Šta je novo?

Izbori 2024

Kapitalizam zahteva neprekidno i uvecano trosenje energije.
Potrosnja energije neprekidno raste.
Vise telefona, vise putovanja, svega vise, to je neophodno.
Kolicina energenata na Zemlji nije beskonacna i sada se priblizavamo pucanju.
Da li ste culi kako se zavrsavaju eksponencijalni procesi? MIslim da znate.
Tu se ne radi o politici, to je cista matematika.

Idiotskom politikom Rusija je u poslednjih 30 godina subvencionisala evropske industrije. Mislili su da mogu da kupe mir. Slovenski kompleks nize vrednosti, Putinovo obozavanje Nemacke ucinio je da stipendiraju svoje neprijatelje.
Sada ce energiju koju je trosila evropska srdenja klasa trositi Kinezi i Indijci.

Naravno da se radujemo osiromasneju EU, ali gde smo tu mi? Treba da mislimo od sebi. Iako broj stanovnika u Srbiji drasticno opada, ipak imamo manjak energije.

Ako razmislimo o karijeri Mice Pecenjara vidimo da je on sjajno bavio posao za Vodju i Strance. EPS vredi manje nego pre, a Srbija je sada uvoznik struje.
Kapitalizam je zasnovan na tehnološkom napretku.
Čovečanstvo troši zanemarljivu količinu energije u odnosu na energetski potencijal stvari oko nas. Mi zapravo ekstremno neefikasno generišemo energiju, jer do skora smo mogli da funckionišemo sa tim tehnologijama, ekologija i održivost nisu bile primarne. Nekoliko solarnih mega elektrana u pustinjama oko ekvtora u Africi, Aziji i Južnoj Americi bi zadovoljile sve globalne energetske potrebe. A to je samo delić sunčeve energije koju Zemlja primi. A gde je tu vetar, hidroenergija, plima i oseka, geotermalni izvori...
Ostatak posta ne bih komentarisao. Raduješ se osiromašenju EU?

''Šest uspešno organizovanih gej parada do 2019. godine bile su tada signal organizatorima da je ova zemlja spremna za veći zalogaj - Evroprajd''.
- Ne, nije.

''Evropsko udruženje organizatora prajda odlučuje da će najbolji domaćin za to biti Beograd''.
- Ne, neće biti. I Beograd je najmanje pitan, ne samo da li želi nego i da li fizički može to da realizuje.

Da je do mene, ne bi ni toga bilo, niti onih što crtaju murale krimosima i raznim zločincima. Pisali smo o tome nedavno na temi Murali.
wtf-confused.gif

• Sviđa mi se
Reagovanja: ika
Beograd jeste spreman, samo treba ova grupa litijasa navijaca, bajkera, ultra desnicara i popova da se sklone s puta.
LGBT ljudi, organizacije i ostali koji su podrska su pitani i rekli su da bi to bilo sjajno za njih i za Beograd. Nema ko drugi tu sta da se pita.
Mene niko nije pitao da li zelim litije, niti to od nekoga ocekujem.

Beograd treba da funkcioniše, u slučaju da nisi znao. A i sva druga mesta koja će povorke posetiti, i svi putevi i usputna mesta do njih... sve to treba da funkcioniše radnim danima, znaš...

Znam da uzalud ovo pričam jer niste vi u stanju da bilo šta korigujete, vi ste svoje stavove zabetonirali, sebi osmislili priče po kojima ste vi uvek u pravu a svi drugi (svi Beograđani) u krivu što se bune i svako ko se ne slaže 100% s vama je ološ, desničar, zlotvor, mučitelj, i svašta nešto. Jedino su Noki, Myah i možda još neko koga sam zaboravio (ako jesam, izvinjavam se, setiću se) pokazali sposobnost korigovanja i pravljenja kompromisa, kao i sposobnost jasnog izlaganja šta žele i zašto žele i šta i kako rade. Ostali jok. Samo ''ima da bude po mom a svi ostali fak ju''.

Zato će cela stvar na kraju proći slično kao sa taksi-blokadama 2019. - kontraefektom i još većom podelom među ljudima. Ali dobro. Vi tako želite. I ko sam ja ili bilo koji drugi građanin Srbije da vas savetuje drugačije. Isterajte svoje i nemojte nikad ništa da menjate kod sebe ili kod svojih stavova. Samo tvrdo i samo inat.

Štaviše, što vreme više prolazi i što više razmislim o ovome, čini mi se kao da neki i vole to da stalno budu u sukobu sa 2/3 društva. Što sam rekao jednom na zatvorenoj temi, da sutra nestanu sve strejt osobe u Srbiji i ostanu samo gej, neki bi pukli od besa i depresije jer onda ne bi imali s kime da se svađaju, jure, mlate i nadmudruju.

