Šta je novo?

Izbori 2024

Čovek se menja kao i model automobila, nova verzija se poboljšava i uklanjaju se greške iz prethodne verzije. Ni ja, a nadam se ni ti, nisam isti kao pre 10 godina - barem se nadam da sam se promenio na bolje.
Oni su svi odrasli ljudi decenijama. I pre 10 godina su bili stariji nego sto sam ja sada. A meni sada ne bi palo na pamet da saradjujem sa SNSom.

Svi su oni bili u ozbiljnim godinama, nisu bili tinejdzeri, ako covek od 35 plus godina ne zna ko i sta su radikali nego mu treba 40 plus da shvati...

Pojavi se tako neki Velibor Zejak, otvori nalog pre mesec dana.
Na pocetku uredno ritvituje PSG kao pravi iskreni clan, i onda posle mesec dana krene sa Ljubomirom Filipovicem, ugrozenim crnogorskim identitetom itd.
Vucicevi tabloidi te tvitove naloga starog dva meseca dele kao dokaz da je ‘Djilasova koalicija antisrpska’.
Na kraju ovde koniljo i beki pisu kako su ukapirali sve i niko nece njih opet da zaje*******e.

Kao scenario za seriju Siniše Pavića.
Ti si naša forumska Esmeralda, koja je bila gluva i slepa do 356. epizode, a onda ju je Huan Antonio operisao, pa je krenula da otkriva svet.. :love: Dotad, ona nije znala da su do 58. epizode Rubi i Maribel bile najbolje ortakinje, a onda joj je ova preotela dečka, pa sad ne mogu očima da se vide.. Ne zna ni da su do 203. epizode Fernando i Esteban bili saradnici, a onda je pukla tikva, ni da su vlasnici dve najveće hacijende u okrugu Salamanke zapravo braća, jer je služavka Ernestovog dede rodila naslednika Del Torovima..

E tako..Bekili, svašta će još da se desi do 827. epizode.. :ROFLMAO:
Vidim da bas bas tesko ide deo sa onim sto sam trazio - da date odgovor, a da ne spustate na licni nivo.

Ma koji odgovor hoćeš? Zašto je Miki Aleksić pre 10 godina bio u koaliciji sa sns-om, a sada nije? Pa kada je Vučić došao na vlast, napravio Er Srbiju, počeo da dovlači Arape, priče o Mubadali, ulaganju u navodnjavanja, bio koordinator službi za borbu protiv korupcije, uhapsio neke likove itd-i ja sam pomislio-ovaj čovek radi prave stvari.. iako nikada nisam glasao za njega i uvek mi je bio odbojan, da-na početku njegove vladavine pravio je dobre poteze.... dok nije ukinuo Utisak nedelje..

Šta je tebi čudno da političari menjaju stranke, koalicije, da se prvo slažu pa budu u sukobu?

Ti tražiš neke nestvarne ličnosti, lepe, hrabre, obrazovane i neukaljane.. Da odjednom padnu sa neba i povedu nas u svetlu budućnost, počistivši sve koji se sada nalaze na političkoj sceni.

Ti misliš da ima takvih ljudi? Da, prvo, žele da unište svoje živote silaskom u blato naše političke scene, da zatim nekim čudom imaju finansija da se promovišu, da pridobiju medije, da dobiju podršku spoljnih faktora bez kojih ništa ne može da se uradi itd.

Hoćeš ti i ja da se kandidujemo? Evo, mladi smo i pametni, jesi li spreman na tu žrtvu?

Ja nisam, ne želim da uništavam sebi život.

Ne nadam se da će ikada na našoj političkoj sceni postojati takva osoba koja bi odgovarala mojim kriterijumima. Moraću zato da se zadovoljim onim što se nudi.. A skoro sve što se nudi ipak je bolje od Vučića.. Kada bi izbor bio Boško Obradović i Vučić-glasao bih za Obradovića. Da se bira između Dačića i Vučića-glasao bih za Dačića. Itd.

Shvati, uopšte nije vreme da tražiš dlaku u jajetu i žališ što nemamo nešto bolje.

Srbija protov nasilja? Nalazite 101 zamerku a bukvalno su se jedva skupili uz pomoć štapa i kanapa i na brzinu, ne bi li imali neke šanse na izborima.

