Šta je novo?

Izbori 2024

Mi SrboNaoružani želimo referendum naše zajednice da se otcepimo od SrboRazoružanih, kao što je recimo CG od Srbije 2006. U našoj novoj zemlji neće važiti zakoni države Srbije već suprotni zakoni koje ćemo doneti mi SrboNaoružanarana nacija. Granice nećemo imati pa svaki Srbin može slobofno ući u našu teritoriju s tim da u njoj samo pripadnici SrboNarožane nacije imaju pravo glasa

Nasa ekonomija sada je potpuno ideoloski usmerena kako su to prorekli profesori sa am. univerziteta, a lopovska sekta G17+ implementorala.

nekretnine (real estate) +
usluge
takav sistem je jednostavan za upravljanje, brzo izjeda ljudske i prirodne resurse i daje najvecu zaradu kolonijalnim vlasnicima.

Postoji i preostala domaca industrija hrane, ali radi se na tome da to kupe strane firme i redukuju je (PKB).

Kurs dinara je takav da omogcava eksta profit uvoznicima.
Kurs dinara je postavljen tako da nama ne odgovara jos 2000. Zamislite, 21 godinu imamo kurs dinara koji nije u nasem interesu. To je zavidan nivo snishodljivoti, gluposti i pokornosti.
Tu je i SSP protokol sa EU koja omogucava da njihove tesko dotirane firme konkurisu nasima koje nisu dotirane.

Sve ove osobine svrstavaju nas u kolonije.
U kolonijama nema ekonomskkog napretka.
Nijedna kolonija u 19. veku, sve do cca 1960. nije postigla ekonomski napredak.
Indikativna je recimo pljacka Indije iz koje se finansirala Industrijska revolucija u Engleskoj.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=877839#p877839:31rtlisk je napisao(la):
Earthmoving » Pon Sep 06, 2021 11:27 am[/url]":31rtlisk]Mi SrboNaoružani želimo referendum naše zajednice da se otcepimo od SrboRazoružanih, kao što je recimo CG od Srbije 2006. U našoj novoj zemlji neće važiti zakoni države Srbije već suprotni zakoni koje ćemo doneti mi SrboNaoružanarana nacija. Granice nećemo imati pa svaki Srbin može slobofno ući u našu teritoriju s tim da u njoj samo pripadnici SrboNarožane nacije imaju pravo glasa

Ja bih voleo da tako nesto uspe, ali poreznici ce zakucati na vrata...

Pa ne mogu poreznici da zakucaju na vrata jer je to van njihove države. Kao što recimo poreznici Srbije ne mogu zakucaju u npr Crnoj Gori.

Које су границе те територије која жели да се отцепи?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=877840#p877840:vey6ut7e je napisao(la):
MC_ » Пон Сеп 06, 2021 12:29 pm[/url]":vey6ut7e]Nasa ekonomija sada je potpuno ideoloski usmerena kako su to prorekli profesori sa am. univerziteta, a lopovska sekta G17+ implementorala.

nekretnine (real estate) +
usluge
takav sistem je jednostavan za upravljanje, brzo izjeda ljudske i prirodne resurse i daje najvecu zaradu kolonijalnim vlasnicima.

Postoji i preostala domaca industrija hrane, ali radi se na tome da to kupe strane firme i redukuju je (PKB).

Kurs dinara je takav da omogcava eksta profit uvoznicima.
Kurs dinara je postavljen tako da nama ne odgovara jos 2000. Zamislite, 21 godinu imamo kurs dinara koji nije u nasem interesu. To je zavidan nivo snishodljivoti, gluposti i pokornosti.
Tu je i SSP protokol sa EU koja omogucava da njihove tesko dotirane firme konkurisu nasima koje nisu dotirane.

Sve ove osobine svrstavaju nas u kolonije.
U kolonijama nema ekonomskkog napretka.
Nijedna kolonija u 19. veku, sve do cca 1960. nije postigla ekonomski napredak.
Indikativna je recimo pljacka Indije iz koje se finansirala Industrijska revolucija u Engleskoj.

