Šta je novo?

Izbori 2024

Не, није то моја логика нити сам било шта слично написао. Ти си са друге стране у два наврата недвосмислено прилепио ужасне особине читавом једном народу и то те по дефиницији чини ксенофобом.

Ја сам те прво питао да ли мислиш на власт или на целокупни народ. Након тога си елаборирао и испоставило се да мислиш на цели народ. Ти наравно имаш право на своје мишљење а ја имам право да то мишљење подведем под оно значење које стоји у речнику буквално.

Не, то мене не чини «ксенофобом», детенце. Прво прочитај шта та реч значи, уместо што је константно папагајишеш у два наврата. Ја сам навео чињенице које потврђују шта су нам радили деведесетих година, а то што се теби истина не допада је твој проблем, а не мој. Задржавам право да критикујем овај народ, а то не чини ни мене, ни @Beki, ни @Koniljo, нити било кога овде «ксенофобичним.» Захарова је испљувала наше студенте, што доказује каква је то особа у питању. Руски водитељ на државној телевизији у националном дневнику назвао је Србе олошем и шљамом.

Шта имаш на то да кажеш? То је теби у реду, зар не? То њега не чини «ксенофобичним» јер је он за тебе Брат Рус. Сви су овде изјаснили зашто су Руси лоши, али је то, по твојој логици, «ксенофобично.» Још једном си доказао колико си ускоуман и бахат, јер одбијаш да видиш истину. Користиш ту реч у нади да ћеш учврстити аргументе, али их тиме још више ослабио. Очигледно је да имаш проблема са разумевањем прочитаног, тако да ћу се овде зауставити. Немој се ни трудити да ми одговориш јер идеш на листу игнорисаних.

Поздрав.

Poslednja izmena:
Свако има право да верује у шта хоће па и у хашку правду или још горе у неке потписе за тирјанима који важе само кад су на нашу штету. Ја бирам да не верујем. Све оно што смо потписали/прихватили под дејством силе најмоћније империје у историји сматрам потпуно ништавним. То ми налаже моје васпитање, моја култура, моја традиција и припадност некада слободарском народу.

Оно што се десило у Сребреници није ни близу геноцида чак ни по тој најширој могућој дефиницији. Заправо, злочини над српским цивилима по околним сребренечким селима су ближе категорији геноцида него оно што се десило, искључиво мушкарцима и махом ратним заробљеницима муслиманске вере.

И опет, ако би да верујеш доказаним лажовима који су у другој половини 20. века по свету и баш уз помоћ тих лажи и фабрикација одговорни за смрт цивила по Азији и Блиском истоку која се мери у десетинама милиона - само напред.

Поштовање правно обавезујућих одлука суда се на заснива на вери. Југославија је ратификовала резолуцију којом се као геноцид правно дефинише намерно убијање припадника неке етничке / религијске групе, у Сребреници се десио масакр којим је намерно убијен значајан број припадника неке етничке / религијске групе, међународни суд (који смо се такође обавезали да поштујемо) је донео одлуку да то испуњава критеријум за геноцид. То су објективне чињенице, све остало је шупља радикалштина, српска националистичка митоманија и тзв. whataboutism.

Што је још важније, ама баш нико за то није кривио Србију (међународни суд је чак изричито нагласио да се не може Србија сматрати кривом) нити окривљавање целе етничке групе за геноцид постоји као икаква правна или логичка категорија. Не постоји. Нико није донео ни пресуду ни резолуцију којом су сви Срби или читава Србија окривљени за геноцид. То је безочна лаж и уличарско-криминални популизам Вучића који је покушао да себи набије поене бламирајући целу земљу и цео народ. Исто као онај трагични фресковоз за Космет и срамотан безобразлук од заштићеног, нетачног графита у Кнез Михајловој (THE ONLY GENOCIDE IN THE BALKANS WAS AGAINST SERBS !!!!!!!)