Šta je bila alternativa? Da bojkotujemo izbore, da čekamo masovne demonstracije i borbu za vlast na ulici do koje nikada neće doći?

Ništa ne postižete kuknjavom na račun opozicije. Sve snage treba usmeriti na rušenje Vučića, samo to je u ovom trenutku važno, sve drugo na red dolazi kasnije.

Vlast će se promeniti sama, promeniće svoj pristup i način upravljanja kada čitavo društvo bude imalo drugačije ciljeve koji se promovišu kao simboli društva. Uzaludno je tražiti promenu od ljudi koji su već ucrtali put čiji sada produžetak grade naprednjaci.

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Ništa ne postižete kuknjavom na račun opozicije. Sve snage treba usmeriti na rušenje Vučića, samo to je u ovom trenutku važno, sve drugo na red dolazi kasnije.

Slažem se glavnom porukom tvog posta, al seti se kad je prihvaćen FN plan ja sam iz istih razloga bio protiv, govorio da je to izdaja zemlje i protivustavno da predsednik sam to prihvati, dok je većina vas/nas liberalnih, bila, ma ćuti dobro je to, rešavamo Kosovo! Skidamo veliki teret...

Ja ne krijem da imam interes u tome da se ova vlast makne. Nije toliko neposredni više je u smislu stvaranja klime za pravednije sutra. I treba bezrezervno koristiti argumente protiv njih. Da ih se ne štedi. Mislim to ne bih rekao javno da sam deo opozicije. Ali bih to mislio i tako postupao. Sa ovoliko godina naučio sam da borbu za bolje sutra treba gledati bitku po bitku, a ne da odjednom dobiješ ceo rat. Rat bi značio demontažu duboke države, a za to se nema volje ni snage. Ni kod opozicije. Čak i da ima lično kod jednog takve volje, neće postojati kolektivni kapacitet da se to do kraja sprovede.

O tome negde govoriš i sam da nema idealnog rešenja.

Prva naredna bitka je da vlast bude smenjiva. Rat o kojem Beki govori ne nazire mu se kraj. Trebalo bi da razmišlja od bitke do bitke.

Zato sam ja kod Vučića taktičar. FN plan mu treba stalno prebacivati i kako ga izvrće u medijima i tumači za domaću javnost. Igra dvostruko samo da bi cela ova nakaradna struktura opstala na vlasti. Jer se brojni interesi, ilegalno stečene pare i njihov opstanak na slobodi, na kraju krajeva, tu prepliću. Ova država ga drugačije ne zanima, sem u kontekstu opstanka na vlasti strukture koju je stvorio.

To što sam ja protiv Obradovića-Dveri i što bi on koristio sličnu argumentaciju povodom FN plana je tada a i sada manje važno. Ideološke razlike su deo naredne bitke. Kao i skeniranje opozicije. Deo naredne bitke.

Do ove bitke je veće vs manje zlo i smenjivost vlasti. To je pomak i to ne treba gubiti iz vida...

Ma ne mogu više na ovoj temi da pišem, nervira me sve to, da se objašnjavam i preganjam s nekim o stvarima koje su jasne.. Živimo u zlu od sistema, zlo nam je na čelu zemlje... to se prvo skida i treba podržati sve što mrda u tom cilju.. kad se taj posao obavi onda idemo korak po korak.

Ako opozicija izgubi Beograd, treba da se samoukine. U tom slučaju, dižem ruke od ove vuko...bine i biram drugu državu za život. Toliko od mene.

Ma ne mogu više na ovoj temi da pišem, nervira me sve to, da se objašnjavam i preganjam s nekim o stvarima koje su jasne.. Živimo u zlu od sistema, zlo nam je na čelu zemlje... to se prvo skida i treba podržati sve što mrda u tom cilju.. kad se taj posao obavi onda idemo korak po korak.

Pa ja ti nisam kontrirao u tome tako da ne znam što se ponovo nerviraš.

Ma koji odgovor hoćeš? Zašto je Miki Aleksić pre 10 godina bio u koaliciji sa sns-om, a sada nije? Pa kada je Vučić došao na vlast, napravio Er Srbiju, počeo da dovlači Arape, priče o Mubadali, ulaganju u navodnjavanja, bio koordinator službi za borbu protiv korupcije, uhapsio neke likove itd-i ja sam pomislio-ovaj čovek radi prave stvari.. iako nikada nisam glasao za njega i uvek mi je bio odbojan, da-na početku njegove vladavine pravio je dobre poteze.... dok nije ukinuo Utisak nedelje..

