Šta je novo?

"Kula Beograd" - Beograd na vodi [Hotel i stambeni objekat | 65 000 m²]

Moram ovde da skrenem paznju da dozvola sa kojom su krenuli radovi nosi drugi broj tj nije ova koja je odbijena za plato.
 
Dakle, trenutni status je da glavni projekat same Kule Beograd stoji nedovršen, a za fundiranje na platou oko kule ne postoji čak ni dozvola?
 
Tako je, pocelo se sa probnim sipovima. Zna li se da li su ostale dozvole sada dobijene ili i dalje nisu...?
 
I da nema dozvola, mislite da će izaći građevinska inspekcija i staviti crvenu traku? :D
 
Da

Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока
 
Priopćenje "Beograda na vodi" povodom odbijanaj dozvole za pobijanje šipova:

Pripremni radovi na Kuli Beograd, koji su počeli polaganjem kamena temeljca u aprilu ove godine, odvijaju se u skladu sa dozvolom za pripremne radove, koju je izdalo Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije. To je, prema lex specialis-u, jedna od tri dozvole koje se izdaju etapno.

Kula Beograd je prvi objekat na kome se lex specialis primenjuje u delu faznih dozvola. Sa Ministarstvom su usaglašavani tehnički aspekti njegove primene.

Ministarstvo je zbog toga što je zahtev već bio podnet, a određeni detalji u toku samog postupka usaglašeni, odbilo zahtev za izdavanje građevinske dozvole za Kulu Beograd, kako bi omogućilo da se pravno-formalno podnese novi usaglašeni zahtev.

Kompanija „Beograd na vodi d.o.o.“ je dopunila dokumentaciju, dobila saglasnost Revizione komisije za stručnu kontrolu tehničke dokumentacije i u postupku je dobijanja dozvole za radove na sledećoj etapi Kule Beograd.
 
Da li je po lex specialisu za drugu faznu dozvolu potreban projekat zgrade? Ili ta "sitnica" ostaje za treću fazu dozvole?
 
Kako piše Politika čeka se da stignu iz Amerike dve Osterbergove ćelije,prese za jednokratnu upotrebu,koje će biti ugradjena u 2 probna šipa,da bi se ispitala njihova nosivost,pre nego što počne pobijanje ostalih (250).
 
Fantastično...
A ranije ove godine kačena je baš ovde u temi emisija Studija B o Novkolovom pobijanju šipova, u kojoj se Novkol pohvalio da je posao sa pobijanjem probnih šipova očas posla završio, pa će sad na osnovu rezultata ispitivanja opterećenja sa tim presama da se radi revizija projekta. Čovek iz Novkola je opisivao tehniku ispitivanja sa tim Osterberg presama kao da je to već svršena stvar - kad ono, sad odjednom čeka se na isporuku naručenih ćelija.

Dakle izgleda da su u pravu oni koji kažu da je cela saga sa Kulom Beograd čisto glumljenje ludila koje služi za propagandne potrebe i za kupovanje vremena. Dogodine ako eventualno reše da podižu taj tržni centar, paralelno će uzeti i da zabadaju neke šipove na plato Kule Beograd, da se opet priča kako će nama da bude najveći. A sama izgradnja te kule iznad nulte kote - možda posle 2020.
 
Zar premjer nije rekao da ce kula biti gotova 2019 bjese
 
E ako je rekao, onda ništa...
Taj rok završetka u 2019 verovatno piše u biznis planu ulaganja u BNV koji je poslovna tajna, ali eto lajavi premijer nije izdržao i odao je...
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=406962#p406962:32pjp83m je napisao(la):
direktor » Wed Sep 21, 2016 6:19 pm[/url]":32pjp83m]Zar premjer nije rekao da ce kula biti gotova 2019 bjese

Da se ne lazemo, premijer je rekao da ce Kula Beograd i jos kojesta biti gotovo do kraja 2016-te...

