Šta je novo?

Izbori 2024

Izbori su prosli Vucic ubedljivo pobedio sa vise od 55% glasova ,kad dodju glasovi sa Kosova bice i 60% ,Kandidati bivseg DOS jedva 15% to su cinjenice.Srbiju cekaju bolji dani.

A Univerzitet u Beogradu je bio na braniku otadžbine? Mislim, možete da me vređate do ujutru, ja sam i protivnik Vučića i protivnik davanja državne službe ljudima sa diplomama privatnih fakulteta, ali ste VI gospodo ti koji vodite ofanzivandiskurs. I što je najgore ne vidite u tome problem nego u mojoj diplomi, iako nemam nikakve veze sa javnim sektorom. I lovite mi gramatičke greške. Ja mogu da se slažem i da se ne slažem, ali ja nisam taj koji sam vređao. I neću nikad. I neću vršiti lekturu u postovima. Ali nastavite do ujutru. Kako ste vladali takva vam je i priča. Da ste radili (ne lično vi kao vi, nego vaše kolege i profesori) Vučić bi sad cirkao pivo ispred trafike sa lokalnim radikalima u poluilegali.

U normalnim zemljama vladavina školovanih i učenih je produktivna. Ali kod nas to nije bio slučaj. Zašto?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=444008#p444008:1eafaxm7 je napisao(la):
Zderic2222 » 02 Apr 2017 10:56 pm[/url]":1eafaxm7]Izbori su prosli Vucic ubedljivo pobedio sa vise od 55% glasova ,kad dodju glasovi sa Kosova bice i 60% ,Kandidati bivseg DOS jedva 15% to su cinjenice.Srbiju cekaju bolji dani.
I čekaju...
i čekaju ...
i čekaju...

Vučić je na vlasti već puno godina a bolji dani i dalje čekaju...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=443995#p443995:hyalyd0y je napisao(la):
stf » 02 Apr 2017, 22:24[/url]":hyalyd0y]Pošto vidim da bijete bitku oko fakulteta, samo da ukažem na jedan podatak ovima koji se kunu u državne univerzitete.

U vreme kada sam ja upisivao fakultet, mito za moj smer je bilo 14 soma evra na državnom ako te nisu spremali isključivo njihovi profesori. Devojke da rašire noge.

Eto, to su državni fakulteti, poserem se na njih.

Govoris o jedom fakultetu , umetnickom fakultetu, gde se radovi za prijem ocenjuju na racun umetnickog dojma profesora. Pritom nisu svi ni na tom fakultetu profesori takvi, ima vrlo casnih i dobrih profesora. Zbog pojedinacnih slicajeva korupcije, koja se da prijaviti policiji uzgded, sa sve oznacenim novcem, nipodastavas ceo univerzitet sa vise desetina fakulteta. Dok je makar u Srbiji na privatnim fakultetima izuzetak da je student kvalitetan.

Zasto je u Srbiji drzavni fakultet bolji od privatnog, pa iz jednostavnog razloga, sto je kod nas jos uvek uvrezeno misljenje da "ako sam vec platio fax, ima bre i diplomu da dobijem, ti si mi bre na usluzi, ja sam platio jer jasno". Karikiram, ali nije daleko od istine. Da li na drzavnom ima korupcije? Ima. Ali nema sistemske korupcije, gde se podrazumeva da dodjes da pokupis diplomu.

To me podseca na pojam lobiranje. Nisi korumpirao politicara da radi za tebe, on samo lobira. Naravno, ima i izuzetaka na privatnom faxu, koji nesto i vrede i koji su dobri ruku na srce, zavisnosti i koji je fakultet u pitanju, ali generalna slika je losa.

Tragac, to je jer SNS čine pravnici, pa čak i dekan tog kotilišta zla podržava Premijera/Predsednika. PRavni faks je najbolji primer kako vladavina znanja uspeva u Srbiji.

DS na vlasti 2011 rast BDP minus -3%
Vucic na vlasti 2017 rast BDP 3-4%

To ti je razlika oko 7% Toliko. Srbija nece razne Sutanovce ,Zorana Zivkovica ..nepismenog Balsu Bozovica ...TAdica i ekipu.

Tako je, hoce ekupi isto iz bivseg DOS-a, samo koji su presli u SNS

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=444010#p444010:33tmok7l je napisao(la):
tragac » Ned Apr 02, 2017 11:58 pm[/url]":33tmok7l]
U normalnim zemljama vladavina školovanih i učenih je produktivna. Ali kod nas to nije bio slučaj. Zašto?