Држава Србија се под радикалима буквално понаша као Турска само далеко мање интелигентно или спретно, као приглупа, лоша копија Ердоганове државе са истим вредностима и начином функционисања.

Поштовање правно обавезујућих одлука суда се на заснива на вери. Југославија је ратификовала резолуцију којом се као геноцид правно дефинише намерно убијање припадника неке етничке / религијске групе, у Сребреници се десио масакр којим је намерно убијен значајан број припадника неке етничке / религијске групе, међународни суд (који смо се такође обавезали да поштујемо) је донео одлуку да то испуњава критеријум за геноцид. То су објективне чињенице, све остало је шупља радикалштина, српска националистичка митоманија и тзв. whataboutism.

Што је још важније, ама баш нико за то није кривио Србију (међународни суд је чак изричито нагласио да се не може Србија сматрати кривом) нити окривљавање целе етничке групе за геноцид постоји као икаква правна или логичка категорија. Не постоји. Нико није донео ни пресуду ни резолуцију којом су сви Срби или читава Србија окривљени за геноцид. То је безочна лаж и уличарско-криминални популизам Вучића који је покушао да себи набије поене бламирајући целу земљу и цео народ. Исто као онај трагични фресковоз за Космет и срамотан безобразлук од заштићеног, нетачног графита у Кнез Михајловој (THE ONLY GENOCIDE IN THE BALKANS WAS AGAINST SERBS !!!!!!!)

Држава Србија се под радикалима буквално понаша као Турска само далеко мање интелигентно или спретно, као приглупа, лоша копија Ердоганове државе са истим вредностима и начином функционисања.
С тим у вези, налетим недавно на интервју покојног професора Стојановића, који је заступао СЦГ у тужби БиХ, из 2010. Човек је већ тада говорио о могућности доношења такве декларације. Интересантно је шта је додао на крају:

"Mislim da bi trebalo doneti drugu Rezoluciju, koja ne treba da ima ikakve veze sa Deklaracijom o Srebrenici, u kojoj bi se osudili svi zločini počinjeni u ratu u Bosni i Hercegovini, ali takođe i izrazilo saučešće svim žrtvama tih zločina."

Што мислим да је нешто на чему је Вучић морао да ради, још у време када је најављена сребреничка декларација, уместо да прави себи самом кампању. Најбоље је да су погурали да се та декларација истовремено усвоји. Уз то, мислим да би и сами духови међу Србима били смиренији да смо покушали да погурамо да се злочини над Србима у НДХ званично, у УН признају као геноцид. Уосталом, један од разлога тог гнева међу Србима у Подрињу јесте сећање на злочине из ДСР (Стари Брод посебно). Али на крају остаје на нама да се боримо за сећање на сопствене жртве, а ту се, сем одређених кампања, нисмо потрудили. Владе Србије и Републике Српске су још 2020. најавиле ангажовање једног архитектонског бироа из САД да се пројектује музеј код Градишке. Ником ништа. Старо Сајмиште прилично траљаво.

Крај офф-а. Требало би се фокусирати на тему протеста. Ову тему смо претресали овде 1001 пут.

Poslednja izmena:
Свако има право да верује у шта хоће па и у хашку правду или још горе у неке потписе за тирјанима који важе само кад су на нашу штету. Ја бирам да не верујем. Све оно што смо потписали/прихватили под дејством силе најмоћније империје у историји сматрам потпуно ништавним. То ми налаже моје васпитање, моја култура, моја традиција и припадност некада слободарском народу.

Оно што се десило у Сребреници није ни близу геноцида чак ни по тој најширој могућој дефиницији. Заправо, злочини над српским цивилима по околним сребренечким селима су ближе категорији геноцида него оно што се десило, искључиво мушкарцима и махом ратним заробљеницима муслиманске вере.

И опет, ако би да верујеш доказаним лажовима који су у другој половини 20. века по свету и баш уз помоћ тих лажи и фабрикација одговорни за смрт цивила по Азији и Блиском истоку која се мери у десетинама милиона - само напред.
Bravo! Imas kriglu piva od mene.