Ако некога занима у овој теми о границама СРБоРазоружаним нацијама, ништа од овога није тачно

Тенденција раста учешћа услужних сектора у целоукупној привреди је присутна широм развијеног света и заправо сигнализира економски раст јер је производња добара у просеку исплативија него пружање услуга. Нпр. цена хардвера је сада смешна у поређењу са софтвером. Србија је драстично заостајала за Словенијом и Хрватском у Југославији управо због тога што су се тешке и производне индустрије гурале у Србију а профитабилније, услужне у Хрватску и Словенију. И сада муку мучимо како да гомилу тих фабрика и компанија учинимо одрживим

Србија и дан данас заправо има већи удео примарних сектора и производње сировина у односу на богатије земље (што је и разлог што је успешно прошла кроз ову пандемију). Примера ради, ево структуре извоза за Хрватску:

Cro.png

и Србију:

rs.png

(извор: https://atlas.cid.harvard.edu/countries/114)

Што се тиче хране, потпуна је лаж да је СФРЈ била добра поводом исте, још 80их је била нето увозница хране (више увозила него извозила) иако је 29% популације радилo у пољопривреди док је Србија данас нето извозница хране (више хране извози него што увози) иако 15% радника ради у пољопривреди

Србија је земља плутајућег курса што значи да га нико "не поставља" него се формира слободно у зависности од снаге привреде и платних токова са иностранством. Народна банка Србије учествује само стабилизујући исти на дневном нивоу у случају наглих промена али то је то, курс је независтан од НБС политике на дужи период. Почетком 2000их је била доминантна економија тражње у Србији где је инфлација била сматрана добром па су стално пумпали радничке плате и пензије што је повећавало увоз али дугорочно слабило динар (што у теорији треба да стимулише извоз). 2014. године је то промењено на економију понуде где се не слаби динар пумпањем инфлације па је динар благо ојачао према евру. Другим речима, не само да курс није "закуцан" него је имао два потпуно различита тренда у последњих 20 година

Ми немамо услова за туризам као Хрватска.

Kalinan, bas si se uplasio, post ti je nekako drhtav, duboko u neoliberalnim dogmama iz devedesetih.

Tako je recimo USA sledeci doktrine koima se klanjas izvrsila potpun prelaz na ekonomiju usluga, dok je realna proizvodnja u Kini.
EU je sledila ovaj svetli primer, mada nesto manje.
Ekonomija usluga je omiljeni sveti gral neoliberala,sve je vrlo jednostavno.
Ja tebe sisam, ti meni seces nokte.

Taj rast, ta prica, te floskule, to je kao kada Veliki Vodja prica. U proracun rasta ukljucuju se i krediti, To je sve nista.

Rusija je npr bila uvoznik americke i kanadske psenice.
Danas je Rusija najveci proizvodjac psenice na svetu i izvoznik.

Onaj ko se poslednji smeje najsladje se smeje.
A to su oni koji nisu isli na totalnu ekonomiju usluga.

>Србија је земља плутајућег курса што значи да га нико "не поставља" него се формира слободно
Ako verujes u ovo, onda mozes da verujes i da misevi imaju krila. Citaj tekstove Nebojse Katica.

https://www.021.rs/story/Info/Biznis-i- ... znike.html
Nebojša Atanacković iz Unije poslodavaca Srbije kaže da kurs dinara ne pogoduje našim izvoznicima, ali ni proizvođačima u Srbiji, jer je konkurencija sa ovako jeftinim evrom - nelojalna konkurencija.

Atanacković kaže da se godinama govori o tome da nam je kurs prema evru i drugim valutama nerealan, da su uvoznici u prednosti, s obzirom na to da je sva roba koja nam dođe iz inostranstva, jeftina zahvaljujući baš takvom kursu. S druge strane, kad neko od naših proizvođača želi da izveze, to je ekonomski neisplativo, kaže Atanacković, jer po ceni koja je ekonomska ne može da izveze zato što za to svoje dobro dobije suviše malo dinara, za koje treba da plati sve troškove.

Svima nama takav kurs uglavnom odgovara, osim onima koji žele nešto da izvoze, kaže Atanacković, navodeći da, na primer, ljudima pogoduje takav kurs - da mogu jeftino da kupuje robu iz izvoza.

Tzv NBS tzv Republike Srbije neprekidno intervenise na deviznom trzistu i "brani kurs".

