Šta je novo?

"Kennedy Residence" - Blok 9a

Najbolje je uci u knjigovodstvo proveriti cenu gradnje i zadati zakonski maksimum od 20% zarade... Kome se ne svidja nek ide negde drugde da gradi stanove...

To je suprotno sa pojmom slobodne ekonomije i samo regulacije trzista itd.Znam da su nekad velika gradjavinska preduzeca radila sa godisnjim profitom od mni 8 posto do 18 posto.Rodica mi je radila kao knjigovodja u jednom tada gradjevinskom gigantu koji vise ne postoji.Dok danas investitori bez zarade od 50 posto ni nepomisljaju da krenu da grade.Oce li render skoro ili da zovemo inspekciju

Ali ja ne verujem u pojam slobodne ekonomije i samoregulaciju trzista, jer znam da ne postoje... Zbog toga danas i imamo slobodni sunovrat svega, a ne samo ekonomije...

Drugo, koliko ja znam marze u trgovinama su ogranicene, zasto onda ne bi bile i zarade u gradjevini?

Нису ограничене, откуд ти то? Само за основне животне намирнице. Нисам ни ја неки поборник "дивљег" капитализма, али је пословање у Србији скопчано с многим мукама, попут ненаплативости дуговања (веома изражено у грађевинарству, где постоји 100 подизвођача и добављача), па би ограничавање профитне стопе буквално убило целу привредну грану. Несавршеност мора да се плати, па то ти је.
Тако нешто је могуће у Степи и Др Ивана Рибара, јер је тамо платиша сигуран (држава), али тржиште уз некакву сличну меру и под актуелним условима пословања више не би ни постојало.

Meni stvarno nije jasno zasto se neki bune protiv cene?Postoje ljudi koji bi radije platili skuplje za bolje.
Najmanje kvalitetna gradnja ne treba da odredjuje cenu jer ispadne sto je ovde 2300e a tamo 1300e,sta oni misle?

Feanor":1xcyw0o1 je napisao(la):
Ali ja ne verujem u pojam slobodne ekonomije i samoregulaciju trzista, jer znam da ne postoje... Zbog toga danas i imamo slobodni sunovrat svega, a ne samo ekonomije...

Drugo, koliko ja znam marze u trgovinama su ogranicene, zasto onda ne bi bile i zarade u gradjevini?

Problem u nasoj gradjevini je sto je ona ZABRAN za odabrane, politicare i mafijase. Kad svaki arhitekta i gradjevinac sa odgovarajucom strukom bude mogao da se ubaci u taj biznis cene ca automatski da padaju. E ali ne daju reketasi, zato sto drmaju nevidjene profite, pocevsi od ortopeda i njegovih ortaka. Pa nisu oni valjda ludi da dozvole slobodnu utakmicu.

Znam da kad je moj prijatelj na Vozdovcu zidao svoju kucu dolazili mu neki mafijasi da pitaju sta gradi i kako. Posto je gradio svoju kucu na svom placu rekli su OK. Da je pravio stanove za trziste bilo bi problema, jer to nije dozvoljeno svakome. Moraju svi koji treba da se ugrade dobiju svoje. A onda cena, kao sto vidimo, raste.

uglavnom razleteli su se dobro, danas je na gradilistu radilo 3 bagera i 5 kamiona, kopali su kao sumanuti ...
u svakom slucaju, cini mi se da su ozbiljni kao graditelji, barem po brzini dosadasnjih radova i koriscenoj mehanizaciji
2510.jpg

a najvise mi je zao sto one 3 dugacke barake od suda nisu srusili zajedno sa celom parcelom pa da naprave i lepu zgradu i park. Ovako nova zgrada bice tik uz drvene stare barake ... steta

nombre":y07lxlbm je napisao(la):
Meni stvarno nije jasno zasto se neki bune protiv cene?Postoje ljudi koji bi radije platili skuplje za bolje.
Najmanje kvalitetna gradnja ne treba da odredjuje cenu jer ispadne sto je ovde 2300e a tamo 1300e,sta oni misle?