Rusija, gde se ljudski život uvek vrednovao najviše na svetu.

Ovo je b92 u svom pravom svetlu skoro kao pre 15 ak godina. Vucicevic se prevrce u grobu.
Na stranu sto nije utvrdjeno sta se desilo sa avionom, na stranu sto ceceni nemaju nikakav pvo , na stranu sto kadirov nema svoj pancir ili s300 koji drzi u garazi pored kola, vazno da se stavi ovakav naslov. Zanimljivo je dok se ex u92 igrao detektiva i sudije, da je izrael u isto vreme bombardovao medjunarodni aerodrom u sani a o tome nema nikakve vesti. Posle kad me pitaju zasto si na strani rusa makar bili najgori na svetu, eto zato, zato sto preko puta sebe imaju ovakve

Данас је био фин протест у Новом Саду, студенти су момачки препешачили до сада невиђену руту и стигли до зграде РТВ-а која се налази на Мишелуку.
У 11:52 на неколико локација људи су стајали у тишини, нису забележени инциденти.
Детаљније овде

FOTO, VIDEO Novi Sad ponovo zastao na 15 minuta, studenti poručili RTV-u: "Emitujte ovo"

Ovo je b92 u svom pravom svetlu skoro kao pre 15 ak godina. Vucicevic se prevrce u grobu.
Na stranu sto nije utvrdjeno sta se desilo sa avionom, na stranu sto ceceni nemaju nikakav pvo , na stranu sto kadirov nema svoj pancir ili s300 koji drzi u garazi pored kola, vazno da se stavi ovakav naslov. Zanimljivo je dok se ex u92 igrao detektiva i sudije, da je izrael u isto vreme bombardovao medjunarodni aerodrom u sani a o tome nema nikakve vesti. Posle kad me pitaju zasto si na strani rusa makar bili najgori na svetu, eto zato, zato sto preko puta sebe imaju ovakve
Nije S300 pominjan nego Pancir.

Drugo, Rusi su i ranije obarali putničke avione bez dovoljno argumenata i osnova.

Treće, ako mene pitaš, svi su g.vna i zla, svi centri moći. Ovi na "I" što pominješ su mi najgori. Ali to ne znači da i Rusi nisu. I oni su, samo za nijansu manja.

A ovo sam bio preneo ovde jer je par strana ranije "na nebe e bog, na Zemlje e Rosija" ekipa pisala kako je Rusija moralno superiorna u odnosu na zapad. A meni se, kao nekome ko je i bio tamo i inače zna mnogo o njima, s.re više od toga. A imali smo ovde na forumu i situacije da primitivci koji nikad nisu bili van Balkana ubeđuju forumaša koji je živeo u Ukrajini i to čak u Donbasu - kako je tamo, ko je za šta kriv, ko je u pravu, itd... Mislim, presmešno. Pun mi je više toga i tvrdih a šupljih srbendaških tikvi.

To je što se Rusije tiče. A nek me pita bilo ko šta zameram: Evropi, Americi, Kini, Izraelu... nikakav problem, izlistaću mu sve taksativno. Svi su g..na, svako na svoj način.

Poslednja izmena:
1000018623.jpg

Koliko naporan lik...

Kada posten covek vidi ovu spodobu ne moze da mu padne na pamet nista osim neke nasumicne kletve iz telefonske zahebancije sa Stojanom

Moja je ovoga puta jedna od najkracih, "Nulo!"

Inace, izgleda da su coveka koji je okacio trans "Studenti IN, Vucic out!" priveden veceras na utakmici Partizana. Ne znam samo kako je masa dozvolila da uhapse coveka i da niko ne reaguje...

Ko je ovaj?

Pretražio sam sada ljude iz Ministarstva finansija, Ministarstva rada, i Vlade Republike Srbije, one koji bi mogli biti zaslužni za te navodne najveće plate i penzije u istoriji, i nigde ga nisam pronašao.

