SRBO
Advanced
Мора станица код Руда 1000000%
:shock:spatiotecte":29nc4rov je napisao(la):Kina je sad deo zapadnog sveta
Delija":repfer5d je napisao(la)::shock:spatiotecte":repfer5d je napisao(la):Kina je sad deo zapadnog sveta
Drakche":3k4qfv8w je napisao(la):Delija":3k4qfv8w je napisao(la)::shock:spatiotecte":3k4qfv8w je napisao(la):Kina je sad deo zapadnog sveta
Hoce da kaze da je i Kina kapitalisticka zemlja, mozda kapitalistickija od zapadnih.
Знам ја шта је хтео да каже, само не знам зашто није рекао већ је написао ту колосалну неистину? Културолошки, историјски, политички, географски па и економски Кина није нити ће икада бити део западног света. Ви се овде фрљате са терминима насумично и из тога изводите погрешне закључке. Као прво, немојте да мешате капитализам као један заокружени друштвено-економски систем са само једним сегментом истог а то је (делимично) отворено тржиште које постоји у Кини и чему она дугује добар део свог развоја. И као да то није било довољно онда сте одрадили генерализацију на трећи, стављајући знак једнакости између "западног света" и капитализма. Наиме, капитализам, барем онај изворни, већ поодавно не станује на западу. Целокупна ЕУ је строго контролисана бирократска социјалистичка творевина у којој су сви токови новца, људи и робе строго контролисани а у маси земаља чланица на власти су социјалисти и комунисти. Што се тиче САД тамо капитализам престаје са малим и средњим предузећима, слично као и у Кини.Drakche":2rpqram9 je napisao(la):Hoce da kaze da je i Kina kapitalisticka zemlja, mozda kapitalistickija od zapadnih,
Drakche":2rpqram9 je napisao(la):samo sto im demokratija nije bas na prvom mestu. To je ujedno ono sto je cini "istocnom", a ne "zapadnom" zemljom.
Nisi ti to loše shvatio , već je loše napisano. Treba da stoji 20020 , a ne 2020. Što reče Bora Čorba jednom "Pre će ovaj moj da skoči ...".bl3y4":3bbhjcpr je napisao(la):Koliko Sam ja shvatio pre 2020 oni nece krenuti ni da ga grade?
:shock:Delija":38wos1y8 je napisao(la):Демократија
bl3y4":3gow2o89 je napisao(la):Ova tema ima gotovo 500stranica..
Inace.. Sada kada Sam malo pretrazio po netu Sam video par mapa, a postoji i dosta obiman clanak na wikipediji o svim najavljivanim pocetcima radova..
Koliko Sam ja shvatio pre 2020 oni nece krenuti ni da ga grade?