Šta je novo?

"Lastavice" [ Stambeno poslovni kompleks | 69 100 m²]

Mi smo se uselili u septembru, na JI smo strani isto i čuje se malo muzika sa splavova, onako u daljini nije to kao da vam je ispred nosa i nama lično nije smetalo…
Naša lamela je na primer baš dosta useljena, imamo komšije sa svih strana i nikoga ne čujemo, čak i deca kada se zatvore u sobu se mnogo manje čuju nego u prethodnom stanu ( A blok )
Sve u svemu baš smo zadovoljni 😊
Komšija, u kom ste vi ulazu, koji sprat? Izolacija je prilično loša generalno, sa svim komšijama sa kojima sam pričala, svi se žalimo da čujemo razgovor iz stana iznad. Najgore je u kupatilima jer se izgleda prenosi zvuk, mi na primer čujemo razgovor po dva sprata iznad. Nije izgleda problem u prozorima već se zvuk prenosi kroz podove.

@Alien je sjajno napisala post. Zgrada je generalno dobro izgrađena u smislu građevinskih radova, garaža je suva (što je retkost na Novom Beogradu), a onda ima nekih propusta na fasadi, nama su na primer kontra nagib imale okapnice pa se kiša slivala na terasu. Za sada se to lagano popravlja. Mislim da je velika greška postavljanje profesionalnog upravnika. On je na početku inicirao tonu problema, visoke račune i generalno neprofesionalan stav. Trebaće bar godina dana da se isprave propusti sa početka.

Isto planiram jugoistocnu stranu koja gleda ka Savi. Posto ste se uselili u septembru pretpostavljam da tada nije vise bilo vruce. Kakvo je grejanje, jeste zadovoljni i sto se tice tople vode nadam se da je sve u redu?
Bilo je toplih dana i tada, na terasi na primer u najtoplijem delu dana bude baš vruće ( ipak sunce direktno greje ) ali u stanu smo spuštali roletne i pustimo klimu i bude Ok, mislim to smo radili svuda, nema razlike 😆
Mi smo svesno uzeli sunčanu stranu, jer smo prethodnih 8 godina bili na severnoj i mogu vam reći prija sunce baš…
Grejanje je odlično, ne može da se poredi sa grejanjem koje nam je toplana isporučivala.
Sa toplom vodom smo imali u početku malo problema jer prethodni upravnik nije reagovao kada sistem “padne” ali sada nemamo apsolutno nikakvih problema…

Komšija, u kom ste vi ulazu, koji sprat? Izolacija je prilično loša generalno, sa svim komšijama sa kojima sam pričala, svi se žalimo da čujemo razgovor iz stana iznad. Najgore je u kupatilima jer se izgleda prenosi zvuk, mi na primer čujemo razgovor po dva sprata iznad. Nije izgleda problem u prozorima već se zvuk prenosi kroz podove.

@Alien je sjajno napisala post. Zgrada je generalno dobro izgrađena u smislu građevinskih radova, garaža je suva (što je retkost na Novom Beogradu), a onda ima nekih propusta na fasadi, nama su na primer kontra nagib imale okapnice pa se kiša slivala na terasu. Za sada se to lagano popravlja. Mislim da je velika greška postavljanje profesionalnog upravnika. On je na početku inicirao tonu problema, visoke račune i generalno neprofesionalan stav. Trebaće bar godina dana da se isprave propusti sa početka.
Mi smo lamela C
Čujemo i mi kada neko ima puno gostiju u stanu, ovako svakodnevno ništa ne čujemo
I dok nismo stavili tepihe i zavese i mi sami smo odjekivali u našem stanu, tako da ima malo i do toga 😄

Mi smo svesno uzeli sunčanu stranu, jer smo prethodnih 8 godina bili na severnoj i mogu vam reći prija sunce baš…
Kao neko ko zivi vec 6 godina na severnoj strani slazem se, ja sam u drugom projektu uzeo jugo/zapad orijentaciju.

Jeste da zna biti vruce, ali barem ne bude depresivno 😂

Kao neko ko zivi vec 6 godina na severnoj strani slazem se, ja sam u drugom projektu uzeo jugo/zapad orijentaciju.