Rukovođeno fleksibilni kurs dinara, odnosno monetarna politika ciljane inflacije, bolje je rešenje od fiksiranja kursa jer daje više elastičnosti finansijskom sistemu. Zato je za Srbiju bolje da se kroz slabljenje dinara obavi deo prilagođavanja, jer u slučaju valutnog odbora (fiksnog kursa), prilagođavanje je jedino moguće kroz smanjenje plata i cena, što vodi u recesiju.

https://www.danas.rs/ekonomija/zasto-je ... sa-opcija/
Zašto je kontrolisano fleksibilni kurs dinara najmanje loša opcija
Za prva tri meseca ove godine, NBS je na međubankarskom deviznom tržištu prodala više od 550 miliona evra, a kupila 10 miliona. Ovo trošenje monetarnih rezervi bilo bi znatno manje da su veće margine dozvoljenih dnevnih varijacija kursa

Јово Бакић: Без спремности на опасне уличне борбе после избора, нема победе над овим режимом, јер мафија добровољно неће отићи с власти

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=878230#p878230:2j1eh68a je napisao(la):
MC_ » Уто Сеп 07, 2021 2:23 pm[/url]":2j1eh68a]Kalinan, bas si se uplasio, post ti je nekako drhtav, duboko u neoliberalnim dogmama iz devedesetih.

Tako je recimo USA sledeci doktrine koima se klanjas izvrsila potpun prelaz na ekonomiju usluga, dok je realna proizvodnja u Kini.
EU je sledila ovaj svetli primer, mada nesto manje.
Ekonomija usluga je omiljeni sveti gral neoliberala,sve je vrlo jednostavno.
Ja tebe sisam, ti meni seces nokte.

Taj rast, ta prica, te floskule, to je kao kada Veliki Vodja prica. U proracun rasta ukljucuju se i krediti, To je sve nista.

Rusija je npr bila uvoznik americke i kanadske psenice.
Danas je Rusija najveci proizvodjac psenice na svetu i izvoznik.

Onaj ko se poslednji smeje najsladje se smeje.
A to su oni koji nisu isli na totalnu ekonomiju usluga.

>Србија је земља плутајућег курса што значи да га нико "не поставља" него се формира слободно
Ako verujes u ovo, onda mozes da verujes i da misevi imaju krila. Citaj tekstove Nebojse Katica.

https://www.021.rs/story/Info/Biznis-i- ... znike.html
Nebojša Atanacković iz Unije poslodavaca Srbije kaže da kurs dinara ne pogoduje našim izvoznicima, ali ni proizvođačima u Srbiji, jer je konkurencija sa ovako jeftinim evrom - nelojalna konkurencija.

Atanacković kaže da se godinama govori o tome da nam je kurs prema evru i drugim valutama nerealan, da su uvoznici u prednosti, s obzirom na to da je sva roba koja nam dođe iz inostranstva, jeftina zahvaljujući baš takvom kursu. S druge strane, kad neko od naših proizvođača želi da izveze, to je ekonomski neisplativo, kaže Atanacković, jer po ceni koja je ekonomska ne može da izveze zato što za to svoje dobro dobije suviše malo dinara, za koje treba da plati sve troškove.

Svima nama takav kurs uglavnom odgovara, osim onima koji žele nešto da izvoze, kaže Atanacković, navodeći da, na primer, ljudima pogoduje takav kurs - da mogu jeftino da kupuje robu iz izvoza.

Tzv NBS tzv Republike Srbije neprekidno intervenise na deviznom trzistu i "brani kurs".

Rukovođeno fleksibilni kurs dinara, odnosno monetarna politika ciljane inflacije, bolje je rešenje od fiksiranja kursa jer daje više elastičnosti finansijskom sistemu. Zato je za Srbiju bolje da se kroz slabljenje dinara obavi deo prilagođavanja, jer u slučaju valutnog odbora (fiksnog kursa), prilagođavanje je jedino moguće kroz smanjenje plata i cena, što vodi u recesiju.

https://www.danas.rs/ekonomija/zasto-je ... sa-opcija/
Zašto je kontrolisano fleksibilni kurs dinara najmanje loša opcija
Za prva tri meseca ove godine, NBS je na međubankarskom deviznom tržištu prodala više od 550 miliona evra, a kupila 10 miliona. Ovo trošenje monetarnih rezervi bilo bi znatno manje da su veće margine dozvoljenih dnevnih varijacija kursa

Твој аргумент је био како је Србија "колонија" због раста привреде услуга на шта сам ја просто рекао да Србија има мање учешће услуга у целоукупној привреду у односу на земље попут Канаде, Америке, Хрватске и слично. Ако је то што ти кажеш истина онда је Србија мања колонија од њих. Заправо, узимајући у обзир да неолиберализам управо и карактерише пребацивање производње из развијених у неразвијене земље, следећи твоју логику испада да трећи свет колонизује Запад и да Србија колонизује земље из Европе које у њу пребацују производњу. А то се крши са твојом основном аргументацијом како је Србија колонија Запада.

