Спортски центар „Милан Гале Мушкатировић“
У оквиру комплекса спортског центра „Милан Гале Мушкатировић“ западно од главне зграде постојали су тениски терени који су проширени и реконструисани 2009. године за потребе одржавања тениског турнира „Srbija Open“. Тај део комплекса је заједно са реконструисаним помоћним објектом уступљен на коришћење привредном друштву „Family Sport“ и од тада се користи као Тениски центар „Новак“. Реконструкцијом тениских терена проширена је граница спортског комплекса према западу, на зелену уређену површину на којој се налази споменик Браниоцима Београда. Проширењем тениских терена нарушен је источни део бициклистичке стазе а споменичка целина деградирана.
Мере заштите за појединачне целине и објекте
- По уклањању терена којим је проширен спортски комплекс, успоставити поново интегритет целине споменика Браниоцима Београда, враћањем првобитне трасе бициклистичке стазе;
- Уредити и одржавати партерно уређење споменика Браниоцима Београда. За споменик се предвиђа стално праћење стања и одржавање;
Овде се лепо види лоше осмишљен распоред садржаја око базена. Паркинг је требало направити дуж Дунавске, парк око базена, тениске терене на плацу Беко где је К дистрикт, а стамбене зграде К дистрикта дуж Дунавске од подвожњака ка пасарели.Da ne bude da sam ja izmislio da je deo Novakovog centra nelegalan, pa da navedem i izvor. To se jasno može zaključiti iz navoda u uslovima Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture za Linijski park, gde se eksplicitno i bezuslovno naređuje rušenje proširenog dela bez spominja ikakvih dodatnih procedura ili potreba za posebnim odlukama koje bi inače bile neophodne da je sve legalno:
Kriv je i Novak, ili bolje reći oni koji mu ovde vode posao, ali to se pre svega odnosilo na one čiji je posao da određuju gde šta sme da se gradi. Investitori su tu u principu manje značajni. Oni prosto koriste sve ono što im se dozvoli jer nije njihov posao da misle o tome.
Govoriš o Novaku kao da je dete debil.Da li vi stvarno mislite da Novak Đoković zna da li je to nelegalno ili ne? Da Novak Đoković zna granice katastarskih parcela i uslove Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture?
Novaku su rekli da je sve legalno i on svojoj porodici veruje. A kakva je njegova porodica (i Jelenina) već znamo iz mnogih skandala koji ih prate.
A koliko je Novak naivan što se tiče biznisa i ulaganja NJEGOVOG novca govori sve to što radi njegova porodica i što mnogi probisveti iskorišćavaju njegovo ime i naivnost od Bosanskih piramida preko Pepe Imaza do Rtnja.
Šire se kao crevna zarazaČinjenica da je nelegalan sledi iz toga kuda se prostiru katastarske parcele.
Pogledajte prilog 143006
Kako poverovati u to?Ne pita on nikoga za nesportske stvari osim svoje porodice. Neverovatno je mali broj ljudi u društvu koji znaju ono što mi na ovom forumu znamo.
Mislim da je vecina srecna zbog naseg Noleta.Pitaj prvog komšiju ili poznanika koga sretneš šta je problem sa Novakovim terenima ili sa BnV? Retko ko će reći da je najveći problem način na koji je zamljište dobijeno
Upravu si, ali svejedno, to ga nikako ne opravdava.Ne pita on nikoga za nesportske stvari osim svoje porodice. Neverovatno je mali broj ljudi u društvu koji znaju ono što mi na ovom forumu znamo.
Novak je osoba bez obrazovanja, to što je naučio jezike ne znači da je toliko pametan i za mnoge druge stvari.
Takav je skoro svaki profesionalni sportista - Od Ronalda do fudbalera Zvezde ili Partizana. Njihovo je samo da treniraju, časovi im se pravdaju i realno nemaju pojma o životu van sportskog terena.