Šta je tebi čudno da političari menjaju stranke, koalicije, da se prvo slažu pa budu u sukobu?

Ti tražiš neke nestvarne ličnosti, lepe, hrabre, obrazovane i neukaljane.. Da odjednom padnu sa neba i povedu nas u svetlu budućnost, počistivši sve koji se sada nalaze na političkoj sceni.

Ti misliš da ima takvih ljudi? Da, prvo, žele da unište svoje živote silaskom u blato naše političke scene, da zatim nekim čudom imaju finansija da se promovišu, da pridobiju medije, da dobiju podršku spoljnih faktora bez kojih ništa ne može da se uradi itd.

Hoćeš ti i ja da se kandidujemo? Evo, mladi smo i pametni, jesi li spreman na tu žrtvu?

Ne nadam se da će ikada na našoj političkoj sceni postojati takva osoba koja bi odgovarala mojim kriterijumima. Moraću zato da se zadovoljim onim što se nudi.. A skoro sve što se nudi ipak je bolje od Vučića.. Kada bi izbor bio Boško Obradović i Vučić-glasao bih za Obradovića. Da se bira između Dačića i Vučića-glasao bih za Dačića. Itd.

Shvati, uopšte nije vreme da tražiš dlaku u jajetu i žališ što nemamo nešto bolje.

Srbija protov nasilja? Nalazite 101 zamerku a bukvalno su se jedva skupili uz pomoć štapa i kanapa i na brzinu, ne bi li imali neke šanse na izborima.

Šta je bila alternativa? Da bojkotujemo izbore, da čekamo masovne demonstracije i borbu za vlast na ulici do koje nikada neće doći?

Све што си написао, као да си ми мисли читао, само си боље срочио :)

je*******ote, koje dbovske fore ima ovaj ptc, to je strasno sta ti ljudi rade

Skoro su isto nekog navukli na "kraju" razgovora, Papic onaj nekoga da se izlupeta, da l Dodika ili koga vec

biti nesuverena drzava, voditi se intersima stranca, je izuzetno opasno sto pokazuje donji primer. Ili kako rece Henri Kisindzer:​

"To be an enemy of the US is dangerous, but to be a friend is fatal"?

Давид Арахамија, члан украјинске делегације на преговорима у Истанбулу 2022: Борис Џонсон је рекао – „Нећемо ништа потписивати са Русима, хајде да једноставно ратујемо“

Конфликт у Украјини је могао да буде завршен у пролеће прошле године да је Кијев прихватио неутрални статус, рекао је лидер фракције владајуће странке „Слуга народа“у парламенту Давид Арахамија.

Pa i B. Obradovic je kandidat.

Ako je cilj ovih izbora smena ove vlasti, pravljenje tehnicke vlade i omogucavanje uslova za nove slobodne izbore, onda je valjda najbitnije gledati ko je najsposobniji da to obavi, a ne ko je levo ili desno, konzervativan ili liberalan...

Ako je cilj obracunavanje sa bagrom da bi se stvorila sloboda, SPN ne nudi dobre kandidate.

I valjda idemo na sve nove izbore pa tako i BG, cak iako se ubedljivo dobiju.

Sta znaci V. Obradovic je dobar menadzer? Koji ce nam moj menadzer? Treba nam neki beskompromisan lik da upada svuda i ceslja sve zivo.

Nije dosao tu da zasedne nego da pomogne zajedno sa ostalima da se stvore uslovi za nove, slobodne izbore.

Vise verujem Risticu.

U Srbiji se godinama ljudi cimaju i onda se pojave neki anonimusi sa pocupanim obrvama i saradnici Nenada Popovica i treba da budemo vau. Mrs bre.

Ljudi se cimali po selima po blatu i minusu, hapseni, prebijani... i sad dodju Miki, Marinika i V. Obradovic i oni ce da kao nesto da urade lol.

Pljuvanje po DSS-u, Dverima, Zavetnicima, Tadicu, Radulovicu, Jeremicu... sve je to dozvoljeno ovde, ali kad se takne SPN odmah sekta skoci.

Ne vlada nikakva euforija u narodu. Nema ni protesta vise. Juce je bila subota, dan za proteste, nista nije bilo.