Tražio sam ga među ljudima koji bi mogli biti zaslužni što se navodno izgradila putna i želežnička infrastruktura kao nikad u istoriji i video da su za to nadležni Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i državne kompanije kao što su Koridori Srbije i Infrastruktura železnice Srbije, ali ga među ljudima iz tih ministarstava i kompanija nisam našao.

Razvoj nauke i tehnologije je u nadležnosti Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, tražio sam ga i među ljudima koji tamo rade, nema ga.

Za nikad jaču vojsku u istoriji
🤣 🤣 🤣 🤣 🤣
jedino mogu biti zaslužni Ministar odbrane i načelnik Generalštaba koji su odgovorni za funkcionisanje vojske, planiranje, obuku i budžet. Gledao sam ko je ministar i ko je načelnik, ovaj čovek sa snimka nije nijedan od te dvojice.

Za svakodnevne aktivnosti i nekakve navodene konkretne rezultate u poljoprivredi zaslužno je prvenstveno Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Vlada Srbije.

Pronašao sam na kraju da je ovaj čovek predsednik Srbije i da po Ustavu Republike Srbije nema nadležnost nad pitanjima kao što su rast plata i penzija, infrastruktura, nauka, poljoprivreda...

Ako se nešto promenilo u međuvremenu, a da nisam ispratio, tipa da smo doneli novi Ustav po kome jedan čovek odlučuje o svemu i zaslužan je za sve, onda je po tome i zaslužan i odgovaran za sve, pa tako i na primer za pad nadstrešnice?

A meni se, kao nekome ko je i bio tamo i inače zna mnogo o njima, s.re više od toga. A imali smo ovde na forumu i situacije da primitivci koji nikad nisu bili van Balkana ubeđuju forumaša koji je živeo u Ukrajini i to čak u Donbasu - kako je tamo, ko je za šta kriv, ko je u pravu, itd... Mislim, presmešno. Pun mi je više toga i tvrdih a šupljih srbendaških tikvi.

To je što se Rusije tiče. A nek me pita bilo ko šta zameram: Evropi, Americi, Kini, Izraelu... nikakav problem, izlistaću mu sve taksativno. Svi su g..na, svako na svoj način.

Био сам и у једној и у другој држави, наравно пре рата и писао сам о разликама у менталитету између људи који живе на северу и на југу.
Не сумњам у то што је колега форумаш написао када је описивао место у коме је провео време, а то је место на истоку Луганске, а не Доњецке области, али истовремено је писао и о томе да град Луганск није гранатиран између 2012. и 2022. године, што није тачно, о чему знам истина из друге руке, али за то постоје и докази, гомила снимака, то је опште позната ствар и то није потребно нарочито доказивати. Можда је човек конзумирао пропаганду само једне стране, зато треба раздвојити заиста драгоцене личне утиске од преношења пропаганде једне или друге стране. Као што смо и ми живели у истој држави са Словенијом, да смо се информисали искључиво из словеначких медија, помислили бисмо да је Љубљана сравњена са земљом, или овдашње да је све у реду и да је војска испунила све задатке Савезне Владе..
У Украјини је ситуација и пре 2012. била врло комплексна, од распада СССР се унутрашњим превирањима, али и утицајем разних сила и са запада и са истока само компликовала и довела до овога где смо сада и без озбиљног познавања прилика, заиста нема потребе "гристи" ту тему, што је код нас заиста национални спорт, било да се навија за једну или другу страну.

Poslednja izmena:
Ima i Ukrajina svoje krivice u svemu, a ja sam se baš na ovom forumu svađao sa likovima koji su, kad je sve ovo počelo, glumili veće Ukrajince od Ukrajinaca i delili "Slava Ukraini!" pamflete i natpise. I dan danas se smejem takvim likovima. Kao što sam se smejao Ukrajincina koji pred rat, osim treniranja vojske, nisu imali preča posla nego da nazive poput "Dnjepropetrovsk" menjaju u "Dnjipro". Mislim čisto sviranje i jeftini kafanski kvazi-patriotizam.