Princip je da svako može da pokazuje svoje stavove.
Meni smeta parada genocidaša i putinofila ali sam protiv zabrane.
Ko je za zabranu slobode iskazivanja stavova i opredeljenja taj je opasan po društvo a to današnja SPC-FSB jeste.

Poslednja izmena:
Nekoliko solarnih mega elektrana u pustinjama oko ekvtora u Africi, Aziji i Južnoj Americi bi zadovoljile sve globalne energetske potrebe. A to je samo delić sunčeve energije koju Zemlja primi. A gde je tu vetar, hidroenergija, plima i oseka, geotermalni izvori...
Ostatak posta ne bih komentarisao. Raduješ se osiromašenju EU?
Da li zaista verujes u to?

Naravno da se radujem osiromasenju EU.
Zasto se ne bih radovao propasti kolonizatora?
EU nam je nametnula mnogo toga. Zakone koji sluze d anas bolje eksplatisu, lazne reforme sudstva, SSP da bi unistio nasu ekonomiju.
Sad i ovu paradu.
Kada budem video evropsku srednju klasu pred kontejnerima srce ce mi biti na mestu.

E da, kad se već vratiste na priču o struji, i meni bilo čudno to, ako je par mega-solarnih farmi u Africi ili Aziji sve što nam treba da bismo doveka imali sigurnu i besplatnu struju širom sveta, što se makar ne započne delić te zamisli i vizije...? Makar neka faza, za početak. Nego nisam hteo da sam pokrećem to, jer će posle Lektor Vozić opet da kuka kako se mešam svuda i sabotiram dobre i pametne ideje. Ali da, svakako me zanima, ako je sve to tako prosto i jednostavno, kako bre majku mu niko od svetskih sila ili bogatih zemalja koje žive u pustinjama, nikako da krenu s time... :unsure:

Beograd treba da funkcioniše, u slučaju da nisi znao. A i sva druga mesta koja će povorke posetiti, i svi putevi i usputna mesta do njih... sve to treba da funkcioniše radnim danima, znaš...

Znam da uzalud ovo pričam jer niste vi u stanju da bilo šta korigujete,

čini mi se kao da neki i vole to da stalno budu u sukobu sa 2/3 društva. da sutra nestanu sve strejt osobe u Srbiji i ostanu samo gej, neki bi pukli od besa i depresije jer onda ne bi imali s kime da se svađaju, jure, mlate i nadmudruju.
Stvar je vrlo jednostavna. Ako mogu drugi, mozemo i mi. Ako se zbog drugih obustavlja saobracaj, zasto bi to bio veci problem u slucaju parade?
Kao da Prajd donosi nesto lose, a ne vise demokratije za narod. Kao da trazimo kakvu vecu prilvilegiju, a ne neka osnovna ljudska prava.

Ono sto trazimo su nasa prava po EU standardima i da nas mrzitelji yebeno ostave na miru.
Nemas ti pojma koliko je energije, kompromisa i tolerancije potrebno za zivot u jednom heteronormativnom, konzervativnom, plemenskom svetu za prosecnu lgbt osobu, jos vise za one kojima se vidi na prvi pogled da nisu hetero.
Budi ti kivan, ali si ovde na pogresnoj adresi.

Ako ti nešto znači - verovatno ti ne znači, jer niti si ti sposoban da ikad koriguješ bilo koji stav, niti imaš lepo mišljenje o meni, a i vidim da filozofiraš o tuđem besu a svoje licemerstvo ne vidiš... Elem, ako ti nešto znači, ja sam protiv litijaša koliko i protiv Evroprajda. Da je odluka na meni, održao bi se samo Beogradski prajd na koji bi mogli da dođu turisti iz Evrope ali da cela manifestacija traje jedan dan i da bude u Beogradu. Pa čak i na više lokacija u Beogradu, ali da bude ovde. Bez šetkanja po putevima i gradovima i bez trajanja više dana. Zato što to, koliko god vi odbijali da čujete i shvatite - prosto nije izvodljivo.

