spatiotecte
Professional
- Učlanjen(a)
- 09.02.2007.
- Pohvaljen
- 17.470
Razumem da su metro koridori u narandzastom i da se oni nalaze ispod zemlje ali ima citav niz objekata koji su oni planirali i jasno se vidi da su na povrsini.
vucko":1a5ut6mk je napisao(la):I nek ima ta dva podzemna koloseka ispod glavne stanice,da bude recimo kao Vukov spomenik stanica bg voza jednog dana,samo naravno na mnogo manjoj dubini.A recimo u zgradi da bude muzej zeleznice i gsp-a.Kako vam to zvuci?
hazard":3agvco60 je napisao(la):N-ST":3agvco60 je napisao(la):Za koliko godina će broj korisnika javnog prevoza u ovom delu grada porasti 600% odnosno do kapaciteta "teškog metroa" (35-40.000 putnika/h)? U narednih 10 god? 20? 50? 100? Verovatno je i dan danas slična situacija na svim mogućim trasama metroa, baš kao i te 2002-2003 godine, kada su rađene studije.
Jednostavno, ne treba nam sistem takvog kapaciteta. Drastično je skuplji, duže se gradi i praktično nikada neće biti dovoljno popunjen. Glavni argument pristalica “teškog metroa” je njegov “izgled” i trip da ćemo biti evropska i svetska palanka ako ne izgradimo “pravi metro”. To nije racionalno razmišljanje.
Pravis istu gresku kao i projektanti i zagovornici Belama, drugim recima matematika ti je tacna ali promasena.
Poenta metroa nije samo da brze i bolje prevozi ljude koje trenutno prevozi javni prevoz, vec da preuzme i dobar deo ljudi koji se inace voze kolima - jer ce dobiti brzi, pouzdaniji i udobniji prevoz od sadasnjeg javnog, i brzi i pouzdaniji prevoz od svog automobila.
Dalje metro podrazumeva kompletnu reorganizaciju javnog saobracaja tako da postane kicma sistema, i tako da se sve autobuske linije ulivaju u njega. Dakle u prvoj fazi metroa se govori o tome da on dodje do B. Brda, gde bi onda bili i terminusi svih autobuskih linija koje navodis sa Vidikovca i okoline, ali bi se tu skupljali i putnici sa B. Brda i iz drugih krajeva. Drugim recima bice dovoljno putnika.
Metro menja celu koncepciju prevoza ljudi po gradu i ne mozes racunati broj putnika time sto ces tek puko sabirati koliko se vozi ovom ili onom linijom od ovog kraja do onog.
Ipak sam dobro skontao slikujlaki":9c8xh2hn je napisao(la):Mislim da nisi dobro skontao mapu, nepostojeći most je prvi most sleva nadesno. Drugi iz tog pravca je Brankov most. Obrati pažnju na poziciju Ušća i 6 kaplara. Još jedan nepostojeći je u Savskom amfiteatru koji si spomenuo, a onda ide Gazela i Novi Žel. most.
Ма слажем се са свим што си рекао, али немој претеривати.2012":nhlh7kuf je napisao(la):Beograd sada garant ima 3 milona
Arnorian":3mvvydjv je napisao(la):Бечки U-Bahn нема линија које се рачвају/деле трасу.myback":3mvvydjv je napisao(la):tako je najbolje...takav metroski plan je i kod mene u becu..
Nisam ja vec drugi moderator,khm khm.spatiotecte":2osyl5r0 je napisao(la):Vuckooooo!!!!!
Izbrisao si moj LRT FIJASKO SPAM ATTACK!!!!
Ti si tajni LRT pobornik!
vucko":11g9z83d je napisao(la):Nisam ja vec drugi moderator,khm khm.spatiotecte":11g9z83d je napisao(la):Vuckooooo!!!!!
Izbrisao si moj LRT FIJASKO SPAM ATTACK!!!!
Ti si tajni LRT pobornik!
Vučić: Naprednjaci će graditi metro
Vučić je poručio je da glavni grad ima obavezu prema celoj državi da bude motor razvoja, jer "bez jakog Beograda nema ni jake Srbije".
U novobeogradskoj Hali sportova održava se miting SNS na kome je predstavljen "tim za Beograd".
Prema njegovim rečima, kada naprednjaci osvoje sledeći četvorogodišnji mandat, gradska vlast će poštovati sve koji su pre njih dobro radili, ali i "učiniti odgovornim one koji su krali".
Vučić je, takođe, rekao da su po uverenju naprednjaka Beograđani svi oni koji su rođeni u tom gradu, ali i oni koji su u njega došli.
"Imaćemo isti odnos prema Terazijama koje svi toliko volimo, kao i prema Batajnici, Mirijevu, Lazarevcu... Učinićemo da Beograd počne ponovo da radi", rekao je Vučić.
On je kritikovao aktuelnu gradsku vlast, posebno gradonačenika Dragana Đilasa, za kojeg je rekao da je uglavnom radio na tome da obezbedi novac za sebe.
"Nešto, ipak, moram da priznam gradonačaleniku. Đilas je dobar u marketignu, ali Beograđani i Beograd od toga nemaju ništa. Sve je više nezaposlenih, dve trećine domaćinstava srednje klase životno je ugroženo, a na nekoliko koraka od centra grada su narodne kuhinje", rekao je Vučić.
On je još jednom ponovio da će naprednjaci sigurno pobediti vlast koja je u Beogradu već 15 godina i poručio svojim pristalicama i biračima da ne veruju u laži koje će o njemu čuti tokom predstojeće kampanje.