Lidl nije "promasio" nego neke proizvode izbacuje u odredjenim kolicinama jer ne zeli da ih prodaje po tim cenama.
Danas drugi odlazak, guzvi jos uvek ima, ali ni blizu kao pre. Ulazi se vrlo brzo, problem su kolica bez kojih ne moze da se udje, a kojih nema mnogo. Zamerka je i sto nema manjih kolica, vise od polovine kupaca su imali
male kolicine robe, samo su pravili guzvu sa onim kolicima.
Peciva - izbor kao u Maxiju, cene iste, ako ne i vise od Maxija. Ona okrugla pitica 45, baget pica 60, a "saka jada" kolicinski. Hlebovi su prilicno skupi, u odnosu na kvalitetne pekare u Lidl se zbog peciva i hleba sigurno nece ici.
Izbor slatkisa jako skroman, mogli su da vide da Delhaize nije uspeo sa uvoznim slatkisima koje konstantno daje 50% cene pred istek roka, osim sa Belgijskom cokoladom. Onaj ko je kao ja kupio keks Kapetan Rondo ili tako nesto zna o cemu pricam. Kod mene probalo cetvoro, bacio sam u kantu. Niko posle ugriza nije hteo ono da sazvace.
Nase stvari koje se pojavljuju u tragovima po cenama u rangu redovnih maxi cena, krem, bananice, najlepse zelje, mer i sl. Neko je ovde naveo mlevenu plazmu po extra ceni, to je bila akcija "kratko u ponudi". Nase stvari su preskupe. To je sve u Tempu znacajno jeftinije.
Takodje se igraju "corave koke" sa kupcima. Stavili su dve vrste sira jednu do druge, gotovo izgleda da je jedan artikal. Uzimam kackavalj sa akcije i gledam datum, za oko mi zapala gramaza 700g a znam da je na akciji 800g. Uzmem iz druge kutije i to je to. Masa ce kupiti ono pakovanje koje nije 550 po kg, nego 800.
Svinjsko meso sa akcije ima vise sala nego mesa, retko ga je narod i uzimao. One stvari za kupatilo - totalno bezveze, to nema veze sa slikama iz kataloga. Kao zalosni buvljak. Japanske jabuke se nisu ni pojavile kao ni gazirana voda od 20 din. Negazirane ima. Mandarine su losije nego u Maxiju a cena je ista. Ulje Premia (iskon) u Tempu je od sutra 84, za dinar jeftinije od Lidla.
Komentari penzionera: dosli smo iz radoznalosti, moramo da vidimo. Na kasi konstantno ponavljanje "prevara". Samo vrede sto ce da uzdrmaju Maxi da nam spusti cene. Dobro su procenili. Ovaj pocetak je iskljucivo iskoriscena maksimalna radoznalost i nista vise.
Bakica u redu blizu kase trazi da joj nadjem usitnjenu tunjevinu za salatu. Trazim, kazem joj, samo komadi 175. "Lopovi, vracam se u Tempo. Ovde pola stvari nema a nista nije jeftino."