Jeste da zna biti vruce, ali barem ne bude depresivno 😂
Upravo su mi svi radijatori zavrnuti, sunce u stanu, totalno druga energija od prethodnog stana….
Neka se mi malo više kuvamo letos, ali ovo nema cenu 😂

Upravo su mi svi radijatori zavrnuti, sunce u stanu, totalno druga energija od prethodnog stana….
Neka se mi malo više kuvamo letos, ali ovo nema cenu 😂
Neko voli sunce, nekome smeta, bitno da ste zadovoljni izborom i da svesno birate orijentaciju po meni.
Ja uvek nekako sunce dozivljavam optimisticno i radosno, mnogo lose uticu zima i jesen na moje raspolozenje pa mi je bolje da sam u sto osuncanijem prostoru (nazalost stanove koje sam iznajmljivao su uvek nekako bili na severu a tu nema mnogo prostora za biti izbirljiv).

A sad ako je malo vruce, uvek se mogu istusirati ili pojacati klimu, a sunce ne mogu nikako da nateram da izadje na severu 😂

• Sviđa mi se
Reagovanja: Lxy
Pretpostavljam kada im prodje zahtev za predbelezbu objekata:
Screenshot 2025-03-05 at 09.20.42.png

Jer to im je potrebno da bi stavili projektno finansiranje na objekat koliko ja znam (mozda gresim).
Laicki ako bih morao da nagadjam, rekao bih da do kraja meseca sigurno pustaju prodaju.

A mi smo svesno izabrali stranu ka J.Gagarina, skuvasmo se prethodnih godina. A i pogled ka Savi mi je depresivniji od pogleda na West kulu. Da sam mogla da biram, verov bih uzela istok, ka Sakuri. Generalno smo zadovoljni. Toplu vodu imamo, grejanje imamo. Pored nekih stvari koje jos uvek nisu resene, tipa te ulice ka Sakuri i pristupnih saobracajnica zgradi, koje nam negde najvise i smetaju, srece smo imali pre svega sa komsijama bez cije agilnosti ne bi ni neki sitni problemi bili reseni. Prica sa profesionalnim upravnicima ni u jednoj zgradi u kojoj sam zivela nije funkcionisala.

A mi smo svesno izabrali stranu ka J.Gagarina, skuvasmo se prethodnih godina. A i pogled ka Savi mi je depresivniji od pogleda na West kulu. Da sam mogla da biram, verov bih uzela istok, ka Sakuri. Generalno smo zadovoljni. Toplu vodu imamo, grejanje imamo. Pored nekih stvari koje jos uvek nisu resene, tipa te ulice ka Sakuri i pristupnih saobracajnica zgradi, koje nam negde najvise i smetaju, srece smo imali pre svega sa komsijama bez cije agilnosti ne bi ni neki sitni problemi bili reseni. Prica sa profesionalnim upravnicima ni u jednoj zgradi u kojoj sam zivela nije funkcionisala.
Kako vam se cini zvucna izolacija u stanu?

Evo i od mene malo komentara, živim u Lastavici os septembra.
Generalno smo zadovoljni stanom, lokacijom, orijentacijom... Lokacija i orijentacija su svakako stvar izbora i nema tu šta da se komentariše.
Investitor se loše pokazao, nametnuo nam je u startu profesionalnog upravnika koji je u svakom smislu bio vrlo diskutabilan (najblaže rečeno), ali kog smo se, srećom, rešili i sada imamo radnu grupu i upravnicu iz redova stanara kojima svaka čast na svemu što rade. Takođe, investitor se nije pobrinuo da reši infrastrukturu oko zgrade koja je katastrofalna. Nakon pola godine od useljenja i dalje ne radi rasveta iza zgrade, ulica do Sakure je užasna... Mene kao stanara ne interesuje čija je to odgovornost, Sakurina ili Lastavicina, svakako oni to međusobno treba da reše. Bilo je tu dosta drugih problema u početku koje smo teško rešavali, ali sada je konačno skoro sve ok.
U samom stanu smo zadovoljni, bilo je nekoliko sitnica na početku koje je trebalo rešiti i izvođači radova su zaista divni i odmah su sve rešavali. Ono što je nepopravljivo, a izuzetno je loše je zvučna izolacija (pod-plafon), tako da savetujem da pri sredjivanju stana spustite plafon i izolujete ga zvučno, što mi nažalost nismo uradili i sada svakodnevno ispaštamo. Investitor je tu zaista mogao malo više da uloži.
Ono što je nama možda najlepše je ogromna zelena površina ispred zgrade, što je danas u Beogradu zaista retkost. Tu je investitor ispao super i čak u dogovoru sa radnom grupom posadio par desetina stabala...
Rado ću odgovoriti na još pitanja ako ih imate... Znam da bi meni koristila pre kupovine. :)

