Gledaj 2012, prvo poenta mog posta je o količini novca na koju možemo računati i šta se može uraditi sa sredstvima koje imamo.
Nije poneta da razglabamo u temi o metrou o odnosu Beograda i ostatka zemlje.
Te stvari sam pomenuo u kontekstu koliko je realno očekivati pomoć od Vlade Republike Srbije, a ne zbog drugih stvari
Jeste 2012,metro se gradi fazno, ali i kad izgradimo prvu fazu koja bi nas koštala recimo 600 mioliona mi ne bi mogli da uzmemo ni tada kredit za narednu fazu.
Ja samo hoću da kažem da ako radimo metro mi moramo da u pravoj fazi sagradimo kako tako funkcionalnu celinu koja je blizu kompletne makar jedne linije.
svakom građaninu Srbije treba da je drago i da se ponosi kada se u Beogradu podigne novi most ili Metro,toranj jer to je naša prestolnica,ljudi iz sveta kada dolaze u Srbiju prvi utisak o zemlji i ljudima stiču u Beogradu
to je demagogija
Ponos se ne maže na hleb, Ponosom se ne kupuju lekovi, plaća školarina, na kraju krajeva, ponosom se ne gradi metro
Zamisli kako su penzioneri u Beogradu sa primanjima od 11.000din ispunjeni i srećni što će Beograd da ima novi velelepni most.
Ma kad su čuli za to sigurno su ponosno rekli, ma neka kad neki Francuz dođe, neka šljašti, vredi za to nemati za lekove i grejanje i verdi istrpeti svu korupciju u gradu
Ma i lik iz mog solitera od 50 godina što za 16.000 noću sedi u jednoj prodavnici tehnike, baš je ponosan na svoj grad
2012":3tx4k5qd je napisao(la):
ljudi iz sveta kada dolaze u Srbiju prvi utisak o zemlji i ljudima stiču u Beogradu i odlučuju se da ulože novac kao što je slučaj u Kragujevcu,tako je u i ostalim državama
Svi ti investitori ne ulažu kod nas jer se oduševe nama i vide kako smo sposobni,pametni i imamo sređenu državu.
Oni ulažu jer smo sirotinja-. Ima samo još nekoliko siromašnijh država u Evropi od nas
Kragujevčani imaju manje plate od Kineza.
Jura je u Slovačkoj izgubila n slučajeva zbog mobinga.
Naši radnici u Rači su duplo jeftiniji.
Dreklser majer se iz Rumunije preselio u Zrenjanin jer smo mi jeftiniji i siromašniji od Rumuna.
Naši ljudi iz pograničnih delova sa Rumunijom idu na gradilišta u Temišvaru.
Rumuni kupuju kuće u pograničnim selima jer su one samo par hiljada evra.
FIAT-ovi radnici u Italiji imaju ponos i traže sindikalna prava, a naši u Kragujevcu za tri-četiri puta manje para hoće da rade više bez beneficija.
Nešto nisam primetio da investitori hrle ovde radi naših visokih tehnologija i s
A ti stranci što se "Oduševe Beogradom", malo se razočaraju kad se maknu iz centra.
Biti oduševljen izlascima nije isto što i biti oduševljen gradom i državom.
Oni,isto kao i ja kad recimo odem u Bugarsku, Jermeniju, Kazakstan na pitanje kako ti se sviđa Beograd pokušavaju da izvuku što više pozitivnog.
Da li bi vi nekom ko je gostoprimljiv rekli ma tvoj grad je totalno bezveze.
O mišljenju stranaca o nama najviše znam iz izveštaja i studija o ulaganjima koje radim za njih.
Često je problem i što nemamo dovoljno kvalifikovane radne snage, a da ne govorim o drugim stvarima.
Valjda vam je jasno šta misle o nama kad ni sa trčanjem Dinkićevim da podeli prvo 2.000€ pa 5.000€ pa 10.000€ po radniku investitori ne hrle u Srbiju.
E da 2012 mora da je to zbog fenomenalnog utiska koji prvo,kao što si ti rekao steknu u Beogradu.
---------------------------------------------------
Na kraju ne znam odakle si izvadio ovo
2012":3tx4k5qd je napisao(la):
tako je u i ostalim državama pa ne razumem zašto kod nas treba da je zluradost normalna
Šta ti misliš da se ja ne bi radovao metrou u Beogradu?
Ja samo znam da ako mi u Beogradu hoćemo normalno da živimo bez gužvi i prenaseljenosti, ljudi u ostatku Srbije moraju da imaju normalan život.
Trenutno je stanje i da vlast u Beogradu i veliki deo Beograđane boli briga i za sopstvena predgrađa, za kanalizaciju u njima.
A posle se čude što je cena nekretnina tako velika u Gradu, da oni ne mogu da priušte sebi normalan stan.
Budimo malo realni,siguran sam da imamo i forumaša iz predgrađa koji mogu da potvrde koliko su njihova naselja zapuštena (bez uvrede).
E da inače u mnogim zemljama postoje gradovi čiji se stanovnici ne vole međusobno recimo Krakov i Varšava.