Dakle i Ukrajina je po meni odgovorna za ovu situaciju koja je nastala. I daleko je i njen režim od cvećki i dobričina. A ceo raskol je star najmanje sto godina, još od formiranja SSSRa i prekrajanja granica.

Samo me smara taj fenomen da kad god Rusija uradi nešto, javi se jedan korpus ljudi koji će to da predstave kao nešto super ili moralno. Kada Rusija bespotrebno pretrpi neke gubitke, jave se oni koji kažu "pa dobro, šta, rat je... ginu ljudi" Pa ginu brate ali nije isto dal ti poginu u okviru neke više taktike ili za badava zbog nečije gluposti i lenjosti i korupcije. Kada se pita zašto Armate, Bumeranzi, Kurganeci, Su-57... nisu na frontu ili bar ne zamenjuju praznine u kasarnama posle izgubljenih T-72ki i BTR-ova, ide priča "ma ko kaže da ne zamenjuju!? Ima ih na hiljade već, nego Rusi to neće da otkriju!" Kada se pojavi vest, izvorno Ruska vest, u kojoj faking Rus direktor fabrike kaže da je zbog sankcija i poremenog snabdevanja proizvodnja i prodaja automobila, autobusa, kamiona... odma se jave dežurni Srbi koji kažu da je to zapadnjačka propaganda. Kada se javi lik koji je živeo u Ukrajini, jave se i Srbi koji će da ga ispravljaju u apsolutno svemu. Kada se pokrene priča gde je Rusija političko-strateški grešila i kako je do ovoga došlo,i šta je moglo drukčije, jave se ljudi koji kažu "ne ne, nije ona ništa pogrešila, sve je odigrala najbolje moguće". Ili pak ide priča "ne ne, nema greške, sve je ovo deo velikog plana koji se odlično odvija, samo čekajte i videćete". Kad se uđe u dublju priču i analizu Rusije i ovog njenog rata, ide priča "a što se vi na ovom forumu bavite tim temama?"

Za sve se nalaze neki izgovori i tešenja.

Sad ne znam za druge (neka govore u svoje ime) ali od mene se pored kritike režima u Rusiji mogu naći i kritike režima u Kijevu, EU, SAD, Kini, Jerusalimu, Rijadu... Jer mi se svi odreda gade. Tačno kad se pretraži par termina, moji postovi su najčešći rezultati. Šolca i Makrona sam pljuvao jedno 20 puta. Jer su licemerčine i prevaranti. Ali više se prašine diže kad se kritikuju Moskva i Peking, jer je ovde nekima postalo normalno da se mrzi i pljuje sve zapadno. I jer su od 2022. mnogi rusofili i sinofili postali još militantniji i fanatični u svojim stavovima. Te čim neko samo pomene njihove idole i "braću" odmah se nakostreše. Jer njihov isključiv mozak poznaje samo čisto dobro i čisto zlo, i ne može da rezonuje ništa između, nikakvu skalu i nijanse. Mora da bude kao u bajkama, ili u Bibliji - samo čista dobra i čista zla.

Poslednja izmena:
Зато и кажем, треба бити информисан и објективан, онда ту не може бити грешке.

Slažem se sa Benderovom poslednjom porukom.