Dakle, ne sputavam ja nekakvu energiju, optimizam i pozitivu koja se oseca u vazduhu posto je nema. Da vlada tako neki polet, slozio bih se da treba zajahati na tom talasu i ne kakiti previse.

Posto je atmosfera smor i nece se glasovi uzimati na osnovu neke euforije i nade koja se oseca u vazduhu, ljudi ce glasati tako sto ce sesti i videti za koga da glasaju.

Sto ja i pokusavam, da vidimo svima pluseve i minuse, podvucemo crtu i donesemo zakljucak, ali pokusaji se zavrsaju jednako onako kako bi se zavrsili kada bi sa SNS botovima pokusao objektivno da pricas o radu Aleksandra Vucica i Vlade Ane Brnabic.

Čini mi se da je Vučić ipak uspeo da podigne rejting iz meni nepoznatih razloga. Starci su udarna pesnica ovog režima. Oni koji treba da se pitaju, odbacuju izbore kao nešto što treba uzeti u obzir. Oni su iznad toga, viša bića, suvišno je raspravljati o glupostima. Onda kada ovi zajašu, ti prvi kukaju.

Vučić ima podršku u Beogradu, a kamoli na jugu Srbije. On je zamađijao taj sloj ljudi i tu je kraj priče.

Bojim se da će AV pobediti u Beogradu i time definitivno zakucati i poslednji ekser u kovčeg ove države. Ako se to desi, svaki dan proveden u ovome gradu i državi će biti klasično gubljenje vremena.

Ako je cilj ovih izbora smena ove vlasti, pravljenje tehnicke vlade i omogucavanje uslova za nove slobodne izbore, onda je valjda najbitnije gledati ko je najsposobniji da to obavi, a ne ko je levo ili desno, konzervativan ili liberalan...

Ako je cilj obracunavanje sa bagrom da bi se stvorila sloboda, SPN ne nudi dobre kandidate.

Sta znaci V. Obradovic je dobar menadzer? Koji ce nam moj menadzer? Treba nam neki beskompromisan lik da upada svuda i ceslja sve zivo.

Nije dosao tu da zasedne nego da pomogne zajedno sa ostalima da se stvore uslovi za nove, slobodne izbore.

Vise verujem Risticu.

U Srbiji se godinama ljudi cimaju i onda se pojave neki anonimusi sa pocupanim obrvama i saradnici Nenada Popovica i treba da budemo vau. Mrs bre.

Ljudi se cimali po selima po blatu i minusu, hapseni, prebijani... i sad dodju Miki, Marinika i V. Obradovic i oni ce da kao nesto da urade lol.

Pljuvanje po DSS-u, Dverima, Zavetnicima, Tadicu, Radulovicu, Jeremicu... sve je to dozvoljeno ovde, ali kad se takne SPN odmah sekta skoci.

Ne vlada nikakva euforija u narodu. Nema ni protesta vise. Juce je bila subota, dan za proteste, nista nije bilo.

Dakle, ne sputavam ja nekakvu energiju, optimizam i pozitivu koja se oseca u vazduhu posto je nema. Da vlada tako neki polet, slozio bih se da treba zajahati na tom talasu i ne kakiti previse.

Posto je atmosfera smor i nece se glasovi uzimati na osnovu neke euforije i nade koja se oseca u vazduhu, ljudi ce glasati tako sto ce sesti i videti za koga da glasaju.

Sto ja i pokusavam, da vidimo svima pluseve i minuse, podvucemo crtu i donesemo zakljucak, ali pokusaji se zavrsaju jednako onako kako bi se zavrsili kada bi sa SNS botovima pokusao objektivno da pricas o radu Aleksandra Vucica i Vlade Ane Brnabic.
Ma kakvom konačnom obračunavanju se nadaš, misliš da bi to bilo dopušteno?

Pa 2000. nije sprovedena lustracija, nije zabranjeno bavljenje politikom ni socijalistima, ni radikalima, posle onolikog haosa i ratova, a ti misliš da će sada da dođe do konačnog obračuna?

