Šta je novo?

Izbori 2024

Ajmo, bre, parada da pici sve u sesnaest, red je da budemo malo pametni, sta god ko mislio. Rusi ga izduvase u Ukrajini, treba se zapadu uslihtati na maks sad.

pride-month-simpsons.gif

Мислим да смо такве изборе имали 1990. када је у Шешељ победио Пекића у Раковици.
Баш тако. Нисмо ми ни мало спремни за већински систем као што нисмо били спремни ни 90-их када смо га имали. Ко се сећа тог времена, сетиће се да се ондашња опозиција борила и изборила да се скине такав систем, само ми још није јасно што је диктатор Милошевић тада прихватио да се укине већински ситем који му је одговарао.
Идејно гледано свакако да већински систем или неки хибридни по регионима имао много предности, али код нас би 95% гласача и даље гласало за странке а не личности чаки и у случају Кебара, Сташа и сличних појава. Да је на претходним изборима био већински систем СНС би вероватно има двотрећинску већину а не 120 посланика од 250.
Ако икад дођемо дотле да у Србији имамо владавину институција и да владајућа партија не може злоупотребом над медијима и осталим институцијама да доминира у гласачком телу, свакако би требало размислити о повратку на већински систем, где ће странке више водити рачуна о квалитету и реномео својих кандидата.

Опет су кренули да клече пред Арапима за зајмове, ЕПС их је баш уканалио ове године

Изгледа да је сада наратив да банке држави Србији нуде скупе кредите зато што није увела санкције Русији а не зато што званично има "смеће" кредитни рејтинг

Jel ovo kao uspeh predstavljeno dodatno zaduzivanje zemlje 🤣🤣🤣

O da, kaže žvalavi žovla da će država da zaradi zbog niskih kamatnih stopa.

Мени је интересантнија промена његове реторике након разговора са европским званичницама, где помиње завесу за коју Путин инсистрира да се одлучи са које ће се стране наћи. Његов тон је деловао као да се нешто договорио са "западњацима" а на то и указује изјава Хила и још неких да не треба инистирати да Србија призна Косово, као и извештаји РТС-а који све више говоре о офанзиви Украјинске војске. Делује да је управо та офанзива утицала на АВ да се ипак мало више определи за једну страни, мада то још није озваничио.

Da, Tekuci povoljan polozaj ukrajinske vojske pruza toj gnjidi prozor od par nedelja za ispunjavanje obecanog.

Vučić je istakao da će sledeća zima biti još teža nego ova sada.
Konstatovao je i da ofanziva ukrajinske vojske ne znači i kraj rata, već još žešće borbe, i produženje rata, a onda to znači da će sve biti skuplje, skuplji, novac, energetnti…
Posebno je ukazao da će uslediti i kriza hrane.

21jump-street-jonah-hill.gif

Umukni više, skote nelečeni, samo umukni jednom i možda sve i ispadne ok bez tebe nelečenog da praviš veštačke krize i panike.

"Posle energetike dolazi rat za hranu. Moramo i za to da se spremimo, da sve strateški sagledavamo i zato je prijateljstvo i bratstvo sa Emiratima od suštinskog značaja. Sada se mnogo lakše diše, mnogo smo sigurniji sada", rekao je Vučić.

Bratstvo sa Emiratima...
pewdiepie-big-brain.gif

Hulja zna da je narod najposlusniji kad je zaplasen.
Nikada nije bio jaci.
Desna i leva "opozicija" je namirena i podriguje.
Zapad ga drzi kao malo vode na dlanu.

10+ godina fasizma ucinilo je svoje. Vecina je zadovoljna, plasi se samo za svoje d.pe.
Stanje kod nas ne moze da se promeni bez sloma svetske ekonomije.

Бендеру
Не знам зашто називаш "председника" болесним, тиме вређајући болесне људе. Више пута си разне СНС изроде тако називао, па мислим да је дошло време за исправку. Није овај, дакле, болестан, већ је дебело покварена бараба, итекако свесна онога што ради. И нису сви ти из СНСа болесни, већ хуље на платном списку, као и шеф њихов. Дакле, овде се стално дају погрешне дијагнозе, које могу створити стигму и мржњу према болесним људима, а љигавцима попут АВ и компаније дати рекламу. Надам се да смо се разумели.

