Šta je novo?

Izbori 2024

Мађари имају националне интересе, ми то немамо. Србија нема политичара који би спроводио суверенистичку политику, све странке које имају утицај се залажу за спровођење политике европске уније, иако је читава политика те организације усмерена против постојања Србије као државе.
Bravo!

Madjari su za nas visi entiteti sto se tice suverenizma.
Od Oktagona do Trga Milenijuma u Budimpesti, njihov suverenizam i nacionalizam je skoro opipljiv.
Zato su oni gazdovali Hrvatime i nama (u Vojvodini), a mi nismo njima.
Zato su jedni od retkih koji nisu kolonijalno roblje.
Njihov self respect je toliko impresivan da Imeprija nema snage protiv njih.

Први спрат мађарскох националног музеја је посвећен Трансилванији (тј. Ердељу). На осталим доминира тематика везана за неправедност тријанонскох споразума. Грешка је доносити закључке о њима на основу актуелне власти.

Ne znam kome ovo da uputim, mozda evo Igoru i s razlogom na ovoj temi

Ovo je nekad bio ozbiljan forum, kako se desilo da se zapati ovoliko botova i dalje mi nije jasno. Tu su vec godinama i masa je stekla utisak da su forumasi kao i svi drugi i usla u polemiku sa njima. Isti je model kao sa onom plavojkom rajkovic sa tvitera i gomilom drugih naloga. Ban je vrlo dobra i jednostavna stvar, jer su potrebni meseci da se izgradi respektabilan profil na forumu. Ko je gledao "Drzavnog sluzbenika", drugu sezonu, video je kako to Stefan radi u Kosnici i sa svojom armijom na internetu preko tvitera pravi pometnju u drzavi. Preporuka za sve da pogledaju. Nismo to mi izmislili, vec Ameri i Rusi jos pre iha haj

Kad neko napise da je neko diktator, a onda kaze da ceka da diktatora smeni reinkarnacija, Cara Dusana, Svetog Save, Ce Gevare, Gandija, Cercila, Djindjica, Kostunice, Andrije Milosevica i Tike Spica znajte da vas taj zajeebbaava

Znaci kuca taj post i smeje vam se u facu koliki ste retardi, taj level, razumete?

Onaj dobri covek Bender izlude ovde od odgovaranja, svaka mu cast. Nadam se da je dobro, i najcelicniji um bi odlepio od odgovaranja ovim avatarima. Kapiram da mu je u pocetku bilo zanimljivo, ali kad te navuku na njihov teren, dzaba ti ga bilo. Pecaju te na svakoj strani i samo se smeju

Samo mogu da ti npr odgovore da se botuje za drugu stranu i matiraju te, kad te uvuku u blato lako im je da te razvlace isto kao sto divlja svinja razbacuje 5 rotvajlera po blatnjavom ringu. Jer jbg, napad je najbolja odbrana. Stara je to skola, " "radikalska" "," "huljina" "

Namerno pod duplim navodnicima

Mislim, svakom normalnom coveku treba da bude cast sto moraju ovime da se sluze ne bi li ga pokolebali

Na kraju price, ne vidim neko smisleno resenje, da krene da se prijavljuje kao spam pa ce dobiti neki ban? Dok istovremeno grade druge "naloge" ? Slaba vajda ali ako ce neko da odreaguje, treba probati. Nikad nikog u zivotu nisam ni za sta prijavio ali za ovo cu rado napraviti izuzetak

Dozvolili ste da (i) od ovog foruma naprave brlog, vama adminima/modovima/vlasnicima na cast cak i vise nego njima koji to rade iz ko zna kojih razloga. Mozda ih niko ne placa i jednostavno nisu u vinkli. Pravila su ista za sve, zar ne? Ne zelimo da ulazimo u to da li je neko bot ili samo ima neki poremecaj ili problem ili mu je samo dosadno?

