11030":2mmv59wx je napisao(la):lenjost ima svoju cenu!
Placacemo je narednih 5 godina, a mozda i duze.
Mojim rodjacima koji zive 20+ godina u Kanadi je dosao poziv za glasanje. Isto i prijateljima koji su 5+ u Nemackoj. Koliko je takvih ljudi? Svi se oni broje kao ''apstinenti''. Da su izuzeti iz birackih spiskova, ne bi on navukao 50% nema te sanse.
Ajd malo matematike.
Ako ima mamje glasaca nego sto je upisano u biracki spisak, a kandidati su dobili toliko koliko su dobili, sta se menja?
Nista!
Samo je realna izlaznost jos veca, no odnosi snaga su isti, a pobednik je dobio vecu podrsku u odnosu na ukupno biracko telo u apsolutnim iznosima.
Dakle, nakon pijanstva, jutro je tesko. Mamurluk i glavobolja su jedno, ali se mora pogledati istini u oci.
Vucic je RAZVALIO ostale kandidate i to je nedvosmisleno.
Ma kako ga ne voleo, moram biti realan i priznati mu pobedu i cinjenicu da ima znacajnu podrsku.
Necu citirati samog sebe (iakoo to neki rade) jer to je narcisoidno i lici na vodjino ponasanje, ali ostvarilo se ono sto sam predvidjao.
Kandidati su (gotovo svi) imali kampanju koja se svodila na "on ne valja"
Niko se nije 'nametnuo' kao "ja valjam"
Da se na izborima glasa "protiv" rezultati bi bili totalno drugaciji.
To sto je neko protiv, nije dovoljno da bude motivisan. Mora imati alternativu. Opozicioni kandidati se nisu uspeli da se nametnu kao ta alternativa i rezultati su takvi kakvi su.
Ko razume, razume...
Sent from my LG-D320 using Tapatalk