Šta je novo?

Izbori 2024

Чему служи? Нешто му и не видим смисао...

Čini mi se da je Vučić ipak uspeo da podigne rejting iz meni nepoznatih razloga. Starci su udarna pesnica ovog režima. Oni koji treba da se pitaju, odbacuju izbore kao nešto što treba uzeti u obzir. Oni su iznad toga, viša bića, suvišno je raspravljati o glupostima. Onda kada ovi zajašu, ti prvi kukaju.

Vučić ima podršku u Beogradu, a kamoli na jugu Srbije. On je zamađijao taj sloj ljudi i tu je kraj priče.

Bojim se da će AV pobediti u Beogradu i time definitivno zakucati i poslednji ekser u kovčeg ove države. Ako se to desi, svaki dan proveden u ovome gradu i državi će biti klasično gubljenje vremena.
Nema sanse da pobedi u Beogradu po meni

Da li je uopste bilo ozbiljnih pregovora sa idejom ostavljanja nekih stvari za kasnije?
Ja nisam cuo zatakve pregovore?
A za sta ti jesi cuo? Svaki drugi dan se ovde iznenadis nekom opste poznatom cinjenicom. Do pre tri nedelje si pljuvao Jeremica pa si tek onda naleteo na njegov program i sad ti je on drugi dolazak Hrista. Sa identicnom samouverenoscu i arogancijom sa kojom si ga pljuvao nas ubedjujes aje ‘jedina prava opozicija’.

A za sta ti jesi cuo? Svaki drugi dan se ovde iznenadis nekom opste poznatom cinjenicom. Do pre tri nedelje si pljuvao Jeremica pa si tek onda naleteo na njegov program i sad ti je on drugi dolazak Hrista.
Ja ga i i dalje ne volim, ali NS barem ima program.

nije li fascinantno koliko srpsku politicku elitu ne zanimaju sunarodnici. Ni oni na Kosovu ni mi koje truju prodajom otrovnog lignite.
Zar mislite da ce Bosko O. ili Marinika da zabrane prodaju lignita?

Sampion u razapinjanju opozicije koji ovde ostavlja tri sastava dnevno pljuvanja po SPNu kuka kako nije dozvoljeno kritikovati SPN. Pa ovo nema nigde.

Covek samo neverovatno smara, i ne zeli da prihvati cinjenicu da smara nego su sad svi drugi sekta. Nigde ovde ne vidim nekakve hvalospeve SPN-u, vecina koja ce glasati za njih glasace pragmaticno jer je najveca grupacija koja ima najozbiljniju organizaciju.
Ne moze bez spustanja na licni nivo.

Mene zanimaju stvari, sto je sasvim normalno.

Pitam kako se donose odluke, nema odgovora.

Imamo koaliciju za koju ne znamo kako funkcionise.

Jel se sastanu pa glasaju ili sta? Kako je izabran Obradovic na primer da bude kandidat?

Sta je lose tu pitati?

Vucic nije najgori covek na svetu, on je diktator i kriminalac. Mene ne zanima smena Vucica kao Vucica, zanima me kraj diktature i kraj kriminala.

Sta je suprotno od diktature? Pa demokratija. I to direktna ili sto blize direktnoj ako je moguce. Vi ovde konstantno gusite svaku demokratiju. Ne pitaj, cuti, glasaj i to iskljucivo za naseg tj. SPN.

Tvoj svaki odgovor na moj post je da sam ja ovakav i onakav. Gde sam ja tebe spominjao?

Tako pricaju naprednjaci. Neko kaze ne valja Vucic, oni odgovore, bolji je od tvog Djilasa tajkuna. Mene zanima promena toga.

Druga stvar je borba protiv kriminala. Normalno je postaviti pitanje kako ce se to boriti oni koji su i sami optuzivani za kriminal ili saradjivali sa SNS kriminalcima.

Ja ga i i dalje ne volim, ali NS barem ima program.
Bilo je malo vise od nevoljenja. Do pre relativno skoro ti je Aleksic bio ‘jedina ooasnost za Vucica i Ambasadu’:

Jeremic je spreman da se staljinistcki obracuna, da zgazi. Kao Hulja. Kao Vesna Pesic i Latinka Perovic, kao Ceda, kao Zelenovic. Kao svi. jer Svi su isti. Isti politicki model. Harem.

