@Homer Jay
Ako se ovo odnosi na mene promasio si
Da pojasnim.
Nisam niti cu ikada biti protivnik gradnje metroa. Samo sam protivnik dodatnog lopovluka!!!
Tvrdim da ovaj nas nesrecni Beograd vode nesposobni ljudi. pri tom veliki deo njih su
lopovi!
Nas Beograd je i po povrsini i po bruju stanovnika prava mala drzava. Resursi postoje, ali treba ih pametno usmeriti. zadnjih 8 godina u gradu se vodi politika kao da smo Kuvajt ili neki od emirata.
Centar grada i deo Novog Beograda se sminka, ali sve ostaje na tome. Staviti sminku na babu na samrti da svi kazu kako je baba dobro izgleda, to je moto celnika grada. Periferiju evo ovaj put necu pominjati.
Grad je po juznoj padini Dedinja posekao sumu i zatim je u bescenje `prodao` izabranim investitorima.
Posecena su stabla u nemanjinoj, da bi se kupovala druga sa razvijenom krosnjom.
Renoviran je Bulevar da bi se sad ako se bude radio metro, ponovo rusilo to sve.
Napravljen je most tamo gde ga je bilo najteze i najnelogicnije postaviti (iako meni licno bas tu odgovara) bez obzira koliko to povecava troskove.
Kupuju se fensi tramvaji iz kredita i ceka istovremeno da nam Bazel pokloni jos neki stari.
Ogromne kolicine tople vode pustamo u Savu u Obrenovcu, a uvozimo gas da se grejemo.
Narodni muzej nam je bre zatvoren citavu deceniju! Vidikovac na Bogradjanki je zatvoren 20 godina. Eto pogledajte samo koliki je to potencijalni novac.
Znaci `nesto` para ima, ali se mora domacinski trositi i planirati.
Megalomanija i pohlepa vlasti na svim nivoima dovela nas je u situaciju duznickog ropstva.
Posle tolikih privatizacija, prodaja, donacija, kredita i dugih izvora kapitala, mi nemamo nista kapitalno uradjeno. Imamo pola trase u pola profila , poluobilaznice, grandiozan most, bez pristupnih saobracajnica, divlju i bespravnu gradnju koja je trenutno usporena zahvaljujuci teskoj ekonomskoj situaciji...
Sa takvim rezultatima,
taksa za metro - ne hvala