Zaza Bg
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 04.08.2014.
- Pohvaljen
- 1.572
Pusti ti to. Ne znam ko ovde govori o LGBT-u, ja ovde govorim da se dela i shvatanja davnih predaka ne mogu gledati iz savremene perspektive, jer se živelo u drugačijem vremenu i okruženju.Radi se i dalje o tome da je od same LBGT parade veci problem parada litijasa, koji u 2022.godini kao problem resavanja stvari poput parade nude vracanje u ,,slavni srednji vek".
Nek i nije mracno doba, nek je i Milutinovo ponasanje bilo ok za to doba, svakako je potpuno neshvatljivo da se narod u 21.veku lozi na to. Oni sve i da su zlatni za to doba, a nisu, u 21.veku treba da budu kao gledani kao divljaci.
Sa tim da se ne insistira na tome ni da se ponizavaju i vredjaju, ali da su jednostavno neko davno proslo vreme, sa kojim se sprdamo nekim filmovima u fazonu Monti Pajtona.
A ko se lozi na to, pa brate mili, ima danas napustenih imanja po Srbiji, bez struje i vode, mozes za 1000 evra da pazaris pa zivi kao u srednjem veku do mile volje. Ja cu dolaziti sa vremena na da im uzimam deo onoga sto proizvedu i da ih posaljem da se mlate macevima protiv Bugara recimo koji su isto odlucili da zive na taj nacin.
To da li su učesnici litija za vraćanje Dušanovog zakonika ili ne, ja ne znam, niti se bavim time. Ali ne mogu se neki zemljoradnici iz 14. veka nazivati divljacima koji su srali iza kuće i davali deo proizvodnje feudalcima, jer su oni vodili život prema tadašnjim shvatanjima. Ti nastupaš sa perspektivom moralnog i intelektualnog apsoluta. Kao što se neki feudalac ili kralj u 12. veku gadio nepokrštenih naroda, tako se i ti danas gadiš tog feudalca ili kralja. Kao što će se za 200-300 godina neki lik gadite tebe jer si jeo meso ili sl.