Bender Rodriguez
Professional
- Učlanjen(a)
- 12.03.2017.
- Pohvaljen
- 48.252
Novinarske ekipe objavljuju svoje snimke sa ulica. Po ovom zakonu, ako mene uhvati kamera na Trgu a da me nisu pitali za dozvolu, ja imam pravo da ih tužim? Ma nije nego.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=574476#p574476:30olo2e1 je napisao(la):11030 » Ned Okt 14, 2018 3:19 pm[/url]":30olo2e1]Pazi da te nije mrzelo da pročitaš link možda bi ti bilo jasnije.
Mupove kamere bankarske itd tvoje snimke ne objavljuju.
Kad bi se zakoni Srbije primenjivali doslovce i bukvalno gde bi nam bio kraj...
Kao što rekoh, ako se u jednoj Americi, gde se pravno cepidlačenje smatra nacionalnim sportom, ne dižu frke oko takvih stvari, na osnovu čega očekuješ da se dižu ovde? Istina, u Americi se digla frka oko onih Guglovih naočara, ali zato što su one toliko male i neupadljive da osoba ne zna kad je neko snima, a kad ne. Dakle nema znak koji će dati osobi do znanja da je snimana. Zato je bila frka. Inače i tamo važi pravilo da svako ko je na javnom prostoru ima pravo da snima, kao i da bude sniman. Osim u slučajevima proganjanja i narušavanja privatnosti ali to je već druga tema.
Inače neverovatno mi je da u 2018. godini nekoi dalje misli da sve što piše u nakaradnim nazadnim i mafijaškim zakonima Srbije zapravo treba da se primenjuje. Vidite, po tim genijalnim našim zakonima, vi nemate pravo da napadnete provalnika u sopstvenom domu. Šta vam to govori?
U ovom slučaju, rešenje je prosto - kažeš liku da ne snima i da se odmakne od tebe. Ako se odmakne i nastavi da snima, okreneš lice u drugu stranu i ignorišeš budalu dok ne ode. Eto to je to. Inače nema tog sudije koji će se petljati s takvim stvarima. A samo se stvara bespotrebno zagušenje u sudovima i administraciji.
P.S.
Na Youtubu ima snimaka gde naši ljudi sprečavaju policiju da prekorači ovlašćenja UPRAVO time što ih upozoravaju da su snimani, i da će snimak izaći u javnost. I samo zahvaljujući tome ti pripadnici MUPa ne prekorače svoja ovlašćenja. Mislite malo o tome. I batalite te ideje da sve što piše na nekom papiru, je pisano od strane razumnih i poštenih ljudi. I da to (treba da) se primenjuje u praksi.