Ma koji odgovor hoćeš? Zašto je Miki Aleksić pre 10 godina bio u koaliciji sa sns-om, a sada nije? Pa kada je Vučić došao na vlast, napravio Er Srbiju, počeo da dovlači Arape, priče o Mubadali, ulaganju u navodnjavanja, bio koordinator službi za borbu protiv korupcije, uhapsio neke likove itd-i ja sam pomislio-ovaj čovek radi prave stvari.. iako nikada nisam glasao za njega i uvek mi je bio odbojan, da-na početku njegove vladavine pravio je dobre poteze.... dok nije ukinuo Utisak nedelje..
Šta je tebi čudno da političari menjaju stranke, koalicije, da se prvo slažu pa budu u sukobu?
Ti tražiš neke nestvarne ličnosti, lepe, hrabre, obrazovane i neukaljane.. Da odjednom padnu sa neba i povedu nas u svetlu budućnost, počistivši sve koji se sada nalaze na političkoj sceni.
Ti misliš da ima takvih ljudi? Da, prvo, žele da unište svoje živote silaskom u blato naše političke scene, da zatim nekim čudom imaju finansija da se promovišu, da pridobiju medije, da dobiju podršku spoljnih faktora bez kojih ništa ne može da se uradi itd.
Hoćeš ti i ja da se kandidujemo? Evo, mladi smo i pametni, jesi li spreman na tu žrtvu?
Ja nisam, ne želim da uništavam sebi život.
Ne nadam se da će ikada na našoj političkoj sceni postojati takva osoba koja bi odgovarala mojim kriterijumima. Moraću zato da se zadovoljim onim što se nudi.. A skoro sve što se nudi ipak je bolje od Vučića.. Kada bi izbor bio Boško Obradović i Vučić-glasao bih za Obradovića. Da se bira između Dačića i Vučića-glasao bih za Dačića. Itd.
Shvati, uopšte nije vreme da tražiš dlaku u jajetu i žališ što nemamo nešto bolje.
Srbija protov nasilja? Nalazite 101 zamerku a bukvalno su se jedva skupili uz pomoć štapa i kanapa i na brzinu, ne bi li imali neke šanse na izborima.
Šta je bila alternativa? Da bojkotujemo izbore, da čekamo masovne demonstracije i borbu za vlast na ulici do koje nikada neće doći?
Ništa ne postižete kuknjavom na račun opozicije. Sve snage treba usmeriti na rušenje Vučića, samo to je u ovom trenutku važno, sve drugo na red dolazi kasnije.
Pa i B. Obradovic je kandidat.
Ako je cilj ovih izbora smena ove vlasti, pravljenje tehnicke vlade i omogucavanje uslova za nove slobodne izbore, onda je valjda najbitnije gledati ko je najsposobniji da to obavi, a ne ko je levo ili desno, konzervativan ili liberalan...
Ako je cilj obracunavanje sa bagrom da bi se stvorila sloboda, SPN ne nudi dobre kandidate.
I valjda idemo na sve nove izbore pa tako i BG, cak iako se ubedljivo dobiju.
Sta znaci V. Obradovic je dobar menadzer? Koji ce nam moj menadzer? Treba nam neki beskompromisan lik da upada svuda i ceslja sve zivo.
Nije dosao tu da zasedne nego da pomogne zajedno sa ostalima da se stvore uslovi za nove, slobodne izbore.
Vise verujem Risticu.
U Srbiji se godinama ljudi cimaju i onda se pojave neki anonimusi sa pocupanim obrvama i saradnici Nenada Popovica i treba da budemo vau. Mrs bre.
Ljudi se cimali po selima po blatu i minusu, hapseni, prebijani... i sad dodju Miki, Marinika i V. Obradovic i oni ce da kao nesto da urade lol.
Pljuvanje po DSS-u, Dverima, Zavetnicima, Tadicu, Radulovicu, Jeremicu... sve je to dozvoljeno ovde, ali kad se takne SPN odmah sekta skoci.
Ne vlada nikakva euforija u narodu. Nema ni protesta vise. Juce je bila subota, dan za proteste, nista nije bilo.
Dakle, ne sputavam ja nekakvu energiju, optimizam i pozitivu koja se oseca u vazduhu posto je nema. Da vlada tako neki polet, slozio bih se da treba zajahati na tom talasu i ne kakiti previse.
Posto je atmosfera smor i nece se glasovi uzimati na osnovu neke euforije i nade koja se oseca u vazduhu, ljudi ce glasati tako sto ce sesti i videti za koga da glasaju.
Sto ja i pokusavam, da vidimo svima pluseve i minuse, podvucemo crtu i donesemo zakljucak, ali pokusaji se zavrsaju jednako onako kako bi se zavrsili kada bi sa SNS botovima pokusao objektivno da pricas o radu Aleksandra Vucica i Vlade Ane Brnabic.