Za li neko koje su mane penthausa..Posto su sada na akciji?
Svi stanovi im imaju ugradjene tende na povucenom spratu.Mana je sto su najskuplji, mada je i materijalizacija bolja. Leti se poslednji sprat vise zagreva (valjda je izolacija bolja nego kod starijih zgrada). Kada pomislim na poslednji sprat, ne mogu a da ne mislim i na prokisnjavanje u nekom trenutku u buducnosti… Licno mi se ne svidja sto su terase nepokrivene (mada bih proverila da li Lastavice ugradjuju neke tende).
Da. Tako je bilo u svim projektima u Bgd-u koje smo gledali.jel se kvadrat terase vrednuje isto kao kvadrat unutrasnjosti stana?
Nisu svi veliki stanovi, ima ih na povučenom spratu od 55m2, pa 73m2-77m2, do velikih 130m2. Nije to do kvadrata, nešto drugo je razlog ali ne znam šta.Uobičajeno je da se deo penthausa proda prvi poput najboljih automobila na sajmu automobila a deo ostane zato što su u pitanju uglavnom veće kvadrature.
Da li postoji neko ko je kupio stan u ovom kompleksu, da podeli kakva su mu iskustva, da li su rokovi ispostovani, da li je papirologija cista?
Zar je moguće da se izvrši primopredaja bez upotrebne? Ili je dovoljan tehnički prijem? Jer u ugovorima obično piše da je investitor dužan da pribavi sve dozvole potrebne za uknjizbu pre nego što preda stan.Ako mislite na upotrebnu, to jos uvek nemaju. Prijatelji koji su se uselili iskazuju nezadovoljstvo za pristipnu saobracajnicu zgradi, s obzirom da se to nije uradilo i jos uvek se ne radi. Treba tu valjda neka ulica pored Sakure da bude. Kredit su dobili, vratili pdv, taj deo je bio bez problema.
U praksi, kod novogradnji, prodje par godina pre nego sto se objekat uknjizi. I da, to jeste obaveza investitora, nece to raditi pojedinac ili stambena zajednica, ali ne znam ni jednog koji je stavio na stand by useljenje do uknjizenja. Samo se razlikuje vreme za koje se ista dobije. Banke odobravaju kredite za objekte u izgradnji i tako to radi.Zar je moguće da se izvrši primopredaja bez upotrebne? Ili je dovoljan tehnički prijem? Jer u ugovorima obično piše da je investitor dužan da pribavi sve dozvole potrebne za uknjizbu pre nego što preda stan.
Ceo Wellport i Zepterra su useljeni bez upotrebne dozvole.
Ja neJel znaš neku novogradnju koja je useljenja tek nakon dobijanja upotrebne dozvole?