JohnyBgood":1a8zllpb je napisao(la):
Da Beograd izgradi terminal na aerodromu (znaci da vozovi staju tu, NBgd, i Prokop), mogao bi postati zesci regionalni HUB jer bi njemu uz Srbiju gravitirala i istocna Hrvatska, juzna Madjarska, zapadna Rumunija,
Pitam se ja kako niko, osim Srba ne vidi da je Beograd centar regiona i da nam jug Mađarske gravitira, ma i celi univerzum.
Samo treba nesretnicima iz Segedina objasniti da je glupo ići u Budimpeštu, koja je celih 170km udaljena, jer im je mnogo bliže da dođu u Beograd koji je samo tričavih 220km udaljen od Segedina tj samo 30% više.
A ne znam i što idu na taj aerodrom u Budimpešti koji je katastrofa, sa mizernim prometom od 8,5 miliona putnika spram Surčinskih 2,7mil.
No, ipak ima nade da će stanovništvo na Jugu Mađarske shvatiti da je Beograd centar univerzuma.
Čujem da prate redovno BeoBulid, a posebno temu o metrou i sa nestrpljenjem očekuju završetak
svih realnih projekata o kojima se na ovoj temi razgovara.
Usput čuo sam da su oduševljeni što se ovde niko ne smara sa sitnim detaljima u planovima
Poput recimo cene TGV ili pitanja
Da li bi Hrvati hteli da prave TGV prema Srbiji?
Da li bi Mađari hteli to?
Što bi to uopšte radili?
Ljudi da li vi gledate nešto drugo osim mape Beograda?
Prosto ne mogu da verujem, da neko ko iole gleda kartu Evrope može da veruje u priču o Beogradu kao velikom centru sa extra položajem?
Da li vam je nekad palo na pamet zašto se puno gasovoda ukršta u Mađarskoj, zašto će i južni tok ići u Mađarsku?
Da li ste nekad vozili autoputevima kroz Mađarsku i videli obim saobraćaja na njima?
Da li ste primetili, kad se Rumuni u blizini Segedina, odvoje sa autoputa i ostane saobraćaj samo prema Srbiji, koliko je on mizeran i gotovo nepostojeći?