Druga stvar, da ne rolam sad gore, neko je napisao da je forum vise levo nastrojen. Mozda jeste, mozda i nije ali evo ja sam prvi ako ne ultra desno onda solidno desno. I da dozvolim da sutra meni neko napise da sam bot, Dobrice, Boska Obradovica, kurte, murte. Meni, koji sam misu pisu vlasnika nemackog pasosa pijanog izbacivao iz kafane jer mi je pre 4, 5god prisao i ponudio 25k evra da budem "sa njima". Za nista, samo, eto, da dodjem. Broj od kurte, broj od murte, samo da se javim. Znate, ovo su one situacije iz stvarnog zivota koje ni oni ni njihovi scenaristi ne mogu da izmisle

Uvek se nadje neki normalan covek da razoblici njihova baljezganja ali niko nema vremena da se konstantno nadgornjava sa sektom i to postaje ocigledno

Kazem, steta za forum, ova tema manje vise, upropastise sve druge usput uz ovu, uniste sve cega se dohvate. Najezda ludih skakavaca iz Australije sa sve ludim ministrima u roju je med i mleko spram ovih

Toliko za veceras, upucao sam vas dovoljno

Први спрат мађарскох националног музеја је посвећен Трансилванији (тј. Ердељу). На осталим доминира тематика везана за неправедност тријанонскох споразума. Грешка је доносити закључке о њима на основу актуелне власти.
Madjarski nacionalizam i suverenizam su konstanta.
Izgubili su 2/3 teritorije 1918. i nisu poklekli.
Bili su na pogresnoj strani u II sv ratu.
1956. su strahovito porazeni od strane Sovjeta.
Ali nisu poklekli.

Sta smo dobili 1912. Sto smno dobili, to smo izgubili.
Sta je Srbija dobila od toga sto je su Ciganovic i Apis iorganizopvali atentat na Ferdinanda? Samo je izgubila 1/3 stanovnika.
Sta je Srbija dobila od toga sto su je 27. Marta engleski spijuni preuranjeno gurnuli Jugoslaviju u rat?
Sta smo dobili od 1991. ?
Sta cemo dobiti sada kada kao poslusno roblje hrlimo u nove ratove za racun Imperije?

Sve teme gde se guraju "državni" (čuj mene partijski) interesi su takve.

Bilo da su u pitanju neki "preko potrebni" projekti, cene nekretnina (dobro, tu ima i agencija), bilo ova, gde je @MC_ samo "zabrinuti građanin".

Pa evo, banujte me.
Predlazem za mene ban od 2 meseca.
Tako bih ustedeo dosta vremena.
Ovako, politicka naivnost i infantilnost diskutanata me navodi da neprekidno repliciram.

@Belgrade-south
Stavljaj ih redom na ignore, za sada ih imam 4 na listi i još nekoliko potencijalnih, sada će pred izbore sami da se razotkriju.
Što se tiče banovanja botova to sam se i ja pitao zašto nisu banovani. Možda jer podižu aktivnost na forumu? Sigurno neki razlog postoji.

Ovo je nekad bio ozbiljan forum, kako se desilo da se zapati ovoliko botova i dalje mi nije jasno. Tu su vec godinama i masa je stekla utisak da su forumasi kao i svi drugi i usla u polemiku sa njima. Isti je model kao sa onom plavojkom rajkovic sa tvitera i gomilom drugih naloga. Ban je vrlo dobra i jednostavna stvar, jer su potrebni meseci da se izgradi respektabilan profil na forumu. Ko je gledao "Drzavnog sluzbenika", drugu sezonu, video je kako to Stefan radi u Kosnici i sa svojom armijom na internetu preko tvitera pravi pometnju u drzavi. Preporuka za sve da pogledaju. Nismo to mi izmislili, vec Ameri i Rusi jos pre iha haj

Kad neko napise da je neko diktator, a onda kaze da ceka da diktatora smeni reinkarnacija, Cara Dusana, Svetog Save, Ce Gevare, Gandija, Cercila, Djindjica, Kostunice, Andrije Milosevica i Tike Spica znajte da vas taj zajeebbaava

Znaci kuca taj post i smeje vam se u facu koliki ste retardi, taj level, razumete?

