Šta je novo?

Izbori 2024

Борут Пахор у Приштини: Споразум о ЗСО мора да се примени. Османи: Споразум о формирању ЗСО не може да се примени јер је уставни суд Косова у њему утврдио многа кршења устава

Od Albanaca mozemo mnogo da naucimo. Oni i njihova kvazidrzava daleko su ispred nas po suverenitetu i samopostovanju.
I ne samo to. Oni znaju da Srbiju vodi ukaljan i ucenjen covek. Znaju da ce da popusti pa ne popustaju ni milimetar.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja izjavio je da je Kosovska policija danas počela redovno patroliranje jezerom Gazivode, ako i duž administrativne linje sa Srbijom koja preseca to jezero.​

100:0 za nas!

uzel;i sunam i ono sto smo mogli da odbranimo, sto je cak i DS uspevala da odbrani

Свети Архијерејски Синод Српске Православне Цркве позива свештенство, монаштво и верни народ да у недељу 11. септембра у 19.30 часова, пред храмом Светог Саве у Београду узме молитвено учешће у Свенародном молебну за светињу брака и породице, за слогу и мир у нашем народу, који ће у присуству више отачаствених архијереја, служити Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије. Светејши Патријарх ће се по одслуженој молитви обратити верном народу.

mislim da ce biti dosta ljudi koji nemaju veze sa SPC ali ovo je takodje nacin da ljudi pokazu koliko mrze EU

Ovo i ono što zvanično propagira SPC (ne vera), definitivno ne idu zajedno.
naarvno da je SPC jedna politicka opcija i da zele pobedu te opcije.
Fanatizam SPC je tek za stepen manji od fanatizma radikalnih progresivista gonjeneih ideoloskim bicem americke DS.

Bilo je u nekoliko navrata pisanja i najava po medijima da će Ruske agenture pokušati da preko SPC ili nekih njenih grana utiču na narodne mase u ovim mesecima. Koliko sam video, i onu litiju kao kontru gej paradi su predvodili Noćni Vukovi. Ne znam za druge, ali meni ne trebaju Noćni Vukovi da me uče šta da mislim i šta da radim. Štaviše, voleo bih da više ne dolaze u Srbiju, kao što ne bih voleo da nam dolaze Hell's Angels ili slični slučajevi.

Ma, ovaj planirani Porfirijev "svenarodni" moleban je čisto Vučićevo maslo.. da se neutrališe mogućnost novih litija i eventualni gubitak kontrole nad tolikom masom... Ovako će Porfirije "zvanično" da preuzme palicu i predvodništvo nad "stadom", a svako ko eventualno bude želeo da pravi nove litije biće žestoko napadnut - izdajnici, rušitelji poretka u opasnim trenucima za državu itd..

"Ja sam mislio da će da kaže nešto o Briselskom sporazumu, Rezoluciji 1244, a on priča o gospodarenju. Znate, gospodara je mnogo bilo, uvek, nad našim narodom, ali malo ih se zadržalo. A koliko će ovi da se zadrže, to ćemo da vidimo", istakao je Vučić.

ironic-star-wars.gif

I ja mislim da je forsiranje litija oko gej parade u stvari maslo SNS bande.
Trosenje energije na ovaj nebitni sukob sprecice buduce litije i proteste oko priznavanja Kosova.

"Pobedili smo pedere", nema veze sto se tresemo od straha pred Albancima.
To ce biti nas moto.

Primetite da SPC ne sme ni rec protiv briselskih gospodara da izusti.

Moguće, ništa me ne bi začudilo. SNS je delom i došao na vlast forsirajući i koristeći podele u srpskom narodu, i huškajući jedne protiv drugih a onda glumivši neke ujedinitelje. Nelečeni će svašta da smisli i uradi samo da ostane na vlasti što duže odnosno da na vreme umanji opoziciji ili protestima sve moguće šanse i kredibilitet.

I ja mislim da je forsiranje litija oko gej parade u stvari maslo SNS bande.
Trosenje energije na ovaj nebitni sukob sprecice buduce litije i proteste oko priznavanja Kosova.

"Pobedili smo pedere", nema veze sto se tresemo od straha pred Albancima.
To ce biti nas moto.

Primetite da SPC ne sme ni rec protiv briselskih gospodara da izusti.
Не смеју ни да писну, познато због чега.

А тако је било и у време црвених, које многи и дан данас величају. Све ово што данас видите око себе је природан наставак корупције, ауторитарности и аморалности оног доба.

Kako je reterirao danas u poređenju sa kad je nešto "zabranjeno onda je zabranjeno i tačka!"

Skoro mu je svaka bila zlatna, treba integralnu verziju odgledati, a ne ovo što će da skrate po vestima...

Praktično i Porfiriju zapušio usta samo što to nije rekao, ali da li deluje pod pristiskom i ucenama sa zapada? Zabole me...

Jedino što još ne vidi da je to problem za celo društvo, a ne za manji deo društva, ali njegova kratkovidost ili povremeno dodvoravanje desnici je manje bitno...

Lopticu je prebacio na policiju, a odlučno je naveo da je država i više nego spremna da sve koji bi se usudili da spreče skup ako bude odobren privedu kako je naveo "poznaniju prava"... Kaže parafraziram, šta mi možemo da šetamo sa debelim stomacima svaki dan a oni taj jedan da ne mogu? 😄

Dakle razlog bezbednosti otpada i naravno da je država spremna da se obručana sa tom šakom nasilnika samo ako to želi...