Isto tako, litije bi bile zabranjene i otkazane a ako bi se pak skupile mase same od sebe (jer teško je nadzirati 10.000 ljudi duž pojasa od par kilometara), kordoni bi se postarali da se zadrže podalje i da se postepeno ''rasture'' odnosno razvodne tako što bi im rekli da odstupe i da će biti legitimisani ako se zadržavaju ispred kordona. Naravno, nikakvi Noćni vukovi i druge interesne grupe i agenture ne bi bile dozvoljene da budu kolovođe. I našao bih način da i te strane agenture sa imunitetom sabotiram policijskim metodama ne kršeći zakon i njihove slobode, ali ometajući ih u namerama da prave nerede ili potpaljuju narod. Pogotovu što ne bih dopustio da strani agenti diriguju srpskim narodom. Premeštao bih vozila, stavio barikade... pa bi Vukovi mogli samo da ćutke gledaju iz daljine. A nakon toga neka ovi gore, iznad mene, rešavaju stvari na diplomatskom nivou.
I za tebe isto važi. Vidim, sav zračiš ljubavlju i dobrim namerama. I željema za razumevanjem i kompromisom. Što sam rekao Lenjinu malopre da ponovim i tebi - samo terajte inat i taj bes. Nakon ovoga (mislim na Evroprajd i više dana cirkusa) postaćete omiljeni i cenjeni kao i taksisti posle 2019.

Ma gde kivan, radostan sam, danas je zvanicno poceo Europrajd u Begradu 🏳️‍🌈 😊

Cestitam svima koji slave!
Let the Sunshine in! 🌞

Zvanično počeo Evroprajd, zastave ispred Palate Srbija, kuma Prajda – Sajsi MC​

Jao KUMO izgore ti kesa!

800px-Sajsi_MC_on_Belgrade_Pride_2021.jpg

Veliki uspeh.
EU je uspela da nametne nesto jednoj od svojih kolonija.
M***** iz Brisela misle da se bore ovde s Rusijom, ali stvar je mnogo dublja.

Ko je protiv određenog događaja nek izbegava lokacije istog i nek ne smara ljude. Organski ne podnosim litijaše i učesnike ostalih budalaština, pa ne pozivam na zabranu ili nasilje.

Logikom „većinske Srbije” mogao bih da pričam da se meni litije nameću.

Po meni, jedina sramota u vezi prajda je sto broj ucesnika i velicina skupa ne zasluzuje da dobiju toliko ulica zatvorenih za sebe.

Mora jasno da se propise gde, sta i kako, bili u pitanju pederi, vanzemaljci, litijasi ili sta god.

To je nametnuto i tu koriste moc i veze.

Trazis od organizatora brojku i od MUP-a procenu pa shodno tome ih smestis.

1000-1500 prajdovaca mogu da dobiju plato ispred Filozofskog fakulteta i da prosetaju malo po Studentskom parku i vrate se nazad pa produze dalje gde hoce.

I sramotan je muzicki program 🤣

Сад већ деценијама уназад се провлачи та прича а реалност је да затвореност улица и трошење ресурса на обезбеђење нису кривице учесника скупа већ верских терориста који покушавају насиљем да их заплаше и спрече да се шетају градом. Да нема опасности од насиља шетњу би организовала 3 полицајца и цела драма би била значајна колико и свака литија или шетња за фамилију и сличне друштвене антитезе.

Да хипотетички, исламски терористи прете да ће убијати свакога ко се појави на литији у Београду да ли би се кривили литијаши за обезбеђење?

Mesas babe i zabe. Bar citirajuci moj post. Jasno je da policija mora da pravi obruc, ali kakve to veze ima sa ovim sto sam napisao? Da im je ruta manja i obruc bi bio manji.

Да им је рута непостојећа не би ни било обруча

Мислим стварно не капирам поенту, сваки дан се затварају неке улице због разних шетњи и манифестација па се не прави драма око тога. Решимо проблем са терористима и криминалцима па ће нестати потреба за икаквим затварањем улица због параде ван обичног проласка људи кроз њих

Доста више са том причом о наметању. Није ми јасно како неко може да дође до таквог закључка. Том логиком је све у јавном простору што се мени не свиђа наметнуто. Нико никог не тера да на било који начин учествује у Европрајду.

Ја заиста више разумем некога ко виче „убиј педера” него ове менталне и логичке акробације које слушам од „већинске Србије” која „не мрзи никога”.

Ima dosta vesele druzine, video sam nekoliko grupica sa sve koferima u Kralja Milana i na Terazijama, stizu gosti iz inostranstva. Ali policije ima kao nikada cini mi se, na svakih pedeset metara po marica ili dve, kod Doma omladine je pravi ratni kamp, izgleda da je tu centar desavanja. Jedan gost me je iskreno naljutio, gledam mala slatka u crnom minicu i mrezastim carapicama, taman se odusevim a onda se okrene i ono neki klinac sa perikom:p:LOL: Ali nema veze sada mi je smesno:)

Vrh