Za strastevniju odbranu Rusije kod nas se doduše može naći i sasvim objektivno obrazloženje, nezvisno od sličnosti nas i Rusa u istoriji, kulturi i religiji. A to je da se obično više brani potencijalno slabija i više ugrožena strana (ugrožena kod nas, a ne sama za sebe). Ljudi se plaše da će nadmoćna Zapadna propaganda kod nas da potisne Rusku propagandu, pa će se tako u narodu izgubiti shvatanje da je nama sada neophodno da držimo veliku distancu i od jednih i od drugih, jer su obe strane nama podjednako opasne. Naime mi smo i geografski i ekonomski vezani za EU, a ne za Rusiju, pa je preko potrebni deo Ruskog uticaja na medijski narativ kod nas to što je u stvari ugroženo, mada površno gledano izgleda drugačije. Recimo dobar deo vesti o Ukrajinskom ratu na B92 su bukvalno iskopirani članci iz Hrvatskih medija gde ta njihova "stvarnost" više liči na neku apsurdnu karikaturu nego na objektivan prikaz. Apsolutno nam ne treba da ponovo ratujemo ili se ekonomski žrtvujemo za bilo koju od dve strane u ratu za nečiju globalnu dominaciju. Zato je Ruski narativ veoma važan da bi održala ravnoteža u shvatanju onoga što se u svetu dešava.

Jedan prilično iscrpan pogled na moguću ( i vrlo verovatnu ) spoljnu politiku Amerike u novom periodu Trampove vlasti. Ovo je neophodno znati pošto su upravo to glavne stvari koijima ćemo mi morati da se prilagođavamo. Što će biti veoma teško uzevši u obzir otvoreno konfliktnu prirodu ovakog pristupa. Biće dobro ako Ujedinjene Nacije uopšte opstanu kao organizacija sa nekim uticajem. A UN je bio jedini garant bar neke, makar i minimalne i povremene zakonske zaštite malih zemalja.

Slažem se sa Benderovom poslednjom porukom.

Za strastevniju odbranu Rusije kod nas se doduše može naći i sasvim objektivno obrazloženje, nezvisno od sličnosti nas i Rusa u istoriji, kulturi i religiji. A to je da se obično više brani potencijalno slabija i više ugrožena strana (ugrožena kod nas, a ne sama za sebe). Ljudi se plaše da će nadmoćna Zapadna propaganda kod nas da potisne Rusku propagandu, pa će se tako u narodu izgubiti shvatanje da je nama sada neophodno da držimo veliku distancu i od jednih i od drugih, jer su obe strane nama podjednako opasne. Naime mi smo i geografski i ekonomski vezani za EU, a ne za Rusiju, pa je preko potrebni deo Ruskog uticaja na medijski narativ kod nas to što je u stvari ugroženo, mada površno gledano izgleda drugačije. Recimo dobar deo vesti o Ukrajinskom ratu na B92 su bukvalno iskopirani članci iz Hrvatskih medija gde ta njihova "stvarnost" više liči na neku apsurdnu karikaturu nego na objektivan prikaz. Apsolutno nam ne treba da ponovo ratujemo ili se ekonomski žrtvujemo za bilo koju od dve strane u ratu za nečiju globalnu dominaciju. Zato je Ruski narativ veoma važan da bi održala ravnoteža u shvatanju onoga što se u svetu dešava.

🤮

Na ceo post.

Čitam vesti kažu dogovoreno da sva isporuka litijuma ide za Nemačku. Ako sam dobro razumeo, nema ni fabrike baterija, još manje automobila nego celokupna sirovina ide u DE i šta je za to politički izboksovao, sopstveni opstanak na vlasti. Da ga ne diraju na unatrašnjem planu u krnjoj Srbiji bez Kosova da može da radi šta hoće. Znači toliko je očajan. Ucenjivački potencijal svakim danom Evropi raste nad njim. Teško nam se piše. Sad zvučim kao MC_ 😁 al nema nade za ovo društvo. Nephodne su radikalne promene, za koje kao društvo nismo spremni.

Makar bi mogli da probamo generalni štrajk kao meru opšte građanske neposlušnosti ali ja mislim da će ovde trebati mnogo više borbe od 5. oktobra, jer smo ostavljeni potpuno sami i goloruki sa njim da se borimo.

Što reče MC_ najveće poruke razuma trenutno nam stižu iz susedstva, iz Hrvatske...