Promasio si temu. To je kao kada dodjes u bioskop, film moze biti dobar ili los. Kvalitet filma ne zavisi od toga da li si kupio kartu. Ali bez karte ne bi trebalo da mozes da udjes na film. Kod nas se jos od Tadicevih dana koketira sa ulaskom bez karte, cuj koketira, on je dao tome krila. A ovaj video pa to ubacio u turbo rezim.

cuckovici se raspevali veceras :)

jutro je pametnije od veceri a budjenje nece biti mucno samo zbog mamurluka

Zderic2222":1ksu0w0c je napisao(la):
DS na vlasti 2011 rast BDP minus -3%

To ti je razlika oko 7% Toliko. Srbija nece razne Sutanovce ,Zorana Zivkovica ..nepismenog Balsu Bozovica ...TAdica i ekipu.
Dragi ljubitelju pipija i gudija
Kazite mi molim vas zasto je onda bivsi clan DOS-a Zorana Mihajlovic pocasni clan SNS-a?
Zar nisu svi DOS-ovci lopuze?
Isto vazi i za Gorana Vesica,Sinisu Malog,Cuckovica...

Sent from my iPhone using Tapatalk

lenjost ima svoju cenu!
Placacemo je narednih 5 godina, a mozda i duze.

Zelim vam (nam) srecu sa novim predsednikom.
Bojim se da ce nam (sreca) trebati...

@tragac

VUk Jeremic je priznao da je izgubio, uz opasku da ostaje u Srbiji i nastavlja borbu, kao i uz opasku da ce Vucic postati predsednik legalno
ali upitno koliko legitimno... i jos svasta nesto je pricao, ali ... sto bi rekli , za prosutim mlekom se ne place.

A pogledajte sad ovo: (!)
U selu Bublica kod Žitnog Potoka, na 30-ak kilometara od Prokuplјa, još jednom su meštani potvrdili da su jedinstveni, jer je od 92 izašla glasača, čak 91 glasao za Aleksandra Vučića.

Predsednik ove izborne jedinice Momir Savić kaže da je to bilo očekivano, s obzirom da je selo inače jedinstveno, piše Kurir.

- Do sada nam je ta stranka izlazila u susret, kao i prokupačka lokalna vlast.
Samo tokom zime pet puta su čistili sneg. Kako je reč pretežno o staračkom stanovništvu, oni znaju da cene pomoć, te su svi bili jedinstveni.

....

ostatak ove vesti koja bi se bez problema mogla naci i na njuz netu mozete procitati ovde:
http://www.alo.rs/celo-selo-glasalo-za-vucica/101768

– Vidiš li ona tri čobana u daljini, prijatelju?

– Dokle god oni mogu da nadglasaju Sokrata i mene, ja u demokratiju ne verujem!

Platon

Sent from my iPhone using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=443980#p443980:29yg8mbu je napisao(la):
astrodule » 02 Апр 2017, 22:35[/url]":29yg8mbu]Kako se ne isplati?
Ja da sam siguran u nešto, a može da se kladi, uložio bih 10000 evra i na tu kvotu dobio 100€

Ali to je kvota za pobednika, ti si rekao da si znao da će da pobedi u prvom krugu, a za to je kvota bila sigurno bolja od 1.02

Poslato sa telefona

Edit: evo našao sam da je kvota za pobedu u prvom krugu bila skoro 2!
Pa to je onda zicer za sve vas koji ste znali da neće biti drugog kruga.

Дуле, не сери 'леба ти. ниси од дежурних форумских сератора, тако да немој. ја само истичем реално стање. а то је да:
  • докле год је Информера и Пинка,
    докле год нормални људи не буду излазили на изборе, јер реално нема за кога да се гласа, с обзиром да су све била иста говна, које већ гледамо 27 година,
    и докле год Он буде одговарао онима изнад,
Он ће бити власт

и мени није јасно што сада сви глуме да су изненађени што је Он победио у првом кругу??? па само наивни су веровали да тако бити неће

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=444012#p444012:3jlm052x je napisao(la):
milanche » 02 Апр 2017 11:04 pm[/url]":3jlm052x]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=443995#p443995:3jlm052x je napisao(la):
stf » 02 Apr 2017, 22:24[/url]":3jlm052x]Pošto vidim da bijete bitku oko fakulteta, samo da ukažem na jedan podatak ovima koji se kunu u državne univerzitete.

U vreme kada sam ja upisivao fakultet, mito za moj smer je bilo 14 soma evra na državnom ako te nisu spremali isključivo njihovi profesori. Devojke da rašire noge.