Onaj dobri covek Bender izlude ovde od odgovaranja, svaka mu cast. Nadam se da je dobro, i najcelicniji um bi odlepio od odgovaranja ovim avatarima. Kapiram da mu je u pocetku bilo zanimljivo, ali kad te navuku na njihov teren, dzaba ti ga bilo. Pecaju te na svakoj strani i samo se smeju

Samo mogu da ti npr odgovore da se botuje za drugu stranu i matiraju te, kad te uvuku u blato lako im je da te razvlace isto kao sto divlja svinja razbacuje 5 rotvajlera po blatnjavom ringu. Jer jbg, napad je najbolja odbrana. Stara je to skola, " "radikalska" "," "huljina" "

Mislim, svakom normalnom coveku treba da bude cast sto moraju ovime da se sluze ne bi li ga pokolebali

Na kraju price, ne vidim neko smisleno resenje, da krene da se prijavljuje kao spam pa ce dobiti neki ban? Dok istovremeno grade druge "naloge" ? Slaba vajda ali ako ce neko da odreaguje, treba probati. Nikad nikog u zivotu nisam ni za sta prijavio ali za ovo cu rado napraviti izuzetak

Dozvolili ste da (i) od ovog foruma naprave brlog, vama adminima/modovima/vlasnicima na cast cak i vise nego njima koji to rade iz ko zna kojih razloga. Mozda ih niko ne placa i jednostavno nisu u vinkli. Pravila su ista za sve, zar ne? Ne zelimo da ulazimo u to da li je neko bot ili samo ima neki poremecaj ili problem ili mu je samo dosadno?

Druga stvar, da ne rolam sad gore, neko je napisao da je forum vise levo nastrojen. Mozda jeste, mozda i nije ali evo ja sam prvi ako ne ultra desno onda solidno desno. I da dozvolim da sutra meni neko napise da sam bot, Dobrice, Boska Obradovica, kurte, murte. Meni, koji sam misu pisu vlasnika nemackog pasosa pijanog izbacivao iz kafane jer mi je pre 4, 5god prisao i ponudio 25k evra da budem "sa njima". Za nista, samo, eto, da dodjem. Broj od kurte, broj od murte, samo da se javim. Znate, ovo su one situacije iz stvarnog zivota koje ni oni ni njihovi scenaristi ne mogu da izmisle

Uvek se nadje neki normalan covek da razoblici njihova baljezganja ali niko nema vremena da se konstantno nadgornjava sa sektom i to postaje ocigledno

Kazem, steta za forum, ova tema manje vise, upropastise sve druge usput uz ovu, uniste sve cega se dohvate. Najezda ludih skakavaca iz Australije sa sve ludim ministrima u roju je med i mleko spram ovih

Нико се не подсмева другим члановима форума, тешка неистина, произвољно етикетирање. Пријављуј слободно ако видиш да неко псује и вређа друге чланове форума, или ако приметиш претњу.

Pa evo, banujte me.
Predlazem za mene ban od 2 meseca.
Tako bih ustedeo dosta vremena.
Ovako, politicka naivnost i infantilnost diskutanata me navodi da neprekidno repliciram.
То позивање на ,,бановање'' је само тешка провокација, ништа друго, јер нема основа, није било увреда и претњи. Нема потребе ни да измишља да се неко подсмева другим члановима.

Poslednja izmena:

Ja se zapravo nadam da je botovanje/trolovanje, a ne glupost + dijagnoze.

Да ли се @Belgrade-south подсмева пензионерима и гласачима њему супротних опција? Видим воли да употребљава термин ,,болиди'' приликом описивања његових неистомишљеника. Типично подсмевање и вређање.

