Ma jasno, ovaj jedan predlog od mene je bio više ŠBB KBB. Ko veli ako bih baš hteo da pravim neki kanal, gde bih ga sproveo i kako bi izgledao. Mada rekoh, posle sam uvideo da bi bilo komplikovano tako da faktički odustajem od te zamisli.
@Drakche,
Da, video sam te lukove železničkog ''mosta'' kao i prostor između stubova pristupnih drumskih rampi Pančevca. Ali problem je kao što rekoh, što je tu prava petljancija stubova, prolaza i instalacija. Evo
još jednog prikaza.
S obzirom da su ovi stubovi rampi građeni bez ideje da će ikad oko njih biti voda, verujem da ne bi moglo tek tako da se ''okopa'' oko njih i pusti voda. Takođe, čak i da je to moguće, opet bi oko stubova morao da postoji neki pojas zemlje ili betonske zaštite. A čak i da sve to uspe da se sredi, opet ostaje pitanje instalacija, cevi, kablova... koji verovatno protiču tuda ispod stubova rampi. Ko zna čega sve ima tu ispod.
A tu je i ovaj problem koji je @stf pomenuo, da bi stajaća ili sporo tekuća voda bila raj za žabe i larve insekata. Sad, verujem da po svetu postoje rešenja i za to. Mislim, postoji rešenje za sve. Ali jedno je pitanje da li je moguće, a drugo da li je racionalno, praktično i isplativo.
Nemojte da zaboravite da će se - po svemu sudeći - jednog dana Luka seliti, tako da će onaj njen kanal (sad bukvalno ne mogu da se setim adekvatne reči... :roll: ) da se oslobodi i to će otvoriti mogućnosti za razne nove sadržaje i ideje.