Ja sam mišljenja da su o ugledu Srbi trebali da misle pre nego što su poslali tenkove na više republika koje su samo želele da se otcepe.
Još jedan malo dalji slovenski narod istu grešku pravi trenutno, a pravio ih je još nekoliko tokom ovog i prošlog veka.
Zato što smo i jedni i drugi uvek imali rđave diplomate, a i skotine i idiote od vladara (čast retkim izuzecima). Koji su uvek razmišljali topuzima (u svakom smislu te reči), pa čak i kada po delima ne bi bili ništa gori od zapadnjaka, na kraju bi po sudu istorije i javnog mnjenja ispali gori, jer ne bi umeli to da ispeglaju i zapakuju kao što umeju zapadnjaci.
Sad, istina, zapadnjački narodi nisu imali toliko rasturene i izmešane etničke, verske i kulturološke grupe kao što ima ovaj glupi Balkan. Ali bm li ga, nije kao da nismo imali periode kada smo mogli svi da se pregrupišemo i preraspodelimo. Nego jok. Svi uživali u KSHS i SFRJ dok se živelo lepo, jedno selo srpsko, drugo bosansko, treće hrvatsko, sve izmešano i zbrljano u božju mater i niko ne vidi problem u tome, jer pare kaplju i gradi se zemlja. A kad je kasa presušila, onda jedni u fazonu ajde malo da se otcepljujemo i vodimo tuđe enklave sa sobom, a drugi u fazonu ajde malo da vas granatiramo. I tako... Balkanska posla... Iz apsolutne pasive u apsolutnu maniju, i tako u krug. Uklapa se u ovdašnje granične mentalitete.
P.S.
Jednom sam uzeo i pročitao celu vremensku hronologiju dešavanja pred i u toku svih Jugoslovenskih ratova. Ono je bre opšti haos. Puna kuća idiota i šljamova i svako gleda kako da za''be svakog drugog, čak i pripadnike svog plemena. I svakakvih je bilo. Od primitivčina i divljaka preko namazanih lažova i prevaranata. Sve izmešano u jednu veliku kašu ludila.