Sta hoce Jeremic, sta hoce ti ljudi? Vlast. Vlast. Vlast. Da se bude glavni Baja (tj sultan Sulejman) , makar u svojoj stranci, u svom haremu.

Sve je u Srbiji u senci vlasti i vlast je sve.
Naredjivati drugima, mu;iti ih, ponizavati. O tome se sanja i masta, odavde do Uzbekistana.
Aleksic je uklonjen jer je jedina opasnost za Vucica i politiku Ambasade.
Drugih opasnosti nema.
Da nije tuzno, bilo bi smesno kako su prokockali energiju gradjana sto je bilo lako predvideti.
Naravno Jeremic je sklonio konkurenciju.
Jeremioca sam licno video kako daje intervju u jednoj kafani. Covek je bahato dno.

Moramo i ekipa su dobili veliku lovu iz USA. Pokusace da naprave veliki pokret. nesto kao Otpor.
Medjutim, to je nemoguce. Bice to veliki debakl prozet sukobima oko para.
Jeremic je jedan bahat i naduven covek. Tu stranku drze on i Gajic, sve beskorisna gospoda sa urbanim pedigreima. Jeremic je uspeo da sacuva stranku. U Srbiji stranka je sve.
Gajic i Jeremic su u dusi naprednjaci.
Taj mentalni sklop je kod nas dominantan.
Zadivljuje sa kojom lakocom pises potpuno kontradiktorne stvari u samo par nedelja, kao da sa svima njima sedis na kafi.

Ne moze bez spustanja na licni nivo.

Mene zanimaju stvari, sto je sasvim normalno.

Pitam kako se donose odluke, nema odgovora.

Imamo koaliciju za koju ne znamo kako funkcionise.

Jel se sastanu pa glasaju ili sta? Kako je izabran Obradovic na primer da bude kandidat?

Sta je lose tu pitati?

Vucic nije najgori covek na svetu, on je diktator i kriminalac. Mene ne zanima smena Vucica kao Vucica, zanima me kraj diktature i kraj kriminala.

Sta je suprotno od diktature? Pa demokratija. I to direktna ili sto blize direktnoj ako je moguce. Vi ovde konstantno gusite svaku demokratiju. Ne pitaj, cuti, glasaj i to iskljucivo za naseg tj. SPN.

Tvoj svaki odgovor na moj post je da sam ja ovakav i onakav. Gde sam ja tebe spominjao?

Tako pricaju naprednjaci. Neko kaze ne valja Vucic, oni odgovore, bolji je od tvog Djilasa tajkuna. Mene zanima promena toga.

Druga stvar je borba protiv kriminala. Normalno je postaviti pitanje kako ce se to boriti oni koji su i sami optuzivani za kriminal ili saradjivali sa SNS kriminalcima.
Da, ne moze bez spustanja na licni nivo jer ti licno smaras.

Ne znam koga to pitas jer niko od nas ovde nije potparol neke od politickih opcija. Samo nas maltretiras svojim traktatuma i teranjima maka na konac u situaciji kada nista oko toga vise ne moze da se uradi.

Pri tom vecina tvojih pitanja nisu pitanja vec tvoji glupavi zakljucci predstavljani kao pitanja. Na sve ti je odgovoreno u nekom trenutku pa opet nisi prestao.

Da ne nosis vec etiketu egocentrika koji je ovde smatrao da treba ostatak foruma njega da ubedi da glasa pa da ti prodje.

Bilo je malo vise od nevoljenja. Do pre relativno skoro ti je Aleksic bio ‘jedina ooasnost za Vucica i Ambasadu’:

Zadivljuje sa kojom lakocom pises potpuno kontradiktorne stvari u samo par nedelja, kao da sa svima njima sedis na kafi.
I dalje tvrdim da je Jeremic bahat. Radi se obuzasnom coveku koji svoje sagovornike gleda sa visine.

Saznao sam da je Aleksic covek Ambasade i da je imao prethodne veze sa SNS om.

Jel skocite kada neko ovde pljuje opoziciju koja nije SPN?

Jel neko branio Tadica kada sam rekao da je Djilas pametan sto mu je rekao da se skloni?

Jel neko skocio kada Dveri nazivam Zveri, a Zavetnicu Zanoktica?