Eto, to su državni fakulteti, poserem se na njih.

Govoris o jedom fakultetu , umetnickom fakultetu, gde se radovi za prijem ocenjuju na racun umetnickog dojma profesora. Pritom nisu svi ni na tom fakultetu profesori takvi, ima vrlo casnih i dobrih profesora. Zbog pojedinacnih slicajeva korupcije, koja se da prijaviti policiji uzgded, sa sve oznacenim novcem, nipodastavas ceo univerzitet sa vise desetina fakulteta. Dok je makar u Srbiji na privatnim fakultetima izuzetak da je student kvalitetan.

Немој ти барем Миланче патити од снобизма, не води никуд и не служи никоме. И ја сам мислио да је корупција на државним факултетима ограничена на, да кажем "небитне" факултете, смерове и струке .... али од када са са девојком која студира медицину хвата ме језа од помисли ко нас све лечи, и како су те особе дошле до диплома ... веруј ми ... не желиш да знаш ... језиво је ...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=443700#p443700:27n346e9 je napisao(la):
arapski investitor » 01 Апр 2017, 20:33[/url]":27n346e9]i da parafraziram tatu i mamu opozicione scene u srbiji u 2017, sasu radulovica

е серем ти се у опозицију, ако ти је он, са 1,4% гласова, мама и тата опозиционе сцене

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=444016#p444016:3v3dxjd2 je napisao(la):
Zderic2222 » Mon Apr 03, 2017 12:06 am[/url]":3v3dxjd2]DS na vlasti 2011 rast BDP minus -3%

A rast BDPa zavisi od Vučića koliko i kiša od dodola. Hajde da onda vratimo Dinkića od 2006-2008 rast BDPa je bio 5.2% 6.9% 5.5 %.

Mala država poput Srbije je samo list na vetru i kako ide u Evropi tako i nama. Sve ostalo su bajke za malu decu.

Osim naravno ako ne uspeju ponovo da nas doguraju do sankcija (ali neće, ovi su poslušni fra Merkelovoj).

P.S. i zbog toga mi se gade i ove zapadne "demokratije", dok je neko ko te sluša, može slobodno da lokalno radi šta hoće. Briga njih i za slobodu medija, pravnu državu, itd.

radule je i dalje mama i tata, a ti ako ti se sere seri se u izlaznost :) ne rusi se autoritarna vlast sa izlaznoscu od 51% pa mogli smo i elizabetu prvu da imamo u opoziciji

Radulovic prosle godine 8% sad 1% propao,tako ce i Sasa Jankovic ako osvoji 3-4% max.Totalan poraz Dos kandidata.

Za razliku od EU, Amera, Kineza, Rusa, mi zaista imamo demokratiju. EU i Američka vlast su totalno kontrolisane interesima iza scene (ili duboke države kako je zovu). Slično ali na otvoreniji, i po meni time i pošteniji način je i u Rusiji i Kini. Međutim, meni se čini da je u prednosti onaj ko ima sistem koji omogućava dužu vlast (na ili iza scene). Jer, kako neki novajlija koji nema potrebne informacije uopšte ima šanse da se nosi sa ljudima ili grupama koje su u igri decenijama ili vekovima?
Druga stvar, kod nas većina ljudi koji vidite na ulici (sem novih imigranata) imaju pravo glasa. Na Zapadu je totalno šizofrena situacija, koja me podseća na grčku demokratija gde robovi nisu imali pravo glasa, pa ćete tako videti jedne ljude na ulicama ali od kojih samo jedan deo ima pravo glasa, kao paralelni svetovi.
Tako da, nema šta ko sa strane nama da priča o demokratiji.

lenjost ima svoju cenu!

Mojim rodjacima koji zive 20+ godina u Kanadi je dosao poziv za glasanje. Isto i prijateljima koji su 5+ u Nemackoj. Koliko je takvih ljudi? Svi se oni broje kao ''apstinenti''. Da su izuzeti iz birackih spiskova, ne bi on navukao 50% nema te sanse.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=444057#p444057:345bc3cp je napisao(la):
11030 » Pon Apr 03, 2017 8:25 am[/url]":345bc3cp]
lenjost ima svoju cenu!

Mojim rodjacima koji zive 20+ godina u Kanadi je dosao poziv za glasanje. Isto i prijateljima koji su 5+ u Nemackoj. Koliko je takvih ljudi? Svi se oni broje kao ''apstinenti''. Da su izuzeti iz birackih spiskova, ne bi on navukao 50% nema te sanse.
:D
Šta bre pričaš ti?

Vrh