potencijalnikupac
Intermediate
- Učlanjen(a)
- 12.10.2019.
- Pohvaljen
- 754
Sve je to relativno. Godinama sam ziveo u ovakvoj zgradi u Dubajiu koji je pripadao luksuznom hotelskom lancu. Ima gomilu prednosti dok sve funcionise, ali kada dodju krizne godine, necete verovati , ali gomila ljudi prestane da placa zajednicko odrzavanje, tamo je pre pandemije za stan od 70 kvm za zajednicko odrzavanje bilo oko 12 000 eura godisnje. Bilo je po par spratova koje su pripadale jednom investitoru i sl. I onda od svezih aranzmana cveca na recepciji dodje do saksijskog cveca pa onda bude bez cveca na ulazu, drasticno se smanji personal i slicno. Ostalo je par superluksuznih automobila u garazi, poternice izdate za nekim od vlasnika... Videcemo kako ce to funkcionisati u Beogradu. Ja u novom stanu u Beogradu imam dramu oko zajednickog odrzavanja sa delom stanara od kojih neki imaju ozbiljan novac, voleo bih da vidim da u Kuli to dobro funkcionise, da makar u jednoj zgradi nema drame oko odrzavanja. Visoke zgrade uvek traze dosta skupo odrzavanje, gde god to bilo i bez konstantnog ulaganja nema kvaliteta zivota. (vazi za svaku zgradu, ali za visoke zgrade jos i vise)