Nije mi se nijednom ovde gore zacrveneo ono zvonce i nisam dobio obavestenje da mi je neko citirao post.

Mc hoce da izadje i glasa za Narodnu, ja hocu da izadjem i izaci cu da glasam.

No, za razliku od vaseg ponasanja i razmisljanja ekvivalentnog onom koji imaju SNS ili SPS glasaci, ja cu da izucim, procitam, skupim informacije, stavim na papir, vidim ko ima najbolji odnos pluseva u odnosu na minuse i na osnovu toga glasam.

Stavljao sam ovde snimke gde je V. Obradovic pricao nesto sto mi se svidelo i pohvalio ga, Djilasa sam pohvalio za to oko Tadica, Cutu hvalim konstantno koji je isto deo SPN-a...

Poslednja izmena:
Da, ne moze bez spustanja na licni nivo jer ti licno smaras.

Ne znam koga to pitas jer niko od nas ovde nije potparol neke od politickih opcija. Samo nas maltretiras svojim traktatuma i teranjima maka na konac u situaciji kada nista oko toga vise ne moze da se uradi.

Pri tom vecina tvojih pitanja nisu pitanja vec tvoji glupavi zakljucci predstavljani kao pitanja. Na sve ti je odgovoreno u nekom trenutku pa opet nisi prestao.

Da ne nosis vec etiketu egocentrika koji je ovde smatrao da treba ostatak foruma njega da ubedi da glasa pa da ti prodje.
Nije odgovoreno. Ima Vucko npr. I da nema, kakav je osecaj da botujes za koaliciju za koju ne znas kako funkcionise?

I sta je lose u tom pitanju? Ocigledno u tvojoj glavi jeste i ti dozivljavas na taj nacin, ali posto sam ja taj koji je postavio pitanje, samo ja znam sta sam mislio, tako da, tvoja percepcija nije tacna.

Tako da, vidi sam sa sobom, ako ne mozes ili ne umes, potrazi strucnu osobu da ti pomogne. Nije uvreda i nije sramota.

Mene i dalje najiskrenije zanima, bez ikakvih skrivenih namera, kako se donose odluke unutar SPN-a. Zasto bi se to skrivalo? Ne ocekujem ni da odgovor bude nesto sokantno ili lose, niti aludiram da odluke donosi americki ambasador ili nesto tako.

No, za razliku vaseg ponasanja i razmisljanja ekvivalentnog onom koji imaju SNS ili SPS glasaci, ja cu da izucim, procitam, skupim informacije, stavim na papir, vidim ko ima najbolji odnos pluseva u odnosu na minuse i na osnovu toga glasam.
Ma ti si tako prosvecen a ostali su sekta. Tek od prosle godine glasas a vec toliko bolje to radis od nas.

Molim te ostavi jos 50 identicnih postova da dodatno naglasis to. I nesto tipa ‘bilo bi bolje da je bolji kandidat jer bi se tako lakse pobedilo’ to nam nikako ne ulazi u glavu i bitno je da se jos sto puta ponovi.

Ne znam zasto komplikujes sebi zivot i jednostavno se ne uclanis u SNS. Sa svima u zivotu normalno komunicaram, ovakav tip konverzacije mi se desi u stvarnom zivotu jedino kad naletim na neku SNS bagru.

Na koji se nacin posle promena vlasti kod nas vrse promene koruptivnih sema?
Da li recimo, drzavni organ zameni sve firme dobavljace firmama sopstvene partije ili.prvo pokusa da "se dogovori" sa firmama prethodne ekipe na vlasti.
Meni se cini da se ude na dogovor. Tako je radjeno sa naplatom karata u gsp u i cuvenom firmom Lanus. Tako je redjeno sa ugradnjom podzemnih kontejnera posle pada zutih.
Kako se utvrdjuju i daju garancije na zastitu od sudskog progona. ( nekaznjavanje kriminalaca iz vlasti, videli smo iiz prethodnih postova, vecina na ovom forumu smatra normalnim, sto sjajno objasnjava stanje u Srbiji)

Mislim da su ova pitanja vazna jer ilustruju osnovni razlog postojanja srpskih politickih partija.

