Relja
Jel ti mene namerno zaje*******avaš? Mi sve vreme ovde pričao o pogledu sa Dunava a ti o pogledu sa Brankovog mosta? Da, definitivno me namerno i bezobrazno zaje*******avaš.
I da, dimnjak na Konjarniku je dizajniran verovao ti ili ne. Kao recimo i sam Beko, fabrička zgrada. Eto, funkcija i dizajn itekako idu zajedno iako ti zastupaš stav da ne idu, da dizajn smeta funkciji i da je ona jedina bitna i iznad svega. Jel treba dalje da nabrajam primere fenomenalne simbioze estetike i funkcije? Izgleda da treba. Sajam (i stari i novi), stari Aerodrom, Bigz, Avalski toranj, stara dorćolska centrala sa gornjih slika ... a nasuprot tome imaš primera radi BIP koji je inžinjerski užas na padini najlepšeg brda u Beogradu ... i tako redom ... Dakle, sve se svodi na to da li inžinjer i arhitekta rade zajedno ili ne, a ako ne, da li inžinjer ima smisla za estetiku ili ne.
A kada se gradi tako vizuelno dominantan objekat koji menja siluetu celokupnog grada treba malo da se vodi računa. Ti očito misliš da ne treba, kao i odgovorni za gradnju basena Bor u sred centra Beograda.
Bulevarac
Ne razumem tu konstataciju kraljevske porodice i njen cilj u celoj diskusiji? Da, obale Dunava kroz Srbiju su možda i najlepše, to potvrđujem jer sam skoro krstario i da, prepune su nedirnute prirode. I ti si sad tu istinitu konstataciju uzeo kao odbranu ubedljivo najodvratnije deonice dunavske obale na celom toku Dunava od Nemačke do Crnog mora ... ?
Pa da li si ti iole ozbiljan?
Zuma
Treba biti natprirodno nerealan što ti očito jesi pa braniti dunavsku obalu Beograda kao ne znam ni ja kakvu lepotu. Tamo nema ništa lepo. Džonijeve fotografije su načinjene sa Banatske obale i nisu relevantne za diskusiju o vizurama SA REKE. Takođe su napravljene iz povoljnog ugla a i pseće g***o se iz dobrog ugla i dobrom fotografijom može predstaviti kao moderna skulptura zar ne?
Ok, ti smatraš da moje fotografije nemaju dobre kontraste i da samim tim nisu dokaz. A ja kažem da si ti upotrebio najsavršenije fotografije koje se mogu naći da dokažeš šta? Da se tvrđava vidi? Pa vidi se to apsolutno niko ovde ne spori. Ne znam sa kojim vetrenjačama ti biješ bitku. Ovde se radi o tome da novi kompleks NEĆE zakloniti ni fragment tvrđave ni iz jednog jedinog ugla što potvrđuju i moje i tvoje fotografije.
Ne možeš da braniš neodbranjivo i da kritikuješ nešto a nemaš na osnovu čega. Postavio si do sada tonu slika iz raznih vrbaka, jama, šikara da se upreš da dokažeš zaklanjanje tvrđave i nisi uspeo.
NISI USPEO.
Tvrđava sa Dunavske strane NEĆE BITI ZAKLONJENA. Kraj priče. Dalje možemo samo da se vrtimo u krug.