Jer visoka cena ne garantuje uvek kvalitet. I jer su cene nekretnina previsoke kako god okreneš.

Kao sto Tramp kaze, 99% cene nekretnine je lokacija (verovatno u zemlji gde se neki minimalan standard kvaliteta podrazumeva).

I za mene je lokacija glavna kod nekretnine. Necu kupiti bolju energetski efikasnu zgradu cak za 2 stepena u Borci za duplo manje novca u poredjenju sa nekom lokacijom poput Arene gde je energetska efikasnost D ili F.

Meni ovaj blok uopste nije na nekoj primamljivoj lokaciji. Sa jedne strane pogled je na barake koje ostaju, sa druge pumpa, sa trece frekventna saobracajnica, jedino bi pogled ka Sudu dosao u obzir. Do autobusa 16 ima da se pesaci (a kupuem stan od 2.300 evrica :) )

Prosto ne vredi taj novac, zaista ne znam da li je moguce da ce neko toliko da plati.

U nekretninama se ne moze odredjivati fiksna marza jer ti nikad ne znas realnu cenu ulaznih parametara. Zemljiste je relativna kategorija, neko ce ga prodati investitoru za velike pare, a neko zbog hitnosti za male. Ne mozes da kazes da bi na istoj lokaciji onda jedan investitor morao da ga prodaje za 1.500 evra, a drugi za 1.000 evra. To nije hleb bez koga se ne moze. Ne bi funkcionisalo.
Split je bio bio jako skup grad. Sad videh da krece izgradnja jednog novog bloka, bas izgleda fensi, raspon cena 1.000-1.350e/m2. To izgleda ceka i nas. Hrvati su dugo drzali visoke cene i sa Beogradom su najskuplji na Balkanu, sada kada vide da ta EU nece bas da bude sto je ocekivano, vrlo brzo propadaju.

Srbija ima veliki priliv novca iz inostranstva putem pojedinaca i po tome spada medju prvih 5 u svetu. U bankama je skoro 6 milijardi evra stednje. Srbi tradicionalno ulazu u nekretnine i investitori su zbog toga strpljivi.
Samo se setite one nedelje kad su skoro u nasim medijima proglasili potpuno propadanje evra kao valute. Samo te nedelje GDS je u kesu prodala preko 300 stanova!!!
Opet ce neko u nekom lepom trenutku da objavi tako nesto, srbi ce da poveruju i brze bolje svoj novac da pretvore u siguran kapital, recimo blok 9a za 2.300e/m2 :lol:

Ta lokacija je 5 puta bolja od arene koja je izvikani simbol...

Ja uopste to ne govorim zbog same Arene, nego zbog saobracajne infrastrukture i sirine prostora. Ovaj blok mi deluje kao ono skupo sto gradi Napred negde iza Carine medju oronulim starim zgradama. Kao mikrolokacija mi je lose. Prosto se lepse osecam kad se prosetam pored Arene i vidim da mi je blizu peske i Sava centar i Usce, sve ulice su jako siroke, u tom delu nema lokalnih zagusenja. U Retenziji se vec odavno parkiraju po sredini parkinga i stalno su imali probleme, jos sad kad im se zgusne kraj, ne znam gde ce vise sa automobilima.

Makrolokacija je među 2-3 u gradu, jednostavno imaš sve što ti treba.
Mikrolokacija bi mogla biti bolja, ali i ovakva mi je bolje od svaka nego kod Arene. Ušće i SC na peške meni ništa ne znače, ali to je stvar ukusa.
Problem sa parkiranjem realno ne postoji, osim u Goce Delčeva, što je na 500m.

Cini mi se da im se pojavila podzemna voda prilikom kopanja garaza ...