Prvo, spoljnim faktorima to ne bi odgovaralo, jer moraju da imaju drugi tas na vagi, da prete onima koji zasednu nakon Vučića kako će da vaskrsnu one prethodne, a drugo-vrana vrani oči ne vadi... Je l' Vučić oduzeo imovinu nekome iz bivše vlasti, je l' neko od glavešina iz žutih lopova osuđen na neku kaznu za ono što je rađeno od 2000. do 2012? Je l' Tadić oduzeo Vučiću stan od 200 m2 koji je ovaj dobio 1999. u sred bombardovanja?

Pa nije, niti je Vučić strpao Đilasa u zatvor zbog svih navodnih lopovluka o kojima trubi već 10 godina.

Neće biti revanšizma ni kada sns siđe sa vlasti, neće Vučićev establišment ostati bez ičega i kopati po kontejnerima.

Eno Jeremić prića da će to da uradi ako dođe na vlast, zato nikada i neće biti vlast.

Mora da se lavira, mora da se pazi šta se radi pre izbora, mora da se napravi kombinatorika sa spoljnim faktorima, mora da se priča ono što većina hoće da čuje... ne sme se ići u ekstreme.

Kad dođe nova Vlada, kada se ukine sns monopol na sve, oslobode mediji, ukine zastrašivanje glasača itd... pa se u malo zdravijem okruženju organizuju novi izbori-e onda će se pričati malo više o ovome o čemu ti pričaš... Da, na tim narednim izborima sns neće moći ni da sanja o nekakvoj pobedi, oni izbore dobijaju na medijskoj blokadi, propagandi i strahu.. kad im se to oduzme, oni su pukli.

Zato je sada glavni cilj objediniti sve živo samo da se ovaj skloni sa vlasti.

Čini mi se da je Vučić ipak uspeo da podigne rejting iz meni nepoznatih razloga. Starci su udarna pesnica ovog režima. Oni koji treba da se pitaju, odbacuju izbore kao nešto što treba uzeti u obzir. Oni su iznad toga, viša bića, suvišno je raspravljati o glupostima. Onda kada ovi zajašu, ti prvi kukaju.

Vučić ima podršku u Beogradu, a kamoli na jugu Srbije. On je zamađijao taj sloj ljudi i tu je kraj priče.

Bojim se da će AV pobediti u Beogradu i time definitivno zakucati i poslednji ekser u kovčeg ove države. Ako se to desi, svaki dan proveden u ovome gradu i državi će biti klasično gubljenje vremena.
Dosadan si, ja baš mislim da će proći mnogo gore nego što se nada.

Naravno, samo ne znam koja je realno poenta u tome. Mislim, okej, izbaciti prljave stvari na videlo, ali šta onda? Je li treba da očekujemo nekog političara da dođe na scenu, neko ko nema trunke nečeg lošeg u svom imidžu, programu i priči? Ako to čekamo, onda vala nikad ne treba izlaziti na izbori, ne treba ni za koga glasati i ćutati.

Ali to niko ne želi. Na izbore treba izaći i birati samostalno onoga ko vam najviše odgovara, bilo kao ličnost ili kao stranka, odnosno program stranke. Ali nekakvo konstantno napadanje opozicije u izborima gde učestvuje Vučić (da, on učestvuje, on je glavna zvezda celokupnog programa), meni je to malo bespotrebno. Mada opet, neka radi ko kako hoće, ali činjenica da ne glasamo kao individue, nego kao zajednica, i kao zajednica valjda treba da se izborimo za promenu.

Bravo!

Da opizicija zaista zeli promenu sistema, svi bi se dogovorili da imaju zajendickog kandidata, tehnickog premijera i minimum zajednich stavova vezan za
stvaranje uslova za prave izbore

pitanje Kosova, sankcija Rusiji itd, bilo bi ostavljeno za kasnije.

Medjutim, srpska politicka elita, nosena licnim interesima malih sultana na celu stranaka, nije bila u stanju da uradi ono sto je uradjeno u CG.

Ocigledno je da je opozicija deo sistema, sa eventualnim izuzetkom NS i to je razlog zasto je ta stranka marginalizovana.
Oni su tu da osiguraju kontinuitet kleptokratije, previse su prljavi.
Zato se mora prikazati njihova prljavstina.
Da, glasamo za njih, ali oni ne samo da su "podnosljivi kandidati". Oni su djubrad.
Ako se i uspe, ako se skloni SNS, moramo odmah da vrsimo pritisak na tu djubrad.
Oni zele da zasednu, ali mora d aim bude jasno da nam se gade, da nam trebaju neki drugi ljudi.