Da li mislite da bi u Srbiji valjalo uvesti reformu izbornog sistema skupštinskih poslanika, odnosno, da svaki okrug u Srbiji delegira određen broj članova Narodne Skupštine (mislim da je takav sistem u Engleskoj u Donjem domu?), da se više ne dešava da se ljudi iz Kruga dvojke jedino pitaju oko Svrljiga, Aleksinca, Zrenjanina itd?

Kako je reterirao danas u poređenju sa kad je nešto "zabranjeno onda je zabranjeno i tačka!"

Skoro mu je svaka bila zlatna, treba integralnu verziju odgledati, a ne ovo što će da skrate po vestima...

Praktično i Porfiriju zapušio usta samo što to nije rekao, ali da li deluje pod pristiskom i ucenama sa zapada? Zabole me...

Jedino što još ne vidi da je to problem za celo društvo, a ne za manji deo društva, ali njegova kratkovidost ili povremeno dodvoravanje desnici je manje bitno...

Lopticu je prebacio na policiju, a odlučno je naveo da je država i više nego spremna da sve koji bi se usudili da spreče skup ako bude odobren privedu kako je naveo "poznaniju prava"... Kaže parafraziram, šta mi možemo da šetamo sa debelim stomacima svaki dan a oni taj jedan da ne mogu? 😄

Dakle razlog bezbednosti otpada i naravno da je država spremna da se obručana sa tom šakom nasilnika samo ako to želi...

Уставни суд Србије је више пута пресудио да власт не сме да забрањује шетњу а исти случај је и са Европским судом за људска права, дајући организаторима легитимно одрешене руке да је одрже колико год фашисти скичали. На то, више европских посланика је изјавило да ће присуствовати прајду што у старту елиминише слање десничарских парамилитарних организација и плаћеника а Русија не само да не побеђује већ је кренула да полако губи територије у Украјини.

Вучић је покушао да своју издају Космета замаскира неком ауторитарном забраном Параде како би се додворио православним екстремистима али је очигледно сатеран у ћошак и сад мора да моли и цмиздри на камери у покушају да сачува имиџ

До 17. септембра ће вероватно и да се аутује само да испадне како је одувек био на страни геј популације

Da li mislite da bi u Srbiji valjalo uvesti reformu izbornog sistema skupštinskih poslanika, odnosno, da svaki okrug u Srbiji delegira određen broj članova Narodne Skupštine (mislim da je takav sistem u Engleskoj u Donjem domu?), da se više ne dešava da se ljudi iz Kruga dvojke jedino pitaju oko Svrljiga, Aleksinca, Zrenjanina itd?

Апсолутно, и то тако да се подели на што мање изборне јединице где би људи гласали директно за посланика који би их представљао а не странку. Најтужније је у целој причи што од свих назови левичара и демократа и слободараца у нашој политици нико се не залаже за тако нешто иако би де факто разорило партократију и довело до највеће позитивне промене у нашој политици у последњих 30 година

Većinski sistem vs sistem srazmernog predstavništva koji imamo danas po kome nam Staša sa napućenim usnama kroji sudbinu...

Nije tu krug dvojke najveći problem

Screenshot_20220910-201955_Chrome.jpg
...

Уставни суд Србије је више пута пресудио да власт не сме да забрањује шетњу а исти случај је и са Европским судом за људска права, дајући организаторима легитимно одрешене руке да је одрже колико год фашисти скичали. На то, више европских посланика је изјавило да ће присуствовати прајду што у старту елиминише слање десничарских парамилитарних организација и плаћеника а Русија не само да не побеђује већ је кренула да полако губи територије у Украјини.

Вучић је покушао да своју издају Космета замаскира неком ауторитарном забраном Параде како би се додворио православним екстремистима али је очигледно сатеран у ћошак и сад мора да моли и цмиздри на камери у покушају да сачува имиџ

До 17. септембра ће вероватно и да се аутује само да испадне како је одувек био на страни геј популације

Апсолутно, и то тако да се подели на што мање изборне јединице где би људи гласали директно за посланика који би их представљао а не странку. Најтужније је у целој причи што од свих назови левичара и демократа и слободараца у нашој политици нико се не залаже за тако нешто иако би де факто разорило партократију и довело до највеће позитивне промене у нашој политици у последњих 30 година

Da, slažem se. Takav sistem (ako se dozvoli stvaranje sitnijih izbornih jedinica) daje prednost pojedincu iznad partije. Sutra bi na izborima neki kandidati, koji su se istakli na nekim drugim poljima, a ne u politici, imali mogućnost da dospeju u Skupštinu i zapravo kažu nešto pametno. U takvim okolnostima bi i velike stranke morale da razmisle da li žele da im kandidati za poslanike budu degenerici poput Kebare i sličnih.

Većinski sistem vs sistem srazmernog predstavništva koji imamo danas po kome nam Staša sa napućenim usnama kroji sudbinu...

Nije tu krug dvojke najveći problem

Pogledajte prilog 144616...
Pa da, na to sam i skrenuo pažnju u prethodnom komentaru. Sa sistemom malih izbornih jedinica, verujem da bi i SNS porazmislio o kandidovanju ovakvih spodoba.

Da.
To je pravo resenje za Srbiju.
Moc politickih partija bi bila ogranicena granicama okruga ili opstina.
Za kriminal vecih razmera morali bi da idu u lopovske dogovore, a zbog zavisti to ide tesko u Srbijji.

Da ne govorimo koliko bi EU okuptoru bilo komplikovanije da nas kolonijalono iskoriscava.

Мислим да смо такве изборе имали 1990. када је у Шешељ победио Пекића у Раковици.

Vrh