Mnogo mi je drago sto ste vecim delom zadovoljni, zaoravo svi problemi koliko vidim su resivi osim te izolacije pod-plafon, osim ako se plafon ne spusta, sto je jedini veliki minus. Mnogo hvala na utiscima!

Hvala mnogo svim stanarima na informacijama iz prve ruke! Meni, a sigurno mnogim drugima, puno znaci da cuju utiske direktno od stanara jer je dosta stvari nemoguce znati pre samog useljenja.
Deluje da je i jedan od glavnih saveta nemati profesionalnog upravnika 😄

Deluje da je i jedan od glavnih saveta nemati profesionalnog upravnika
nažalost ali tako je.
evo mi smo u našem kompleksu za 3 godine od kako je zgrada useljena promenili 2 upravnice i sada imamo treću kojom smo takođe jako nezadovoljni.
jednostavno je prava noćna mora imati posla sa ljudima koji su nestručni, korumpirani i koje jednostavno boli uvo da se bave "buržujskim" zgradama u kojima oni ne žive i nikada neće živeti.
ali im i više nego odgovara da ih te "buržujske" zgrade finansiraju i da oni imaju ličnu korist od njih.

To je baš nezgodno. Još je to zgrada gde je cena kvadrata visoka.
Da li je bila navedena zvučna izolacija između spratova u materijalizaciji projekta?
Sve stoji na sajtu u vezi medjuspratne konstrukcije.

Izgleda korektno, mada iz razgovora sa majstorima, kazu da tu nije ni toliko do toga sta je uradjeno vec kako.
Jednostavno ako je lose izvedeno i postoji prostor da zvuk putuje kroz neke razmake ili propuste onda se dosta umanjuje kvalitet izolacije.

Time dolazi do situacije da jedan deo zgrade ili odredjeni stanovi mogu imati losiju zvucnu izolaciju od drugih.
Ali naravno, protiv bebe i glasnih komsija bas tesko da cete naci resenje u bilo kom stanu :)

Sve stoji na sajtu u vezi medjuspratne konstrukcije.

Izgleda korektno, mada iz razgovora sa majstorima, kazu da tu nije ni toliko do toga sta je uradjeno vec kako.
Jednostavno ako je lose izvedeno i postoji prostor da zvuk putuje kroz neke razmake ili propuste onda se dosta umanjuje kvalitet izolacije.

Time dolazi do situacije da jedan deo zgrade ili odredjeni stanovi mogu imati losiju zvucnu izolaciju od drugih.
Ali naravno, protiv bebe i glasnih komsija bas tesko da cete naci resenje u bilo kom stanu :)

Jedino me čudi da ja u starogradnji ne čujem komšije ni ispod ni iznad, a neko ko izdvoji priličnu sumu novca za stan u zgradi koja je višeg ranga treba da čuje čak i razgovor, korake...

Jedino me čudi da ja u starogradnji ne čujem komšije ni ispod ni iznad, a neko ko izdvoji priličnu sumu novca za stan u zgradi koja je višeg ranga treba da čuje čak i razgovor, korake...
Danas se koriste materijali i procesi koji su u teoriji bolji ali ako se izvedu kako treba.
Ranije su se koristile primitivniji pristupi i materijali ali je i sam postupak bio laksi i bez mesta / sa malo mesta za gresku.

Evo ja zivim u starogradnji u blokovima, imas ljude koji se kunu u tu gradnju i stvarno ne cuje se govor ljudi (osim u kupatilu) ali zato ako dete zaplace ili se igraju, trce, skacu, nose ljudi stikle itd cuje se itekako.
Ali zato kad neko ide stiklama kroz hodnik odzvanja kroz celu zgradu, prosto tu nema velike pomoci.

Vrh