relja":24eothx4 je napisao(la):@ svi
koliko ja shvatam, tema je tu i za razmenu mišljenja.
Na terenu su samo mašine koje raščišćavaju plac, nije da se nešto dešava. Takođe, šta smo novo videli i saznali o ovom projektu nakon rendera? O čemu bi ste pisali ovde: svako da ponovi "super", "sviđa mi se", "ovo je veliki korak napred za Beograd"...?
Mislim da je na ovoj temi previše oduševljenja i da nema ravnoteže, a da na forumu uopšte preovladava stav "sad ili nikad" za svaku predloženu ideju, bez dovoljno kritike.
Ja nemam vremena da pišem dugačke postove, ne mogu ni da se skoncentrišem na tako nešto pa ću kratko ponoviti da mi se ovaj BEKO ne dopada, neću ponavljati zašto.
Isto tako, mislim da treba da prepoznate kvalitetno mišljenje i da treba da ga cenite, slagali se sa njim ili ne.
razgradjevinar":tkg0v30x je napisao(la):boca-ica":tkg0v30x je napisao(la):Zuma tvoj post ima samo jednu malu gresku i to ime projekta ,
ali ti kao odlican branilac stetnog Oblaka , nikada ga neces ugroziti
vec prostom zamenom imena projektujes na koristan Zahin projekat
au, ovo mi je promaklo.. pa nije valjda da se covek zalaze za izradnju oblaka a ovamo bez blama kritikuje beko? preilistao sam temu beton hale i shvatio da se zuma tamo ne oglasava, barem ne u poslednjih par meseci (nisam nasao ni jedan post, ni za ni protiv).. ali ako on nema sta da kaze na temu sramotnog oblaka onda svo ovo silno pisanije na temu beka dobija jedan sasvim drugaciji smisao.
boco hvala, zuma zbogom
Delija":2k1sctws je napisao(la):Слажем се.Само што "Шта бих ја ставио на месту Бека и шире, елабарирано на десет страна" нема ама баш никакве везе са актуелним пројектом због којег је и отворена ова тема. Ту и тамо му се поткраде који користан пост са сликама рушења шупа али свему осталом је место у посебној теми у радионици.
Тиме бисмо једним ударцем убили две муве. Он би могао да "урбанизује" до миле воље на посебној теми где би се у дискусију укључили они које интересује његова визија а они који би ипак само да се информишу о текућем пројекту или да дискутују о њему би то могли да чине овде без мучне потраге за постом који би био информативан и очекиван на овој теми због којих људи и посећују исту.
Delija":3ugabi7b je napisao(la):Па ако већ човек има потребу да пише и урбанизје,пробија нове улице,шеталишта,измешта све и свашта итд нека то ради на одговарајућој теми у радионици.Ако се око пројекта не дешава ништа не знам зашто мора на њој да се пише? Ено тема о Кампусу 41 нам је мртва,ај да пишемо на њој. :roll: Он је своје мишљење о актуелном пројекту изнео пре 10-15 страна,оно што се десило у следећих 10 нема везе са овим пројектом већ са визијама појединца.Не бих имао ништа против тога да је то изнето и овде у 2-3 поста али 10 страна на јако посећеној теми због атрактивности и важности пројекта је стварно превише. Толики материјал заслужује посебну тему.
Zuma":b3ji64tu je napisao(la):razgradjevinar":b3ji64tu je napisao(la):boca-ica":b3ji64tu je napisao(la):Zuma tvoj post ima samo jednu malu gresku i to ime projekta ,
ali ti kao odlican branilac stetnog Oblaka , nikada ga neces ugroziti
vec prostom zamenom imena projektujes na koristan Zahin projekat
au, ovo mi je promaklo.. pa nije valjda da se covek zalaze za izradnju oblaka a ovamo bez blama kritikuje beko? preilistao sam temu beton hale i shvatio da se zuma tamo ne oglasava, barem ne u poslednjih par meseci (nisam nasao ni jedan post, ni za ni protiv).. ali ako on nema sta da kaze na temu sramotnog oblaka onda svo ovo silno pisanije na temu beka dobija jedan sasvim drugaciji smisao.
boco hvala, zuma zbogom
Ovo vec postaje nadrealno. Ja kazem sta mislim, a ti vise verujes sta boca-ica kaze da ja mislim.
