Šta je novo?

Izbori 2024

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=444211#p444211:1c3yih59 je napisao(la):
11030 » 03 Apr 2017 05:30 pm[/url]":1c3yih59]
Све су то, друже, схватили још стари Грци (Платон), али решење нико до данас није пронашао.

Poluresenje bi bila parlamentarna monarhija. Grb imamo sa krunom, himna nam je monarhisticka. Nadam se da cu za zivota docekati da se kraljevina opet uspostavi. Komunisti su urnisali Srbiju. I ovo sad sto zivimo je posledica tog rezima.

Савремена парламентарна монархија пати од истих проблема, јер је такође демократска држава. Тамо би исти гласачи гласали за исте људе - једино не би бирали председника Републике, што се може решити премештањем тог гласања у Парламент (што наши цезаристи, Тадић и Коштуница, ономад нису хтели). Бојим се да су проблеми српског друштва дубље природе и да не могу бити сведени искључиво на комунистички утицај, ма шта ја о њему мислио.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=444214#p444214:23kk6t3r je napisao(la):
And7rey » 03 Apr 2017 05:35 pm[/url]":23kk6t3r]Idemo dalje, ne predajemo se.
Sledeći su beogradski izbori. Beograd je uvek slaba tačka režima, Beograd takodje pametnije glasa nego ostatak Srbije. Videćemo ko će se kandidovati, verovatno Beli, Radulović možda Janković. Posle pobede Jankovića na Savskom Vencu i Starom Gradu, nakon svih protesta i rušenja verujem da ćemo barem tu ostvariti neku pobedu.
Dok ne izađu konačni rezultati trend je otprilike ovakav za jedinstveno biračko telo (SNS-SPS-SRS) na teritoriji grada Beograda:

2014: 480,000 (izlaznost 50.6%)
2016: 510,000 (izlaznost 52%)
2017: 440,000 (izlaznost 56.5%)

Kad izađu rezultati daću kompletniju analizu uz izlaznost.

Inače za gradske izbore se ne kandiduje čovek za gradonačelnika, već stranačke ili GG liste. Ukoliko opozicija nastupi pametno a ne uskostranački, a SRS ne pređe cenzus, eto gradonačelnika neprijatnog za kohabitaciju :D

Još nešto: Mislim da je konačno došlo vreme za veliko prolećno čišćenje političke scene. Ako ni zbog čega drugog, zbog rezultata treba odmah da odu likovi kao što su Šešelj, Čanak, Tadić, Jovanović. Oni nemaju nikakvu političku budućnost (koliko kod nam bili dragi ili mrski) i trebalo bi sami sebi i svojim pristalicama da učine uslugu.

Isto mislim i za DS i DJB, koji takođe nemaju neku budućnost sa sadašnjim rukovodstvima i da ih narod nikad neće masovnije podržati. Saša Janković i Beli su ostvarili rezultate iznad očekivanja i prognoza baš zato što su novi, a Saša je čak imao i mali hendikep jer ga je podržala DS (hendikep koji je ipak i amortizovan stranačkom logistikom).

Takođe Srbija već odavno nema nikakvu relevantnu partiju na levici. Leto pred nama daće neka nova rešenja - iskreno se nadam. Pokret Belog ima određene šanse, Saša Janković takođe, ali mislim da moraju da budu oprezni da ne ponesu hipoteke istrošenih i omznutih političara (da ne kažem dosmanlija).

E tu se slazem, ovi izbori su pokazali da Seselj, Tadic, Zivkovic, Sutanovac, Velja, Canak, Ceda, slobodno mogu u politicku istoriju, od koje nisu daleko ni Dveri i Radulovic

Protiv čega oni protestvuju? Nešto kao anti Tramp mitinzi?

Sami izbori su prošli regularno, Problem je bio pre izbora, ali to je prednost koju osoba na vlast skoro uvek ima.

Bolje bi bilo da su se okupljanja dešavala pre izbora gde bi se govorilo o svrsi izlaska na iste, ili gde bi se skretala pažnja na njegove laži ili slično.

I to ne treba raditi u centru BG ili NS, već ići u mala mesta i tamo ostvarivati kontakt sa lokalnim stanovništvom. Ovo je samo još jedna glupost vezana za "krug Dvojke". A krug Dvojke već zna šta da radi.

Evo kako Vucic dobija na popularnosti. Vec kolko veceras ili sutra ce izaci i reci, eto gadjali su skupstinu jajima, unistavaju.
Promasaj potpuni, ali dobro...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=444240#p444240:2og8nc04 je napisao(la):
tragac » 03 Apr 2017 07:50 pm[/url]":2og8nc04]Kakav je legitimitet ovih što večeras protestuju? Znaju li uopšte protiv čega protestuju?
To je zanimljivo pitanje, jer kako bi to tek izgledalo da je rezultat tesan. Bili bi optuženi da neko stoji iza njih i da priželjkuju makedonski scenario. A ja koliko god bio protiv Vučića, morao bih da se složim, jer se ovakve stvari u ovako čistim situacijama ne dešavaju baš tako spontano.

A što kaže Dule, neka probaju dijalogom, ili neka organizuju proteste protiv tabloidizacije, realitija, botizacije, "seljačina" i ostalih na za to pogodnim lokacijama ili sredstvima.

A opet možda je i ovo nekakav proizvod bolesnih umova na vlasti, koji su skloni osnivanju pokreta "Patka", i štampi anti-plakata.

Ovo zadnje ti je najjeziviji scenario, ujedno i najverovatniji.. Smrdi to što se ne zna organizator. Samo treba biti oprezan i ne zaletati se dok se ne razotkrije.

