Evo nekoliko utisaka o Lidlu i od mene, od protekle nedelje. Lokacija Zemunska.
Redova i dalje ima, ali brzo se ulazi. na parkingu je guzva, ceka se parking mesto.
Manje vise kao sto su i ostali rekli - unutra je velika guzva, tesko se prolazi zbog kolica. Vecina ljudi dodje da razgleda, pa sve ide nekako usporeno. Kasa je doduse odlicna, ali opet ljudski faktor to usporava - fascinantno mi je kako ljudi, koji placaju karticom primera radi, ne pripreme karticu unapred, vec cekaju da kasirka otkuca sve, kaze iznos, pa onda krene da se pretura po torbi/torbici/dzepu da se izvadi novcanik pa kartica. :rant:
Sto se ponude tice, ukoliko je suditi po ovim cenama - Lidl jedino moze da bude konkurentan sa svojim robnim markama. Ostali brendirani proizvodi su istih cena kao i svugde. Tipa njihova kafa (koju doduse nisam probao) je 130 (+- 10 dinara, ne secam se tacno) za 200g, a Grand kafa je 240 rsd za 200 gr sto je redovna cena. Cak i ostalih brenova ima veoma malo, na ustrb njihovim robnih marki. Dosta ima nekakvih stranih brendova, za koje ne znam, ali pretpostavljam da je to njihova robna marka iz uvoza, ili bar vecina proizvoda tog tipa. Kupio sam neke braunije, nisu bili los, ali ni nesto preterano povoljni. Mafine nisam nasao, nadam se da ce ih biti u buducnosti. Kupio sam i neke kablove za kola jer su bili na akciji, Made in Germany, deluju mi ok. Maslinovo ulje je znatno povoljnije i u redevnoj ceni u odnosu na ostale lance. Ok za otici kada dodje do ovg dampinga cena, ali za neke vece kupovine i ne bas.
Sa druge strane, danas oko 4 u Tempu kod kvantasa maltene nigde zive duse. Cene zimnice su dosta povoljne, i zacudo Plazma od 600gr je na akciji - 278 rsd. U Lidlu je isto pakovanje bilo oko 340 rsd. U pitanju je "obicna" plazma, ne mlevena. U Shop&Go je cena plazme od 300 gr (isto obicna) na akciji - 139 rsd. Ne pamim kada je bila takva cena plazme u poslednjih nekoliko godina. Volim plazmu, redovno je kupujempa znam :mrgreen:
Ako nista drugo, deluje mi da je Lidl malo protresao trziste, videcemo kako ce se situacija odvijati u buducnosti.