Prvi radovi, kako je kazao premijer Srbije Aleksandar Vučić, trebalo bi da počnu krajem februara ili najkasnije 1. marta 2015, a do kraja 2016. na Savskom amfiteatru, u okviru prve faze biće sagrađene Kula Beograd, veliki šoping centar, dva hotela i nekoliko stambenih i poslovnih zgrada.

http://www.blic.rs/vesti/ekonomija/kula-beograd-ce-nici-do-kraja-2016-godine/xc9fbxx
 
"Greska"" sa navodnim pogresnim podnosenjem zahteva za gradjevinsku dozvolu je uradjena namerno od strane investitora da bi imali izgovor zasto gradnja ne pocinje ove godine. To su vucicevski sibicarski fazoni, a da je tako , govori i podatak da je to odbijanje uradjeno jos 15.jula , dakle pre vise od dva meseca, a tek sad izlazi u javnost. Sve fingiraju i rade sve kako im odgovara da bi imali opravdanje za odlaganje gradnje.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=407078#p407078:25l4qh4f je napisao(la):
gygy11 » Čet Sep 22, 2016 1:50 am[/url]":25l4qh4f]"Greska"" sa navodnim pogresnim podnosenjem zahteva za gradjevinsku dozvolu je uradjena namerno od strane investitora da bi imali izgovor zasto gradnja ne pocinje ove godine. To su vucicevski sibicarski fazoni, a da je tako , govori i podatak da je to odbijanje uradjeno jos 15.jula , dakle pre vise od dva meseca, a tek sad izlazi u javnost. Sve fingiraju i rade sve kako im odgovara da bi imali opravdanje za odlaganje gradnje.


Čovek zvani teorija zavere ponovo napada, jel možda želiš da neko podnese ostavku?
 
Ne samo ostavka, vec treba i da krivicno odgovara zbog ugrozavanja nacionalnih interesa i opstruisanja izgradnje BnV :dil: :laugh:
 
14435210_10209799439435216_6208401226122960527_o.jpg
 
У реду ове две са десне стране на енглеском. Али бре могли су ове прве две са леве стране, ћирилицом. Зато имамо сад "Пивце за зивце" :bash:
 
Meni problem predstavlja isto kao i silueta kule na sajtu EDB Beograd što sam uvideo i postavio ovde na sajtu, pa su je uklonili posle 24 sata. Kula nije izgrađena te ne može biti simbol grada i.t.d.

Da su pošteni stavili bi kao simbol Beograda metro kojim nas lažu već 39 godina. :grand:
 
Da turistička organizacija promoviše svoj grad kroz sliku još nepostojećeg dela grada, u kojem neće ni biti objekata od javnog značaja, verovatno je biser nezabeležen u svetu.
Izuzetno se mogu promovisati zgrade koje se grade namenski za velike događaje (svetske izložbe, svetska prvenstva, olimpijade...) koji će privući veliki broj gostiju i koje će biti završene za manifestaciju tačno određenog datuma, ali to nažalost u slučaju Beograda ni izdaleka nije slučaj.
 
Мхм, Куала Лумпур и Дубаи су одлични примери.

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока
 
– Do kraja 2016. na Savskom amfiteatru biće sagrađene Kula „Beograd“, veliki šoping centar, dva hotela i nekoliko stambenih i poslovnih zgrada – rekao je Aleksandar Vučić 27. jula 2014.
 
Ma nisi razumeo... Do kraja 2016. ce biti sagradjena maketa 3B, a projekat 28C ce poceti krajem 2016 da bi mogli da ispunimo sve uslove iz tog ugovora i da do 2017 pocnemo sa izgradnjom velelepnog Beograda na vodi koji ce nam omoguciti rast BDP-a od minimum 2% na godisnjem nivou, sto ce nas uciniti zemljom sa najvecim rastom u istoriji u ovom delu Evrope... Jer to je ipak prvi projekat ikada koji ide tom brzinom i koji ima tu monumentalnu vrednost...

Sad zurim po sendvic, a objasnicu ti ostale prednosti kad zavrsim... Ipak sam recitiji punog stomaka...
 
Vrh