Ko je ovaj?

Pretražio sam sada ljude iz Ministarstva finansija, Ministarstva rada, i Vlade Republike Srbije, one koji bi mogli biti zaslužni za te navodne najveće plate i penzije u istoriji, i nigde ga nisam pronašao.

Tražio sam ga među ljudima koji bi mogli biti zaslužni što se navodno izgradila putna i želežnička infrastruktura kao nikad u istoriji i video da su za to nadležni Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i državne kompanije kao što su Koridori Srbije i Infrastruktura železnice Srbije, ali ga među ljudima iz tih ministarstava i kompanija nisam našao.

Razvoj nauke i tehnologije je u nadležnosti Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, tražio sam ga i među ljudima koji tamo rade, nema ga.

Za nikad jaču vojsku u istoriji
🤣 🤣 🤣 🤣 🤣
jedino mogu biti zaslužni Ministar odbrane i načelnik Generalštaba koji su odgovorni za funkcionisanje vojske, planiranje, obuku i budžet. Gledao sam ko je ministar i ko je načelnik, ovaj čovek sa snimka nije nijedan od te dvojice.

Za svakodnevne aktivnosti i nekakve navodene konkretne rezultate u poljoprivredi zaslužno je prvenstveno Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Vlada Srbije.

Pronašao sam na kraju da je ovaj čovek predsednik Srbije i da po Ustavu Republike Srbije nema nadležnost nad pitanjima kao što su rast plata i penzija, infrastruktura, nauka, poljoprivreda...

Ako se nešto promenilo u međuvremenu, a da nisam ispratio, tipa da smo doneli novi Ustav po kome jedan čovek odlučuje o svemu i zaslužan je za sve, onda je po tome i zaslužan i odgovaran za sve, pa tako i na primer za pad nadstrešnice?
Bravo!
Dodao bih jos, cije su to pare? Je l ovaj nepoznati junak sam platio sve ovo?

Deluje da se priprema teren da Ružić preuzme SPS i da se izvrši prelet u opoziciono jato..

Плашим се да неко намерно не направи покољ улетањем у гомилу да би на бесу и сукобу народа прогурао неку своју агенду и екипу на власт.

Сад је најважнија хладна глава, револуције су опасна ствар.
Najveća verovatnoća je da će SNS goveđa glava nekog pokositi jer je lično predsednik to dekriminalizovao.

Juče je bilo još par probijanja i nošenja na haubi. To je čak i jedna žena uradila

Čitam vesti kažu dogovoreno da sva isporuka litijuma ide za Nemačku. Ako sam dobro razumeo, nema ni fabrike baterija, još manje automobila nego celokupna sirovina ide u DE i šta je za to politički izboksovao, sopstveni opstanak na vlasti. Da ga ne diraju na unatrašnjem planu u krnjoj Srbiji bez Kosova da može da radi šta hoće. Znači toliko je očajan. Ucenjivački potencijal svakim danom Evropi raste nad njim. Teško nam se piše. Sad zvučim kao MC_ 😁 al nema nade za ovo društvo. Nephodne su radikalne promene, za koje kao društvo nismo spremni.

Makar bi mogli da probamo generalni štrajk kao meru opšte građanske neposlušnosti ali ja mislim da će ovde trebati mnogo više borbe od 5. oktobra, jer smo ostavljeni potpuno sami i goloruki sa njim da se borimo.

Što reče MC_ najveće poruke razuma trenutno nam stižu iz susedstva, iz Hrvatske...

Kog litijuma? Ova vlast neće, po svemu sudeći, imati kapacitet da to izgura, jer ne mogu da upravljaju drugim mnogo manjim kriznim situacijama. Jednostavno, otpor građana prema bilo čemu što rade je postao veliki.

Litijum će kopati neka opozicija kada dođe na vlast, ne verujem da će se bilo šta po tom pitanju dešavati sa ovom vlašću.

Vrh