Opozicionari, narocito oni sa vezama sa SNS-om, Kao "nalickani profesor i veliki menadzer", Bosko O. Djilas, Marinika, veci deo salonske desnice itd. Oni su nasi neprijatelji, a vecina vas bi da im da glas, nekriticki, na lepe oci. Nema nikakve euforije u narodu, euforija postoji samo kod malog dela urbane elite koja se nada da ce njihovi sticenici pobediti u nekoliko bgd opstina i da ce lova koja je kapala u Kaludjericu da kaplje njima.
I svakako verujem da je Godpodin Hill u euforiji i da negde smrce zajedno sa svojim drugarom Zeksom.
Jer oni su u win win situaciji.

Poslednja izmena:
Najbolji Vucicev koalicioni partner i covek koji ga drzi godinama na vlasti je upravo Djilas. Nametnuli su da je on jedina opozicija i sad oni maestralno igraju tu igru sve vreme.

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Беки има право када каже да је глупо етикетирати и разапињати сву осталу опозицију изузев СПН.
Sampion u razapinjanju opozicije koji ovde ostavlja tri sastava dnevno pljuvanja po SPNu kuka kako nije dozvoljeno kritikovati SPN. Pa ovo nema nigde.

Covek samo neverovatno smara, i ne zeli da prihvati cinjenicu da smara nego su sad svi drugi sekta. Nigde ovde ne vidim nekakve hvalospeve SPN-u, vecina koja ce glasati za njih glasace pragmaticno jer je najveca grupacija koja ima najozbiljniju organizaciju.

Da opizicija zaista zeli promenu sistema, svi bo se dogovorili da imaju zajendickog kandidata, tehnickog premijera i minimum zajednich stavova vezan za
stvaranje uslova za prave izbore
Bukvalno je to poenta skupljanja u SPN.

Zasto toga nije bilo sa desne strane pitaj njih.

Neće biti revanšizma ni kada sns siđe sa vlasti, neće Vučićev establišment ostati bez ičega i kopati po kontejnerima.

Eno Jeremić prića da će to da uradi ako dođe na vlast, zato nikada i neće biti vlast.
Tacno, ali zbog toga izbori nemaju nikakvog smisla.
Zbog toga sto je to tako, posle SNS-a, ako ikad bude posle, doci ce jos veci lopovi i ubice.
Jer znaju da kazne nema.

Ako se SNS-u ostave njohove firme i izvori prihoda, to znaci da ce po prirodi stvari postojati saradnja nove i stare vlasti, odnosno nove stare i stare nove vlasti. Kao i danas.

Verujem da ce to biti sistem kao u Latinskoj Americi u doba Hladnog rata. Rezim koji ce za americke interese biti spreman da strelja ljude na stadionima. To je dakle buducnost Srbije.

Postoje stvari koje vecina ljudi ovde ne zna,
Zapad ne namerava da prekine rat s Rusijom.
Odbrana je organizovana po dubini.
I posto Ukrajina nije ispunila ocekivanja, citava Istocna Evropa bice pretvorena u vrstu Vojne Krajine. (MIlitary Schengen).
Za nas nece biti zakona.
Suverenitet drzava na ovom prostoru bice potpuno u sluzbi slabljenja Rusije. Sa stanovista stampara novca to je jeftin rat.
Ovo ce sprovoditi vlast SNS, uz precutnu podrsku SPN, dok ce patriote da glume sta su glumili i do sada.

Bukvalno je to poenta skupljanja u SPN.

Zasto toga nije bilo sa desne strane pitaj njih.
Da li je uopste bilo ozbiljnih pregovora sa idejom ostavljanja nekih stvari za kasnije?
Ja nisam cuo zatakve pregovore?
Da li je neko cuo za tu platformu koju je desnica odbila?

KOliko znam SPN je pozurio da se slozi sa FN sporazumom i trazio hitne sankcije Rusiji (Ponos, Lazarevic).

Znaci. Vlada eksperata/ tenicka vlada, to je bio umereni put za promenu lopovskog sistema.
Opozicja je taj put odlucno odbacila. Zele licnu vlast, makar samo na Vracaru.
Posto ne zele ni rat, znaci da ne zele ni na jedan nacin da promene sistem.

Vrh