Poslednja izmena:
Meni nije jasno kako to da nabrajanje konkretnih pitanja na koje treba da odgovore politicari i demistifikacija srpskepoliticke scene sada i iz proslosti toliko nervira ljude.

Poslusajte coveke koga smatram jednog od svojih ucitelja:
Covek je skolovani politikolog. Slusajte posle 1h.

Poslednja izmena:
@Belgrade-south
Stavljaj ih redom na ignore, za sada ih imam 4 na listi i još nekoliko potencijalnih, sada će pred izbore sami da se razotkriju.
Što se tiče banovanja botova to sam se i ja pitao zašto nisu banovani. Možda jer podižu aktivnost na forumu? Sigurno neki razlog postoji.
Ma kakav ignore, znam ja kako forumi rade dok su oni jos uvek zvali drugare preko fiksnog. Nije njima cilj nijedan clan foruma, vec masa koja ovo cita i ne ukljucuje se. Svaki stoti se u proseku prikljuci nekom forumu ili diskusiji, kao u stvarnom zivotu. Svi koji udju u raspravu sa njima im sluze samo kao korisni idiiioti u njihovom performansu
Ja se zapravo nadam da je botovanje/trolovanje, a ne glupost + dijagnoze.
Nije bitno. Krse pravila foruma, bilo da su botovi, bilo da su glupi, bilo da su sa dijagnozom

Spam je spam, flejm je flejm, ko god ga proizvodio

Mc, budi gospodin i siroke ruke, sta kazes na 122 meseca za gospodina? Ustedeces 10 dina i 2 meseca. Mozes za to ustedjeno vreme da savladas madjarski perfektno pa da nam se onda obratis ko Orban licno

Мађари имају националне интересе, ми то немамо. Србија нема политичара који би спроводио суверенистичку политику, све странке које имају утицај се залажу за спровођење политике европске уније, иако је читава политика те организације усмерена против постојања Србије као државе.
Skoro nista od toga sto pises nije realno. Prvo Madjari nisu van EU, a kad im briselska komisija malo zapreti blokadom isplate novca, itekako se dogovore i popuste. Svaki suverenizam je ogranicen, narocito onaj, jedne male zemlje. Ne moze se tvrditi da je EU protiv postojanja Srbije kao drzave. Ako mislis na teritorijalni integritet, tu nema jedinstva, a pet drzava, koje ne priznaju nezavisno Kosovo, nisu slab faktor.

Svaki suverenizam je ogranicen, narocito onaj, jedne male zemlje. Ne moze se tvrditi da je EU protiv postojanja Srbije kao drzave. Ako mislis na teritorijalni integritet, tu nema jedinstva, a pet drzava, koje ne priznaju nezavisno Kosovo, nisu slab faktor.
Sve je orgraniceno, ne samo suverenizam.

Skoro nista od toga sto pises nije realno. Prvo Madjari nisu van EU, a kad im briselska komisija malo zapresti blokadom isplate novca, itekako se dogovore i popuste. Svaki suverenizam je ogranicen, narocito onaj, jedne male zemlje. Ne moze se tvrditi da je EU protiv postojanja Srbije kao drzave. Ako mislis na teritorijalni integritet, tu nema jedinstva, a pet drzava, koje ne priznaju nezavisno Kosovo, nisu slab faktor.
Суштина ЕУ политике према Србији је колонијалистичка. Србија је већ довољно попустила прихвативши ултиматуме које суверене земље не прихватају без обзира на цену. Европска комисија, темељ светионика цивилизације и културе гледа на све већи ниво некултуре, криминала и бахатости у Србији као да нису ништа непожељно ( јер је деградација ове државе један од приоритета), док као проблеме и поводе за притисак на марионете у случају непослушности наводе феминизам, непостојећи малигни руски утицај и недостатак измишљених ,,вредности''. Запад као заједница држава, без обзира да ли су то централне силе, силе осовине или данас ЕУ и НАТО су небројено пута доказали да непослушне народе терају на поништавање свог идентитета, или их једноставно силом уништавају. Европска унија се бави поробљавање и уништавањем, на истоку Европе су добро показали како шире своје вредности и добре намере, то потврђују бивши лидери највећих колонија унутар ЕУ, није никаква руска пропаганда, нити дефетистичка метода приступа.

