@БГ:ВОЗ
Preporučio sam gledanje jučerašnjeg njihovog dnevnika jer je i on sam bio neobičniji od onoga što bi od njih očekivali... Dakle Hrvati evoluiraju, a gde smo mi...
Što se tiče obnovljenih fasada, to je mahom zahvaljujući nepovratnim sredstvima EU a glavni grad im ima sačuvanu arhitekturu jer je cvećem i kao oslobodice dočekao zna se koga... Ja njima nisam impresioniran, kao oni imaju kulturu, a mi smo hrabri...
Stereotipi su na obe strane...
Nego sam samo odgledao jedan dnevnik koji mi je odmorio mozak, da ne navodim sad zbog čega sve,
jeftine nacionalne politike ni jednim slovom nije bilo... Policija daje izjave za medije, ne ministar, nego neki načelnik koji ne čeka dozvolu šta treba da kaže, nego otvoreno govori o prikupljenim o informacijama o nekom slučaju, sledeće nedelje im stižu vakcine prilagođene na omikron, kultura, umetnost, voćarstvo, hrvatski novinari na terenu izveštavaju iz Ukrajine (što im je bila prva vest, odavno na RTSu neka inostrana vest nije bila prva, od početka rata u Ukrajini...) 4 direktna uključenja u dnevniku... Malvazija, berba grožda i tartufa u Istri, turizam u Dubrovniku.. Sve neke zanimljive teme, lepo obrađene... Nije da sve cveta, bilo je i drugih tema, otvoren i kritički osvrt...
A ja naravno da sam svestan da je Jasenovac bio genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima...
Samo me ne čini većim Srbinom ako ovde pred Srbima to ponavljam i ponavljam, kao da mi ne znamo šta je bio...
Pa onda napravimo onaj jeftin, propagandistički film...
Ima i mesta i način gde i kako treba da se otvaraju oči napolju, ili strancima koji posete našu zemlju i upoznati ih sa mračnim delom naše zajedničke istorije, negujući kultruru sećanja a ne raspirujući mržnju... Vučić i RTS zloupotrebljavaju i siluju temu Jasenovca zarad jeftinih političkih poena i to je tužno slušati...
Kao onaj se brčka na Jadranskom moru, a ovaj Žvalavi Mamlaz on brine o bitnim stvarima za ovu zemlju... Idi bre... Kako ga neki novinar ne otera u 3 lepe i napusti konferenciju... Kako izdrže bre da ga slušaju svaki dan nam truje mozak... RTS, pink, hepi to su sve trovačnice mozgova... Kad te neko truje za to treba i da se odgovara...
Zato smo ovakvi, nervozni i na ivici...