djordje*******g":3c68kurz je napisao(la):Svakako da je ukopavanje bolje resenje. Ali trazi se moguce resenje, a ne najbolje.
Ovo sa karton naseljima mislim da definitvno ne stoji. Naravno da razumem bojazan ali to nisu stubovi petlji, autoputa ili zeleznicke stanice. To ce biti uska struktura koja pored dva koloseka nece imati druge elemente te ce sirina same strukture obesmisliti bilo kakvo naseljavanje ispod.
Buka moze biti argument ali sam siguran da ce moze izabrati moderno resenje koje ne stvara previse buke i time ne narusava kvalitet zivota u okolnim zgradama. Uostalom taj potez je prilicno sirok.
niks":1g66p6ai je napisao(la):Malo mi se gadi da pominjem političare, ali ipak...
Jel neko zna koji je stav sns-ovaca oko metroa? Nesto Vučića nisam čuo da se izjašnjavao o tipu metroa, samo je izjavio "mi ćemo izgraditi metro" (jako ubedljivo ). Malo pre gledam na tv-u neka dvojica iz SNS-ovog tima za beograd objašnjavaju da ako dodju na vlast da će graditi pravi teski metro koji će ići pod zemlju po već postojećem projektu a ne ovaj hibrid. Ako se promeni vlast i dodje neko ko je za teški metro, da li će moci da poništi postojeće ugovore, projekte oko LRT-a (pretpostavljam da da, ali ne bez neke štete)
vucko":1c8pxknl je napisao(la):Jedino onda nadzemne deonice kao u sofiji da gurnemo u cevku od stakla pa ce tako biti manje buke i bice manje ruzno.
Ali opet,veliki problem mi je takodje guranje metroa na silu pored brankovog mosta i varos kapije smao da bi se opsluzilo TC usce.Mada to pravdaju i aktiviranjem turistickog potencijala tog dela Beograda.Dakle turisti nece nigde ici osim metroom???
Valjda se metro gradi za stanovnike grada a ne za turiste koji su zanemarljivi pogotovu kod nas.
Пописне подаци су нетачни јер су се подстанари масовно крили од пописивача по наређењу власника станова, а много оних који не живе у Београду али имају некретнину се из престижа пописивало као да живи. Користити попис за грубу процену броја становника неког дела града је у реду, али ништа више од тога.gzthe":9mjp6rkf je napisao(la):Kolko se secam prilikom popisa je bilo ako si zaposlen da se upise adresa firme, ako si student, adresa fakluteta. Ne mogu bas da se setim dali je bilo pitanje dali koristite sopstveni ili javni prevoz ali to je manje bitno. Ti podaci postoje.
vucko":1w5vmv13 je napisao(la):Problem kod metro mosta je sto mora da se iseli Autobuska stanica BAS da bi mogao da se gradi,to niko ne pominje.
A grad nema nameru da seli bas zbog toga autobusku stanicu na NBG gde je i planirano bas iz tog razloga...
Arnorian":1w5vmv13 je napisao(la):Пописне подаци су нетачни јер су се подстанари масовно крили од пописивача по наређењу власника станова, а много оних који не живе у Београду али имају некретнину се из престижа пописивало као да живи. Користити попис за грубу процену броја становника неког дела града је у реду, али ништа више од тога.gzthe":1w5vmv13 je napisao(la):Kolko se secam prilikom popisa je bilo ako si zaposlen da se upise adresa firme, ako si student, adresa fakluteta. Ne mogu bas da se setim dali je bilo pitanje dali koristite sopstveni ili javni prevoz ali to je manje bitno. Ti podaci postoje.
milanche":h8zrxpp6 je napisao(la):^^Mislim da ce se najprecizniji podaci dobiti preko Bus+ kartica, i mislim bas zbog toga da je to dobra stvar. U svakom slucaju sacekacemo kraj januara, da vidimo sta ce francuzi da kazu, mada nisam bas optimista.