Суштина ЕУ политике према Србији је колонијалистичка. Србија је већ довољно попустила прихвативши ултиматуме које суверене земље не прихватају без обзира на цену. Европска комисија, темељ светионика цивилизације и културе гледа на све већи ниво некултуре, криминала и бахатости у Србији као да нису ништа непожељно ( јер је деградација ове државе један од приоритета), док као проблеме и поводе за притисак на марионете у случају непослушности наводе феминизам, непостојећи малигни руски утицај и недостатак измишљених ,,вредности''. Запад као заједница држава, без обзира да ли су то централне силе, силе осовине или данас ЕУ и НАТО су небројено пута доказали да непослушне народе терају на поништавање свог идентитета, или их једноставно силом уништавају.
Znaci treba da nas kaznjavaju zbog nase nekulture, kriminala i bahatosti jer bi to bilo cuvanje naseg narodnog identiteta?

Znaci treba da nas kaznjavaju zbog nase nekulture, kriminala i bahatosti jer bi to bilo cuvanje naseg narodnog identiteta?
Не требају да нас кажњавају, то су наши стварни проблеми, а не родна равноправност, родно осетљив језик и фемицид. ЕУ Србима не може да сачува идентитет без обзира на околности, јер је наследник идеје империјализма, са радикалним либералним методама којима је једини циљ уништавање националног идентита и осећаја за слободу, не само код Срба.

Суштина ЕУ политике према Србији је колонијалистичка. Србија је већ довољно попустила прихвативши ултиматуме које суверене земље не прихватају без обзира на цену. Европска комисија, темељ светионика цивилизације и културе гледа на све већи ниво некултуре, криминала и бахатости у Србији као да нису ништа непожељно ( јер је деградација ове државе један од приоритета), док као проблеме и поводе за притисак на марионете у случају непослушности наводе феминизам, непостојећи малигни руски утицај и недостатак измишљених ,,вредности''. Запад као заједница држава, без обзира да ли су то централне силе, силе осовине или данас ЕУ и НАТО су небројено пута доказали да непослушне народе терају на поништавање свог идентитета, или их једноставно силом уништавају. Европска унија се бави поробљавање и уништавањем, на истоку Европе су добро показали како шире своје вредности и добре намере, то потврђују бивши лидери највећих колонија унутар ЕУ, није никаква руска пропаганда, нити дефетистичка метода приступа.
Nijedan argument nisi naveo, osim parola. Prvo, EU je labava zajednica iz koje je moguce lako izaci, drugo, po mnogim pitanjima drzave EU nisu saglasne, te ne mogu voditi jedinstvenu politiku, trece, EU drzave su uglavnom u defanzivi po svim glavnim pitanjima, od nataliteta, preko ekonomije, do migracija, cetvrto, u mnogim EU zemljama su u toku velike promene na politickoj sceni, peto, Srbija prvo treba da resi svoje kardinalne unutrasnje probleme, da bi mogla da upire prstom u druge.

Lepo je što si ti tako temeljan i pomno ćeš da proučiš svačiji program pre izlaska na izbore, ipak ti je prvi put, pa ti je sve to zanimljivo i deluje ti ozbiljnije nego što jeste.. ;)

Nije, Beki, to ništa posebno.. glasaš za onoga ko ti je ok, a ako ne želiš da ti glas ode u vetar-onda glasaš za onoga ko ima šanse da napravi neki rezultat iako ti je možda taj neko malo manje ok.

