Šta je novo?

Izbori 2024

Najveći Vučićev kec u rukavu su "Mi". Oni će za vođu odraditi lavovski deo posla. Uzeće desnoj opoziciji 2-3%. Očekujem njihovu promociju na režimskim medijima. Tu je brat Nestor, onda generali sovjetske proizvodnje, Putinovci. Što reče Vukadinović, mogu biti najveće iznenađenje izbora. Ima mnogo neopredeljih tako da vlast upravo gađa to biračno telo koje ne zna za koju bi desnu stranku glasalo. Sve zavisi na koju nogu birači ustanu tog dana. Sve je moguće.

Čeda i Basta su projekat oduzimanja glasova SPN. Teško da će obojica ukupno imati 1% glasova. Ipak, svaki procenat je bitan.

Poslednja izmena:
Ovo je zanimljivo pravno-matematičko pitanje. 😊 Da li nevažeči listići utiču samo na cenzus ili igraju ulogu i kod raspodele mandata.

Da li je glasao onaj ko je pristupio biračkom mestu ili je glasao samo onaj ko je zaokružio jednog od kandidata. Jer se, kako piše u tabeli, izračunava procenat od birača koji su glasali, a ne izašli na glasanje.

I sad jedni kažu ovako, drugi kažu onako. Ipak zakonski tekst je tako formulisan da prednost treba dati tvom tumačenju i RIK ga tako i tumači.
Изашли на изборе = Потписали се у извод из бирачког списка + дописани у напомени истог (гласали ван бирачког места)
Гласали = убацили листић у гласачку кутију = збир важећих и неважећих гласова (ово је категорија у односу на коју се рачуна тропостотни цензус)
Najveći Vučićev kec u rukavu su "Mi". Oni će za vođu odraditi lavovski deo posla. Uzeće desnoj opoziciji 2-3%. Očekujem njihovu promociju na režimskim medijima. Tu je brat Nestor, onda generali sovjetske proizvodnje, Putinovci. Što reče Vukadinović, mogu biti najveće iznenađenje izbora. Ima mnogo neopredeljih tako da vlast upravo gađa to biračno telo koje ne zna za koju bi desnu stranku glasalo. Sve zavisi na koju nogu birači ustanu tog dana. Sve je moguće.

Čeda i Basta su projekat oduzimanja glasova SPN. Teško da će obojica ukupno imati 1% glasova. Ipak, svaki procenat je bitan.
Бастина листа неће ни бити проглашена (треба им преко 8.000 потписа), за остале нисам сигуран.

Za mene je taj Radulovic misteriozna pojava.
Odjednom se pojavio u SNS vladi, posle je bio njihov protivnik.
Optuzivao je druge da im SNS skuplja potpise.
Djb prosle god imala kandidate za Beograd, njih 50. Ni 110 kvalitetnih ljudi ne mogu da nadju. Pukli po savovima. Ne moze Hanica sve sama :) ocekujem njihov potpuni fijasko 17.12.

evo prdvidjanja vlasti za procente::

Александар Вучић - Србија не сме да стане - 42,50%
Ивица Дачић - Премијер Србије - 10,60%
Војислав Шешељ - Српска радикална странка - 1,90%
Милица Ђурђевић Стаменковски, Бошко Обрадовић - Национално окупљање - Државотворна снага - Заветници и Двери - 8,30%
Др Милош Јовановић - НАДА за Србију - Српска коалиција НАДА - Национално демократска алтернатива - Нова демократска странка Србије - Покрет обнове краљевине Србије - Војислав Михаиловић - 5,40%
Савез војвођанских Мађара - За нашег председника, за нашу заједницу, за будућност! - 1,65%
Усаме Зукорлић - Уједињени за правду - Странка правде и помирења - Бошњаци Санџака, Томислав Жигманов - Демократски савез Хрвата у Војводини - 1,50%
Србија против насиља - Мирослав Мики Алексић - Мариника Тепић (ССП) - Народни покрет Србије, Зелено-леви фронт, Не давимо Београд, Еколошки устанак-Ћута, Демократска странка, Покрет грађана Србије...- 19.40%
Јеремић - 3,10%
Добро Јутро - 3,20%
Албанци - 0,25%
Остали - 1,20%

Београдски избори
Александар Вучић - Београд не сме да стане - 38.50%
Ивица Дачић - Премијер Србије, Тома Фила - Градоначелник Београда - 6,00%
Србија против насиља - Добрица Веселиновић - Проф. др Владимир Обрадовић Странка слободе и правде, Народни покрет Србије, Зелено-леви фронт, Не давимо Београд, Еколошки устанак-Ћута, Демократска странка, Покрет слободних грађана - 33,50%
Милица Ђурђевић Стаменковски - Бошко Обрадовић - Национално окупљање - Државотворна снага - Српска странка Заветници - Српски покрет Двери - 7,65%
Др Милош Јовановић - НАДА за Беогад - Српска коалиција НАДА - Национално демократска алтернатива - Нова демократска странка Србије (Нови ДСС) - Покрет обнове краљевине Србије (ПОКС) - Војислав Михаиловић - 6,40%

Sta se desava ako niko neme vecinu u gradskoj skupstini? Ponavljanje izbora? Prinudna uprava? Ko vlada u Beogradu do rezultata tih novih izbora??

