A opet bi rekao da preteruješ. Te čuvene floskule o ne znam kako boljem prevozu 70-tih godina. Koliko ti je ljudi na forumu, odraslih u to vreme, pogotovu početkom 70-tih, pa da ti kažu iz prve ruke kako je stvarno bilo? O tome ne može da priča moja majka, inače rođena 1966 godine. Ja još manje, rođen na samom kraju 1985. Ti si sigurno i mlađi od mene. Dal je bilo gužvi i onda? Pa po svedočenju moga dede na primer, da bilo je, mada je on najčešće to posmatrao iz kola tih godina. Uopšte, tvrdnja da je prevoz ostao na nivuo 70-tih, toliko je nerealna da ne bih da to previše razvodnjavam. Idealno verovatno nije bilo nikada, a realno je da je uvedeno na desetine linija od početka 70-tih do danas, da je prigradski prevoz mnogo više razgranat, iako i dalje nedovoljno razvijen. Sistem javnog prevoza u Beogradu čine i GSP, i privatnici, i Lasta, i obe Strele na kraju. Ima tu mnogo vozila. Mreža, opet ponavljam, svakako daleko veća. Koliko su samo linije produžene od tih godina. I da, ono što je Pantograf pisao više puta, i ne samo on, Sofija je prošla dosta dobro sa metroom, al to su bile i takve godine. I nije ti ona samo primer da je toliko neprekidno pominješ. Čak šta više, i ne volim da se Beograd poredi sa Sofijom. Mislim, kako god da se to shvati. Dok je većina ovog sveta oko nas, mislim prevashodno na Evropu, pa i delove Azije, plus SAD, išlo krupnim koracima napred 90-tih, mi smo išli isto vrlo krupnim, al unazad. Ko je sve tu kriv, mogu naširoko o tome, al to definitivno nije tema. I da, koliko god da ti se celokupni sistem javnog gradskog prevoza u Beogradu sada čini lošim, apsolutna je mogućnost da bi gradnjom metroa išao ka gorem. Da, i od goreg ima gore. Tih 70-tih da su krenuli sa metroom, svakako da bi imali šanse da prođemo mnogo bolje, i po pitanju troškova, i po pitanju uopšte tadašnje situacije i u zemlji i u svetu. Iz ove naše sadašnje perspektive, gradnja metroa mi toliko deluje kao jedno ludovanje, srljanje u jako neizvesno. Al da je bar plan tog sistema na mestu, mislim u većini, pa ajde da teramo, i nadamo se najboljem.