02613 by
[/url]
DSC02615 by
[/url]
DSC02616 by
[/url]
DSC02617 by
[/url]
DSC02618 by
[/url]
DSC02619 by
[/url]
DSC02793 by
[/url]
DSC02794 by
[/url]
DSC02801 by
[/url]
DSC02800 by
[/url]
DSC02624 by
I odmah makon parka ispred same osnovne skole potok ponovo izbija na povrsinu. Ali pogledajte koliko djubreta na samo 10 metara od onog parka i to iznad samog tunela gde potok izlazi. Kao da kad ljudi vide potok, reku bacaju namerno sve te flase u nadi da ce ih odneti u Dunav i dalje sa vidika. Ne znam kako da objasnim. Prosto se covek zapita da mozda i ima logike ukopavati ove potoke pod zemlju. Naravno da se ne slazem ali me slike demantuju. Park gde je potok ispod je mnogo lepsi i nema djubreta.
[/url]
DSC02788 by
[/url]
DSC02787 by
[/url]
DSC02786 by
[/url]
DSC02784 by
[/url]
DSC02781 by
Djubreta na obalama koliko volis...
[/url]
DSC02628 by
[/url]
DSC02634 by
Ali potok je jos uvek na ovom delu bez fekalnih voda, jer su do sada sve bile zgrade i nema divljih prilkljucaka. Voda je cista. Inace iz tunela gde izlazi na povrsinu bije tako hladan vazduh da nisam mogao da verujem. Ja sam za to da se ovaj deo od 500m ostavi tj da se ne zatrpava pod zemlju jer samo treba ocistiti ove plasticne flase i malo pocupati travu i izgleda prelepo. Odmah pored je osnovna skola i onaj park od malo pre, tako da bi ovo bio neki produzetak istog sa tekucom vodom. Prelepo izgleda potok na ovom mestu.
[/url]
DSC02639 by
[/url]
DSC02640 by
[/url]
DSC02637 by
I tako dolazimo do ovog mosta gde ce biti buduca raskrsnica Mirijevskog bulevara i Karadjordjeve.
[/url]
DSC02644 by
[/url]
DSC02652 by
Inace on je rekonstruisan pre par godina jer je bio u ocajnom stanju, ali kvalitet rekonstrukcije se vidi na ovoj slici. Odmah se obrusio jedan deo, oni suzili put, nikad to nisu ni pokusali da poprave. Srbija.
[/url]
DSC02655 by
Od ovog mesta krecu radovi, pa cu to staviti u sledecom postu malo kasnije. dosli smo u malo ruralniji deo Mirijeva gde su nekada bila seoska domacinstva ( a i danas su
) i divlji prikljucci se samo ulivaju u potok. Krecu tacno od ovog mosta, tacnije odmah ispod njega pa nadalje. Potok je od ove tacke u ocajnom stanju i bolje sto ide pod zemlju. Inace na par mesta je vec presusio, tj sproveden je u neki cevi i ne vidi se (to je verovatno privremeno dok se radovi ne zavrse, beton je polupan ali kao sto rekoh to u sledecdm postu.