Apsolutno je jasno zašto veleizdajničkom dramoseru odgovara da ima što više malih stranaka izvučenih iz rukava i zašto im sam skuplja potpise!

Meni je neverovatno da tako nešto ne kapiraju ni jako obrazovani ljudi, skoro me je jedna dr pitala o toj raspodeli ispod cenzusa. Kao što ranije rekoh, udarni termin, Dnevnik 2, svaki dan 3 min elementarne ekonomije i statistike i to u varijabilnom terminu, da baba ne prebaci na drugi kanal...
Pa samo zbog ovoga treba glasati protiv njih, ma ko bio sa druge starne.
Da se ne nabraja sve ostalo cime urusavaju drzavu.
Nisu mi jasni ovi desnicari koji glasaju za njih, pa najveca sramota i urusavanje drzave Srbije dolazi od laznih nacionalista radikala.
Ako to nije suprotno interesima desnice ne znam sta jeste.

Pa samo zbog ovoga treba glasati protiv njih, ma ko bio sa druge starne.
Da se ne nabraja sve ostalo cime urusavaju drzavu.
Nisu mi jasni ovi desnicari koji glasaju za njih, pa najveca sramota i urusavanje drzave Srbije dolazi od laznih nacionalista radikala.
Ako to nije suprotno interesima desnice ne znam sta jeste.
Imaju opciju da glasaju za lazne nacionaliste na vlasti i laznu patriotsku opoziciju takodje ( bar tako se predstavlja u medijima ). Zato je glasacima desnice najteze na ovim izborima.

Imaju opciju da glasaju za lazne nacionaliste na vlasti i laznu patriotsku opoziciju takodje ( bar tako se predstavlja u medijima ). Zato je glasacima desnice najteze na ovim izborima.
i levica je lazna. oni spremno sluze velikim korporacijama ili su prikaceni na najmracnije sluzbe. USAID je frontend sestrinske Sluzbe.

ali treba glasati jer neka mala nestabilnost moze da odigra veliku ulogu u mozgu ludaka.

U toku je velika PSYOP u Beogradu. LAzne dojave o bombama u svim skolama. Skretanje paznje sa necega.
Mene ne bi iznenadilo da se i sam Hulja pojavi i zavapi: Svijte se oko mene...
Cak i da nadju zrtvenog jarca.
Oni su sada izuzetno opasni kao i svaki rezim koji ima americku podrsku.

Mislim da cak ni Djilas nikada ne bi igrao toliko prljavo kao Hulja.
Tako da je bolje glasti i za SPN, nego ne glasati.

Poslednja izmena:
Pa nije bas tako, evo NADA gradi imidz prave desnice, e sad ako samo dobro glume...

hvala bogu, ukoliko nije jos jedna njihova laz

Za sada slika samo, ali ko zna sta nas jos ceka.

i levica je lazna. oni spremno sluze velikim korporacijama ili su prikaceni na najmracnije sluzbe. USAID je frontend sestrinske Sluzbe.
Tacno ali to moze da se prosiri i na sve politicare, niko ne zeli da sluzi narodu, vec prvo sebi i svojim ambicijama i interesima. Od Naurua do Amerike, bez izuzetka.
ali treba glasati jer neka mala nestabilnost moze da odigra veliku ulogu u mozgu ludaka.
Slazem se, zato svi na izbore, ima dovoljno opcija a posle izbora cemo da vidimo da li su neke bile lazne ili ne, i to ce da olaksa stvari na nekim izborima koji budu posle.
Pa nije bas tako, evo NADA gradi imidz prave desnice, e sad ako samo dobro glume...
Ostaje da se vidi, mozda bude neki izgovor "udruzivanja zbog veceg nacionalnog interesa" i slicno pa predje na tamnu stranu ali neka bude da su svi iskreni, sto se mene tice, ukljucujuci Zavetnike.

Marinika glumi Suzanu Mancic 😅
jadna Marinika.
bez obzira za koga radi i sto me uzasno nervira, ozudjujem ako su je snimali iz nase ili sestrinske Sluzbe.
Uzasno je da ljude tako snimaju i bacaju u blato.

Moguce je da mnogi ljudi iz opozicije na kraju polude zbog beskrupoloznih pritisaka vlasti.
Mozda oni nisu takva djubrad, nego rade najprljaviji posao na svetu - politicari su u Srbiji.

Poslednja izmena:
Koliko vidim, Dveri-Zavetnici i nisu bas za tehnicklu vladu. Jeremica, Tadica, Radulovica nisu ni intervjuisali.

Nije bre Marinika 🤣 Djordje Miketic je.

Jedino ako nije on sa Marinikom 🤔

Ajde Beki budi detaljniji, vidis da su svi nestrpljivi da saznaju za preljubu ili sta god da je to :D

Stvar uopste nije smesna u sustini jer su mu upali u kucu, oduzeli kompjuter i sada ga ucenjuju sa tim.

Sa druge strane, Djordje je onaj kradljivac fejsbuk stranica, dakle lik spreman na sve, tako da ko zna sta je istina, mozda i sam sebi dize rejting.

I Djilas je u sustini jedan nebitan lik od koga je Vucic stvorio da bude ovo sto je danas.

Vrh