Jankomarko
Intermediate
- Učlanjen(a)
- 07.04.2021.
- Pohvaljen
- 149
Dakle zaključak je da je najbolje da izbori budu jednom mesečno
Ovaj betonirani deo ispod kolovoza je verovatno 'nadogradnja' bedema, koji se odatle spustao nanize.
Kolovoz/Bulevar ce verovatno ostati tu zauvek, samo sto to ne bi bilo najidelanije resenje za ovaj deo tvrdjave koji je bukvalno anticko lice grada Beograda., a koncentracija ostataka bedema i kula je ovde veca nego bilo gde drugde na citavoj Beogradskoj tvrdjavi.
S druge strane, moze se od kolovoza napraviti iluzija polukruznog mosta oko tvrdjave. Kada bi se probili ovi originalni prolazi kroz bedeme, umesto bankina postavila odgovarajuca ogradica, stavila kaldrma umesto asfalta itd. mozda bi estetski to ispalo krajnje zanimljivo.
Hm ..onda bi imali još desetine započetih rekonstrukcija...a nijedna se ne bi završila.Dakle zaključak je da je najbolje da izbori budu jednom mesečno
Želeo bih da se nadovežem na ovaj post i doprinesem svojom idejom, kad se deca već igraju. Doduše moja je vezana za vraćanje izgleda Bastiona II, na uglu Dunavske i Bulevara. Takođe primetio sam da bedem, koji ide uz fudbalske terene i koji je pun zelenila i drveća dosta ljudi koristi za šetnju, pa i ja, zašto se ne bi uradio, neki tip makadama, duž čitavog bedema u to slučaju? Stvorila bi se lako dostupna pešačka veza sa Donjim gradom, Kulom, Bastionom, možda restauiranim vodenim kapijama i na kraju sa liijskim parkom koji i prati sam bedem. Naravno ovo su sve fantazije, ali food for thought.Malo orjentacije u prostoru i jedna montaža kao nastavak prethodne slike. Na tom istom mestu:
Pogledajte prilog 125679
Bedem levo na crno beloj slici je uzvodni nastavak ostataka priobalnog bedema koji su danas između šetališne staze i reke. Bedem desno na crno beloj slici je uzvodni nastavak bedema koji je danas između šetališne staze i puta, zatrpan zemljom i delimično, po levoj ivici, porušeni kad su Nemci tokom 2. svetskog rata tuda provlačili drugi kolosek. Jedini kolosek na crno beloj slici je stari, tj levi od dva koloseka koja su ovuda kasnije prolazili. Po trasi tog levog koloseka je kasnije napravljena biciklistička staza, a dalje se koristio samo desni, tj noviji Nemački. Taj noviji kolosek je onaj koji je nedavno izvađen, i on bi na crno beloj slici bio pozicioniran desno od stare pruge, dakle išao bi kroz ivicu bedema, desno od stražara.
Na samom donjem levom ćošku crno bele slike, na levom priobalnom bedemu, vidi se vrh ozidanog otvora koji je služio za vezivanje brodova uz bedeme. To vidite ovde (sa broda u otvor ide odbojna greda).
Pogledajte prilog 125680
Baš taj isti ozidani otvor i donji deo levog bedema na crno beloj slici se vide otkopani i savršeno očuvani na sledećoj slici.
Slažem se. Isto treba ukloniti teniske terene i u gornjem gradu, i osloboditi te prostore za šetnju. .Inače, ja verujem da ni jednom od teniskih terena tu nije mesto. A ne samo "nelegalno proširenim". Jedan od očiglednih kriterijuma za izbor koje bi sadržaji trebali biti na nekim važnijim mestima grada bi morao biti izbegavanje situacije u kojoj zemljište koristi 0,001% populacije, a inače je toliko dobro i poželjno da bi ga, uz druge sadržaje, koristilo mnogo PUTA više građana.
Јел ради уопште тај ресторан? Ја кад год да сам прошао ил је био празан ил затворен.Zar nije moglo da se dogovori sa Bela vistom da bude srušena, pa da se napravi nova?
A mogli su i neki požar da samopodmetnu
Ionako neće imati neki promet dok se ovi radovi ne završe.