Bender Rodriguez
Professional
- Učlanjen(a)
- 12.03.2017.
- Pohvaljen
- 48.250
Znam, jasno mi je šta hoćeš da kažeš. Da imaju bolju koncepciju i bolju pokrivenost i način izveštavanja. I to stoji.
Процес који називамо Вулинизацијом!Тачно, али нажалост, последњих година више се ми бавимо њима него они нама.
...
Мислим да је у Србији тренутно на снази последња фаза власти Александра Вучића. Рекао бих да су у питању 3 петољетке:
1. 2012.-2017. Формирање апсолутне моћи прожете и хоризонтално и вертикално по свим државним структурама. Стварање пирамидалне парадржавне организације бројније и моћније од било које друге државне структуре, која служи да финансира саму себе, како би расла и расла, исисавајући најиздашнија вимена, и на крају постала кичма од које зависи функционисање читаве државе, како би се омогућио неометан останак на власти у наредних 10 година. Паралелно са тим, одвија се и процес деморалисања становништва, стављање у позицију жртве, и општи културно-образовни суноврат, како би се обезбедила подршка најширих маса.
2. 2017.-2022. Потпуно уништавање свих политичких противника, и довођење великог броја њих у своје редове (или макар држање на кратком повоцу), стварајући најшире могуће политичке савезе (у трећој фази ће бити јасно зашто). Стављање свих друштвених чинилаца у функцију подршке - привреда, спорт, војска, образовање, здравство, да би се политичка групација поистоветила са ДРЖАВОМ - ко је против АВ, тај је против државе. Истицање разних мизерних појава у први план (Весић, Вулин, Грчић), како би попут сунђера апсорбовали незадовољство, а прави актери настављали неометано да раде као и до сада.
3. 2022.-2027. Заокруживање политичке заоставштине неким чудесним пројектима. Припрема тла да се расформира парадржавна хоботница, тако да се онемогући таква количина моћи било коме у будућности, и како би се показало да на крају владавине држава има своје институције које раде свој посао. Формирање нових политичких организација из садашњег СНС-а, и ових на кратком повоцу, што би значило да су и будућа власт и будућа опозиција сада на власти, и да касније неће постојати никаква лустрација, и да ће лик и дело АВ моћи да се уклеше у камен, и да он може да започне своју тренерску каријеру у миру, релаксиран од великих светских проблема и унутрашњег непријатеља.
Дакле, ово је кључно - ово што се дешава протеклих пар година, и данас - придобијање што шире групе "грађанске" Србије да учествује у Влади, или да буде ту негде, како би се будућа проевропска лева странка формирала из редова власти. За десницу је то већ давно решено.
Кад смо код економисте, шта је са оним Предрагом Ђорђевићем, који је покушао да нађе и врати покрадени новац у земљу?intervju jednog od nasih najvecih ekonomista N. Katica. Obavezno poslusajte.
Bas tako. Mislim da se ogromna vecina populacije pravi luda.
Ja sam do skoro bio ubedjen da nikada ne bismo vise dobili ozbiljne sankcije i kazne od Eu za neposlusnost, jer bi na taj nacin trajno stavili ceo Balkan u stanje krize i neresivih problema. Ali sada posle toliko samoubilackih poteza Eu u vezi sa gasom i naftom, odsustvom bilo kakve racionalnosti i planiranja, jer su celokupnu spoljnu politiku orijentisali ka potpunom slaganju sa politikom Amerike i njenim geopolitickim ocekivanja, sada se plasim sta bi mogli da nam rade. Ako mogu da budu tako bezobzirni prema sopstvenim ekonomijamai svojim narodima sta bi tek mogli nama da urade, koji smo im uvek bili savrseno nebitni.
Dobro to je jos i najslabija kazna, zamisli da neko namigne Bugarskoj da zatvori Turski tok, mi cemo nekako da preguramo zimu bez gasa a sta posle? A da ne pricamo da neke fabrike rese da privremeno ne rade koji mesec, pa skupi krediti, i svasta jos....Naravno.
Treba imati u vidu da postoji panican strah od uvodjenja viza kod stanovistva, (iako ni to ne bi bilo)
Turisticka putovanja su must do u Srbiji i osnovni nacin za sticanje statusa.
ne moze da zatvori Madjarskoj zbog nas.Dobro to je jos i najslabija kazna, zamisli da neko namigne Bugarskoj da zatvori Turski tok, mi cemo nekako da preguramo zimu bez gasa a sta posle? A da ne pricamo da neke fabrike rese da privremeno ne rade koji mesec, pa skupi krediti, i svasta jos....