Cena od preko 2.000 evra u današnje vreme stvarno zvuči kao silno preterana, ali ako neko hoće da plati, plati. A koliko košta, zna investitor verovatno, ali košta i kada kupiš lokaciju 2007-08, pa ti onda ta lokacija stoji prazna 5 godina. U kvalitet gradnje se ne razmem.
Što se tiče lokacije, ova lokacija je (po meni, ja sam sa NBG) mnogo bolja nego i Arena i Belvil. Arena je samo izvikana lokacija blizu centra grada, ali leži uz autoput, daleko je (peške) od svakog keja, a nove zgrade su nagurane kao u Kaluđerici, bez sadržaja, nema ni pošten trotoar na delovim gde je ulaz u podzemne garaže. Belvil je pak nekako između grada i blokova, niti blizu gradu, niti bar pored savskog keja kao blokovi (45-70), a za zgrade važi ista priča.
Ova lokacija je na samom bulevaru, odnosno za 10 min do centra autom, 15-20 busom, a peške do dunavskog keja ili centra Zemuna, što je po meni neuporedivo bolje od obe gorepomenute.

Cena od 2.300 evra u današnje vreme stvarno zvuči kao silno preterana, ali ako neko hoće da plati, plati, ali nešto sumnjam da će biti puno prodaje po ovoj ceni. A koliko košta, zna investitor verovatno, ali košta i kada kupiš lokaciju 2007-08, pa ti onda ta lokacija stoji prazna 5 godina. U kvalitet gradnje se ne razmem.

Što se tiče lokacije, ova lokacija je (po meni, ja sam sa NBG) mnogo bolja nego i Arena i Belvil. Arena je samo izvikana lokacija blizu centra grada, ali leži uz autoput, daleko je (peške) od svakog keja, a nove zgrade su nagurane kao u Kaluđerici, bez sadržaja, nema ni pošten trotoar na delovim gde je ulaz u podzemne garaže. Belvil je pak nekako između grada i blokova, niti blizu gradu, niti bar pored savskog keja kao blokovi (45-70), a za zgrade važi ista priča.
Ova lokacija je na samom bulevaru, odnosno za 10 min do centra autom, 15-20 busom, a peške do dunavskog keja ili centra Zemuna, što je po meni neuporedivo bolje od obe gorepomenute.

A kako se briše dupla poruka, stvarno ne znam :D

kad bi cena bila oko 1.650 eur bez PDV tj. max 1.800 sa PDVom ja bi ozbiljno razmislio o kupovini stana na ovoj lokaciji

^
Pa recimo da bi okvirno to u ovom trenutku zaista bila neka realna cena.

Nemojte se vi brinuti da li će se ti stanovi prodati. Mislite da ne postoji 100-tinjak ljudi koji imaju novac da kupe stanove?

^
Mislim da ljudi vise ne daju tako lako novac, cak i u slucaju da ga imaju previse.
Ne daju ni za bolje lokacije 2.000e/m2, a kamoli za ovako nesto jos vise.

upravo tako, cini mi se da nema trenutno u zemlji lako zaradjenih para kao do pre neku godinu. Proslo je vreme kada je Saricev novac kupovao sve oko arene i hrama i kada su rusi kupovali imanja po crnoj gori za milione, a onda primorci kupovali nekretnine po Beogradu i Zlatiboru.
Danas su kupci novogradnje u Beogradu mladi ljudi sa platama iznad proseka koji ce za kupovinu uzeti kredit, a kesa imaju dovoljno samo za ucesce...

nikola11 je u pravu, kod Arene ima dosta slobodnih 3.0 i 4.0 stanova za 2.000 eur sa PDV tj. 1.840 bez PDVa!

I dalje nisu postavili tablu sa informacijama o objektu...barem juče nisam primetio.

Nesto su stali sa radovima u poslednje vreme, nadam se da im nije nesto pomrsilo racune...

Vrh