Prvo me stf pita zasto ne ucestvujem u temi vezanoj za Mirijevsku sumu. Onda boca-ica pita zasto ne ucestvujem u borbi protiv Oblaka. Lepo mu objasnim da sam apsolutno protiv Oblaka ali da mislim da su kratke poruke bezvredne kod tema ovakvog znacaja, a nemam toliko vremena da pisem na puno tema. Boca-ica onda ocigledno zakljuci da posto vec trosim toliko mnogo svog slobodnog vremena na stalne obilaske terena, slikanje i detaljno argumentovane poruke, onda imam obavezu da trosim jos i mnogo vise svog slobodnog vremena prateci i druge teme, valjda zato sto mi to ide od ruke, inace ce oni svasta da pomisle o meni. Umesto da tako pisu upravo oni koji to predlazu, ako vec misle da bi takve poruke dobro dosle i tamo gde oni misle da treba.
I sad, posto nisam nista odgovorio jer mi je izgledalo glupo da jos razvodnjavam temu raspravljajuci o necemu toliko ociglednom i off-topic, boc-ica zakljuje da ja ustvari branim Oblak samo zato sto ne ucestvujem i tamo, pa to pocinje da ponavlja kao vec utvrdjenu cinjenicu. I sad se nastavljas i ti sa ovako apsurdnim insinuacijama
"ali ako on nema sta da kaze na temu sramotnog oblaka onda svo ovo silno pisanije na temu Beka dobija jedan sasvim drugaciji smisao"
Nisam siguran da jos imam stomak za ovakve psiholoske tehnike.
Zuma":21o56iv7 je napisao(la):Ovo nije za radionicu jer ja sve vreme pricam SAMO o Zahinom projektu, govoreci sta sve on nije.
Greece’s Lamda Development plans to open luxury hotel in Belgrade by end-2016 as part of EUR 200
million project, company official says. Greece’s Lamda Development plans to open its luxury hotel in Belgrade,
which will be a part of future multi-purpose complex, “by the end of 2016 at the latest,” as part of a project which
will cost over EUR 200 million, Zisimos Danilatos, international development director at Lamda Development,
said in an interview with Blic on Saturday. Danilatos recalled that the complex will be built on the site of bankrupt
apparel maker Beko’s facilities, which Greek developer had bought for EUR 55.8 million. The construction works
will begin as soon as Lamda Development gets all the necessary permits, he said. The complex, located near the
Kalemegdan fortress, will span over 94,000 square meters and will have a five-star hotel, luxury apartments and
office space, according to earlier reports.
Ovo je slika pre obnove, tako da zaista nije bila vidljiva.jedino da primetim da nebojsina kula ne postoji, ubila je tvrdjava svojim blestavim osvetljenjem
stf":1hwm6blp je napisao(la):Вранац, са тог положаја Беко се неће од брда ни видети. Биће само незнатно светлије небо изад левог краја тврђаве.
razgradjevinar":1g5jx0il je napisao(la):a zaha ce ovo zauvek unistiti? kakva zla i mocna zena.
sad da te ja pitam gde ce biti zaha na ovoj slici ne ide nikako, jedino da primetim da nebojsina kula ne postoji, ubila je tvrdjava svojim blestavim osvetljenjem koje shodno tvom predhodno postu treba ukinuti.
za nekoliko godina u najboljem slucaju mozda dobijemo obilaznicu kao npr skoplje, sofija ili zagreb, za petro vizure ne brini
stf":1g5jx0il je napisao(la):Вранац, са тог положаја Беко се неће од брда ни видети. Биће само незнатно светлије небо изад левог краја тврђаве.
Felix55":w2xzaj44 je napisao(la):Ovaj projekat je prilično iskritikovan od strane redovnih posetilaca sajta Dezeen... Slažem se sa većinom komentara tamo:
http://www.dezeen.com/2012/12/05/beko-masterplan-by-zaha-hadid/