Pošto za ovaj protest nisam saznao preko društvenih mreža gde sam relativno aktivan i niko od mojih prijatelja nije kačio ništa za ovaj protest ili je protest organizovala vlast, ili su to pravi studenti (među kojima nemam nijednom poznanika)

Ja sam saznala par minuta pre nego sto sam ovde okacila link. Eto, a pre par sati ste se smejali ideji o narodnom buntu, kao nerealnoj i apstraktnoj.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=444172#p444172:3poewwf1 je napisao(la):
Пантограф » 03 Апр 2017 03:31 pm[/url]":3poewwf1]
И пусти ту патетику на тему "народа" - ни сам у то не верујеш.
Нема ту патетике. Нема у појму "народ" никакве патетике. Опозиција је та која је патетична, и све је патетичнија и патетичнија како се који изборни циклус заврши.
Данас читам по мрежи опште кукање на "погани народ" који је "за дијагнозу" и јадиковке како одређеним групама треба одузети право гласа ... ма немој!!!! Хајде на Голи оток да пошаљемо све неистомишљенике? Баш цивилизовани предлози од екипе која се поносно буса у груди као образована и "грађанска" опозиција назадној и фашистичкој власти. Која метастаза лицемрја. Па то нема нигде.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=444248#p444248:3poewwf1 je napisao(la):
11030 » 03 Апр 2017 08:29 pm[/url]":3poewwf1]Ja sam saznala par minuta pre nego sto sam ovde okacila link. Eto, a pre par sati ste se smejali ideji o narodnom buntu, kao nerealnoj i apstraktnoj.

Бунт "круга двојке" тешко да се може окарактерисати као "народни бунт" ...

Ako je bunt, onda je to bunt protiv demokratije. Pobeda Vučića je čista kao suza, a opozicija treba da reši probleme u sopstvenim redovima i ne organizuje vašare (ako su to oni).

Koji crni bunt, par hiljada ljudi protestvuje samo dan nakon izbora na kojima je Vucic osvojio preko 1 900 000 glasova. :)
Jel mi zivimo u istoj drzavi, ne razumem?

Pa od neceg mora da se pocne. Meni je pobeda zdravog razuma samo i da su prosetali. Krug dvojke i u NS, u Nisu? Izgleda da ipak ne zivimo u istoj drzavi Galks.

Ako neko treba da pokrene bunt, onda to jesu mladi, tj. studenti.

Više bih voleo da su bili ovako aktivni pre izbora, da su išli po malim sredinama i objašnjavali kako mogu da slikaju listić sa zaokruženim brojem 6, pa da ga onda preškrabaju i glasaju za nekog drugog i slične stvari.

Ja verujem u to, da mi koji bismo da ova država bude bolja, pod jedan moramo da imamo potrebu da razumemo i razgovaramo sa glasačima SNS-a i da im objasnimo zbog čega nije dobra, na duge staze, autoritarna Srbija. Da bismo to dostigli moramo da izbacimo kocept ekstremizma u politici. Ukoliko je to SNS koncept, mi moramo biti drugačiji. Opoziciono mišljenje i stav su ubili ekstremizam, ostrašćenost, polarizacija i manjak solidarnosti. Zbog toga opozicija nikada neće umeti da razume šta se u Srbiji dešava. To je opisao user GOJE u jednom od prethodnih postova. Po tim selima u Srbiji, ali i iza mojeg stana na Vračaru, gde je sedište SNS-a, ima ljudi kojima treba prići konceptom politike koja nije sačinjena od moralnih i socijalnih kompromisa. Opozicija ne ume da se izbori sa mantrom "svi su oni isti" zato što je naša opozicija zaista ista. To jest, prihvata model da je politika prljava, da svi to tako rade i da je to prihvatljivo. Niti čovek mora u životu da radi ono što svi drugi rade, niti je takav pristup menjao čovečanstvo. Ukoliko bismo mi u Srbiji oformili jezgro političke misli koja je spremna da pristupi na drugačiji način, bez kompromisa, napravili bismo pomak.

Arahne, smislen post i imas plus od mene.

EDIT: I da dodam jos nesto, povodom snimka koji sam gore okacio. Ako se neko seca Tominog stirpor protesta, nakon njega SNS aktivisti su pocistili svo smece iza sebe kao da protesta nije ni bilo. Ovde je slika potpuno drugacija. E zato opozicija nece uraditi nista nikad, dok se ne promeni. Jbt Toma je to skapirao, a oni ne umeju.

Galeks, zbun :mrgreen: Ne valjda raditi i kucati u isto vreme.

Ovo sa snimka naravno da ne podrzavam. Videcemo sta ce biti. Ako je spontan protest od mene plus, ako je organizovan od ____ to je druga prica.

Ljudi zaboravljaju da su ovo dve iste strane kovanice. Da li je iko pitao šta kandidati misle o konkretnim zakonima?
Recimo, donosi se izmena zakona o radu kojim će trudnice moći da se otpuštaju, ukida se minimalac, ne računa se odmor u toku rada u radno vreme i.t.d. Šta mislite kandidati o tome??? To ne znamo ali znamo da Janković ima psa Artura, baš lepo.

Donosi se zakon o lizingu radnika kojim će legalizovati iznajmljivanje radnika kao da su predmeti a ne ljudska bića. Šta misle kandidati o tome?

To su suštinska pitanja, a ne EU, NATO, Rusi ili marsovci.

robija 10 godina za one koje su pocepali postere zrtava Nato agresije

Vrh