No, za razliku od vaseg ponasanja i razmisljanja ekvivalentnog onom koji imaju SNS ili SPS glasaci, ja cu da izucim, procitam, skupim informacije, stavim na papir, vidim ko ima najbolji odnos pluseva u odnosu na minuse i na osnovu toga glasam.

Stavljao sam ovde snimke gde je V. Obradovic pricao nesto sto mi se svidelo i pohvalio ga, Djilasa sam pohvalio za to oko Tadica, Cutu hvalim konstantno koji je isto deo SPN-a...
Lepo je što si ti tako temeljan i pomno ćeš da proučiš svačiji program pre izlaska na izbore, ipak ti je prvi put, pa ti je sve to zanimljivo i deluje ti ozbiljnije nego što jeste.. ;)

Nije, Beki, to ništa posebno.. glasaš za onoga ko ti je ok, a ako ne želiš da ti glas ode u vetar-onda glasaš za onoga ko ima šanse da napravi neki rezultat iako ti je možda taj neko malo manje ok.

Kako se donose odluke u SPN-u? Pa verovatno se skupe čelnici unutar koalicije i glasaju, tako nekako.. Zašto je to uopšte bitno? Skupili se bukvalno juče, na brzinu i iz nužde.. da nisu-rekli bi-eto, sujetni su, ne mogu da se dogovore, protraćiše energiju sa protesta, tako razbijeni nemaju nikakve šanse na izborima, trt, mrt..

Ti ulaziš u neke pojedinosti i pretresaš u sitna crevca, po meni-bez potrebe, ali ok, ako voliš, kao Devica u podznaku, onda radi to.. rasipanje energije, rekao bih..

Boli me uvo i za Mariniku i Đilasa i Pavla Grbovića, ne doživljam ih kao nešto bitno da bih im posvećivao toliku pažnju. Glasaću za SPN zato što smatram da najviše mogu da ugroze sns sistem i to je to.. kad mi se oni smuče, glasaću za nekog drugog i gotovo.

Jel skocite kada neko ovde pljuje opoziciju koja nije SPN?

Jel neko branio Tadica kada sam rekao da je Djilas pametan sto mu je rekao da se skloni?

Jel neko skocio kada Dveri nazivam Zveri, a Zavetnicu Zanoktica?
Ne, jer se obraćaš pogrešnoj ciljnoj grupi ovde na forumu. Veći deo foruma deli slične poglede kao SPN, pojedinci su za druge stranke i ličnost, jer je forum, barem ovaj deo što učestvuje u ovoj temi, više na levoj strani političkog spektra.

Jeste, evo pionirske marame se vade iz naftalina. Jedini pogled kojim delim sa njima je da nam se skine Vučić s k.., vrata. Al od toga nažalost nema ništa, 20 dana do izbora, kampanja je traljava i impotentna. Vrhunac kampanje Dobričin selfi u hodniku zgrade, borba štandovima i falsifikovan potpis tadule koalicije. Doduše ništa bolje nisam ni očekivao.

iz 1.jpg

iz 2.jpg

Nama matorcima, glasali ili ne, baš je dosadno. Zbog toga se, tradicionalno, malo zezamo... :)

Ovde sve fudbalski selektori, tacno znaju kako Zvezda da bude svetski prvak.

Da Madjari i Slovaci imaju tako defetisticki stav, ne bi izabrali takve vlade.
Мађари имају националне интересе, ми то немамо. Србија нема политичара који би спроводио суверенистичку политику, све странке које имају утицај се залажу за спровођење политике европске уније, иако је читава политика те организације усмерена против постојања Србије као државе.

Da Madjari i Slovaci imaju tako defetisticki stav, ne bi izabrali takve vlade.
Tacno.
Ne treba zaboraviti da je i V. Putin bio zamisljen i instaliran kao jos jedan od kolonijalnih upravnika.
Na kraju je, cak iako ogranicen germanofil, zadao znatne probleme Imperiji i jos uvek ih zadaje.
Cak i u malim zemljama koje su srz fasistickog briselskog projekta, (Holandija) ljudi imaju snage da izaberu ljude kao sto je Geert Wilders.

Mozemo li da zamislimo da se Dobrica jednog dana preobrati i odluci da izazove kolonijaliste?

Nego, hoce li opozicija da zaustavi projekte kao sto je Nacionalni Stadion?
Hoce li da pozove u bojkot TC Galerije?

Vrh