Kako se donose odluke u SPN-u? Pa verovatno se skupe čelnici unutar koalicije i glasaju, tako nekako.. Zašto je to uopšte bitno? Skupili se bukvalno juče, na brzinu i iz nužde.. da nisu-rekli bi-eto, sujetni su, ne mogu da se dogovore, protraćiše energiju sa protesta, tako razbijeni nemaju nikakve šanse na izborima, trt, mrt..

Ti ulaziš u neke pojedinosti i pretresaš u sitna crevca, po meni-bez potrebe, ali ok, ako voliš, kao Devica u podznaku, onda radi to.. rasipanje energije, rekao bih..

Boli me uvo i za Mariniku i Đilasa i Pavla Grbovića, ne doživljam ih kao nešto bitno da bih im posvećivao toliku pažnju. Glasaću za SPN zato što smatram da najviše mogu da ugroze sns sistem i to je to.. kad mi se oni smuče, glasaću za nekog drugog i gotovo.
Pazi, tema se zove izbori 2023. godine i ja sam jedini ovde ili jedan od retkih koji prica o istima i sad to ne valja.

Kandidati, koalicije, predvidjanja, programi... to cini izbore.

Drugi naklapaju o cetnicima, partizanima, kolonijalnim upravnicima...

Da, zanima me iskreno. Zato sam na ovoj temi.

Pisem na adekvatnom mestu, a drugi treba da otvore teme ,,nebitno je sve kad Hil odlucuje'', ,,cetnici vs partizani'', ,,ziveo Vucic i SNS'', ,,SPN sekta je najbolja'' itd.

Да све буде горе, ниси побројао ни трећину зала у режији овог генија људске трагедије.
Али Ђилас је посекао платане... (и посадио нове, који су већ поприлично порасли, додуше, али кога брига)

Iz edicije Đilasov most. Nije Đilas posadio ništa, da je po njegovom i po mišljenjima njegovih stručnjaka na Bulevaru bi bile posađene mladice. Da nije bilo ozbiljnih protesta i pritiska javnosti, da nisu privatna lica, firme i ustanove donirale, kupovale od svog novca sadnice stare 18 godina Bulevar bi bio uništen, uostalom ispod svakog drveta ima pločica donatora (ako nije ukradena i uništena do sada).

Drugo, otvoreno su lagali javnost da su platani truli, ko je video stabla kada se seklo, jasno mu je bilo sve, a ima i fotografija. Treće, policiju su dovodili da obezbeđuje seču, kao preteča raznih noćnih akcija koje će uslediti, poput Savamale, ali tada vam je to bilo demokratski sve.

Sto se tice dela kako funkcionise SPN koalicija, koalicija koja izlazi na izbore, bitno je. Na primer, ja verujem Cuti, DS deo deluje prilicno mlitavo i impotentno, ali ok i bezopasno i korektno, ovi NDMBGD, uz sve nesto sto mi se ne svidja, imaju istoriju borbe protiv ovog rezima iza sebe, a i nikakav vid saradnje sa SNSom nije zabelezen, bar da ja znam. Itd.

Da li je sistem unutar SPN postavljen tako da je sve to nebitno jer Djilas ima neku vecinu pa onda moze da odlucuje kako on hoce, pa tako stavi Obradovica za kandidata ili ne daj Boze udje u koaliciju sa SNSom? Da li funkcionisu tako da ostatak SPN-a jednostavno nema moc da to spreci. Ili je ostatak ipak vecina... ili imaju pravo veta...

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_

Da, to čini izbore u normalnoj zemlji i u redovnim uslovima..mi smo, nažalost, daleko od toga.. Kod nas je borba-ili mi, ili on..
a ipak ga u toj borbi na zivot i smrt postujete.
Ne smatrate ga da se ogresio o mnoge stvari nego obicnim politicarem?
Ipak mislite da je revansizam suvisan?

Dva minuta Utiska nedelje je dovoljno da se vidi koliko je Ristic superiorniji u odnosu na Obradovica.

Vrh