Ako bude doslo uskoro do promene vlasti, kako lokalne, tako i drzavne, obustaviti projekat izgradnje preskupog metroa pri ovolikoj zaduzenosti i preorjentisati se na jacanje i prosirivanje BG-voza. Metro ce em biti krvavo skup, em ce se graditi celu vecnost. Niskopodni BG-voz sa kratkim intervalima polazaka i prosirenim trasama, bi za mnogo krace vreme i manje novca, doneo rezutat.
Ako naše saobraćajne probleme mogu rešiti poboljšani tramvaj i BG Voz, onda mi ni sada nikakvih problema uopšte nemamo.
Danas sam od Bogoslovije do Sajma 12-com putovao 50 minuta, od čega je skoro pola sata prošlo u kilavljenju zakrčenom Resavskom od Tašmajdana do Manježa. Prvo su neka kola hitne pomoći blokirala tramvajske šine ispred nas desetak minuta, a onda smo još 15-20 minuta stajali i mileli u koloni sve do Nemanjine. Mislim da je tramvaj sveukupno tokom cele te vožnje više stajao van stajališta nego što se kretao. Ponosan sam što nisam platio to iživljavanje od "usluge gradskog prevoza", niti ću ga plaćati ubuduće dok ne dobijem uslugu dostojnu milionskog grada u 21. veku. Oni meni trebaju platiti što su mi potrošili 50 minuta života i ko zna koliko živaca, umalo nisam zakasnio na posao koji mi počinje u 14 časova, a u tramvaj sam ušao u 12:55. Nije bio ni špic.
Pola foruma govori "metro ne treba Beogradu", "bolje poboljšati BG Voz nego graditi metro", "može i tramvaj umesto metroa", evo kako može. Da su naprdni oberlažovi ispunili svoje predizborno obećanje da ćemo se već 2021. voziti prvom fazom M1, ja bih danas od Pančevačkog Mosta do Sajma stigao za manje od 10 minuta, bez sardinizacije i gubljenja živaca, a uredno bih platio i kartu, tada bih znao šta uopšte plaćam. Što se tiče drugih kreativnih rešenja poput BG Voza, da, mogao sam da okušam sreću i sa njim, batajnička linija vozi na sat vremena u polovini slučajeva kad je ne otkažu zbog tehničkih smetnji, šanse su mi 50-50, mogao sam njime od Pančevca do Prokopa, i onda presedanje na 36-cu do Galerije, ona toliko ide često da busevi sustižu jedan drugog.
BG Voz može biti zamena za metro jedino ako je njime moguće pokriti Trg Republike, Karaburmu, Mirijevo, Banjicu, istočni Beograd, Čukaricu, Bežaniju, stari deo Zemuna, i ako može ići bez kašnjenja na svakih 5-10 minuta. Mislim da je čak i izgradnja metroa od strane naprdnjačkog kartela manje neverovatna od takvog naučnofantastičnog unapređenja i proširenja BG Voza.