Ne p...... Znam o čemu govorim više nego ti. Nije nikakva pogrešna, već prava dijagnoza. On je nelečeni psihijatrijski slučaj. Zato ga tako i nazivam. Kao što i vođe u Moskvi, Briselu, Vašingtonu, Pekingu i Rijadu zovem psihopatama, jer ovo što rade svetu jeste psihopatija i patologija. Nigde nisam rekao da su svi u SNS nelečeni, već obično navedem na koga ili na koje grupe tačno mislim. Mada jeste istina da ih često kolokvijalno nazivam ''naprdni talog'', misleći da su većina talog društva, čast izuzecima. Niko neće stvoriti mržnju prema mentalno obolelim osobama zato što je Vučić nazvan psihijatrijskim slučajem, pusti me takvih izvedenih zaključaka. Nismo na času srpskog jezika, niti su ljudi ovde nesposobni da shvate suštinu. Možda sem tebe i ovog drugog nesrećnika. Ali to me neće sprečiti da stvari zovem pravim imenom. I tu završavamo s ovim.

Poslednja izmena od urednika:
Види овог.
Ја говорим да не вређа болесне људе, а овај ми пребацује да браним чланове СНСа!
И ти си ми неки психолог?
Иди лепо прочитај шта написах горе па мало размисли о чему пишеш.

Ne pa*****.

I ne gnjavi ljude oko gluposti. Nisi ti nikakav ni lektor, ni cenzor, ni moderator, ni autoritet. Nađi druge stvari za šiljenje.

I ne lupaj gluposti, jer nigde nisam rekao da braniš SNS članove. Samo da palamudiš. Ima ovde drugih zaduzenih za branjenje SNSa

Poslednja izmena od urednika:
Јако је опасно давати такве оцене и уопште писати о оваквим поремећајима без 100% стручног налаза. А спрам стручног налаза, имаш доказе манипулавције и кукавичлука АВ из периода 1990-2022, који недвосмислено указују на то да се не ради о болеснику већ о неморалном изроду.

Nisam proetio komentare da je RS prodala samo 30% obveznica sa kamatom 6.8 %. …I verovatno objasnjava ovu “drzavnicku” posetu Emiratima…

Sent from my iPhone using Tapatalk

Koga je ono Zvezda dovela pa ga otpustila jer veze nije imao pa je Covic objasnjavao kako je Zvezda zaradila na njemu jer je otisao i nismo mu sve isplatili do kraja 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Без имало лажне скромности, могу да кажем да ниједна од мојих порука које си видео на овој теми није ријалити. Имам проблема, и увек ћу имати проблема са онима који мисле да знају све. А овај горе се у сваку тему меша, од енергетике до наталитета. У свакој је чорби мирођија, а притом овде је жешће лупетао и морао сам да му скренем пажњу. Може он преко тастатуре да пише шта хоће, али напољу ће већ теже ићи.

Ja isto tako i ''napolju''. S nekim forumašima sam se već i video uživo. Neki se nikad nisu ni pojavili. Ali nebitno, sve u svemu, sve ovo što kažem i mislim ovde, kažem i mislim i mimo foruma. I ljudi sa mnom bar uvek znaju na čemu smo i šta ću uraditi a šta nikad neću. Pišem na raznim temama pošto se i interesujem za razne teme. :) Koliko god to bio fenomen i sramota današnjim mediokritetima sa amovima oko očiju i graničnim crtama u glavi. :)

Inače, MC i drugi isto ovde redovno brkaju pojmove i indirektno vređaju ljude koji nemaju veze sa temom (npr. kad napiše ''mi smo bednici i treba da crknemo'') pa ne vidim da si njemu nešto filozofirao i prosipao mudrosti. 😄 Ali u redu je, kapiram, moraš i ti da dobiješ svojih pet minuta... A i on brže bolje dočekao da se malo uživi. 😄 Dobro je što sebi tako ne broji indirektna vređanja i nazivanja sebe i drugih svakakvim imenima, ne smem ni da mislim šta bi tek bilo da se on stavi pod istragu. Ali u redu, je samo vi cepidlačite, čim takvima smetam znam da radim dobro. 😊

Poslednja izmena:
МЦу замерам пасионирани титоизам, а делује као пристојан човек. Био сам га и ја критиковао неколико пута. Када видим да нешто добро напише, ја подржим. Нит се познајемо, нит се међусобно кокетујемо као неки овде. Не знам зашто га сад спомену, осим ако ниси можда видео да сам га два-три пута похвалио, па би ти то назвао улизивањем?

Ево Весара јутрос код Марића прича како смо део западне хемисфере и како смо политички Европа.

Vrh