Даље, Русија је била увозница и Америчке и Канадске пшенице због апсолутног фијаска планиране економије СССР-а која је и резултовала масивним гладима попут Холодомора. Као и Србија, постала је извозница хране захваљујући том "глобалном неолиберализму".

>Ako verujes u ovo, onda mozes da verujes i da misevi imaju krila. Citaj tekstove Nebojse Katica.

Ево сад ћу, игнорисаћу сопствено образовање и лако проверљиве чињенице да бих видео шта небитни људи пишу по интернету

>Atanacković kaže da se godinama govori o tome da nam je kurs prema evru i drugim valutama nerealan, da su uvoznici u prednosti, s obzirom na to da je sva roba koja nam dođe iz inostranstva, jeftina zahvaljujući baš takvom kursu. S druge strane, kad neko od naših proizvođača želi da izveze, to je ekonomski neisplativo, kaže Atanacković, jer po ceni koja je ekonomska ne može da izveze zato što za to svoje dobro dobije suviše malo dinara, za koje treba da plati sve troškove.

Као што рекох, динар је слабио према евру до 2014. године и то је наводно требало да доведе до стимулисања извоза а дестимулисања увоза. Након тога је кренуо благо да јача према евру што је наводно требало да доведе до јачања увоза и слабљења извоза.

Хајде да видимо шта је истина:

Screenshot-11.png

https://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_Serbia#External_trade

Дакле, емпиријски је доказано да слабљење динара само по себи није довело до смањења трговинског дефицита већ напротив. Исто тако јачање динара није само по себи довело до његовог раста. Штавише, све више економиста инсистирају на томе да слабљење валуте може само да оштети земље које нису већ у трговинском суфициту јер се тиме уништава куповна моћ и домаћих фирми и обичних становника да би извозници можда могли мало јефтиније да извозе а то се исто може постићи и резањем пореза извозницима.

Даље, плутајући курс динара није никаква "метафизичка" појава да би се о њој дискутовало да ли постоји заиста већ објективна чињеница. Можемо да дискутујемо колико НБС треба да дозвољава осцилације на дневном нивоу али тврдити да је динар "закуцан" је просто нетачно. Такође је важно за напоменути да НБС већ годинама утиче на дневне осцилације курса слабећи динар кроз куповину злата и девизиних резерви што је супротно од онога што ти причаш (и заправо блажа верзија онога што заговараш).

Другим речима, немаш појма шта причаш као ни твоји кафански "стручњаци" и фејловани капиталисти. Ја немам чега да се плашим јер иза свега што кажем стоје докази, ти можеш само да мешаш полусхваћене изјаве разних идеолога на теме које не разумеш и ниси студирао.

Dokazi? A malopre na drugoj temi bez dokaza, subjektivno reče da sam lud :lol:

Kalina, ocigledno si studirao ekomomiju posle 2000.

Rasprava sa tobom je kao ubedjivati sovjetskog "ekonomistu" da je planska privreda losa.
I ti i sovjetski ekonomista robujete dogmama.
Oni marksizmu, to dogmama o rastu, trzistu itd.

Razlika izmedju srpskog motanja kablova i kineskog Huawei-ja je razlika izmedju kolonijalizma i konkurencije Zapadu.
Mi vec 10 godina motamo kablove, a kako je to u stvarnosti pitaj radnike Fiata i one u Boru.
Mozda bolje da se zaposlis u jednoj takvoj firmi i vidis kako je izbliza u tom vrlom novom svetu.

Sto se tice kursa dinara, on vise od godinu dana fluktuira izmedju 117.5 i 117.6.
Mislis da se radi o idealnom delovanju trzisnih zakona koji su doveli do sistem u stabilnu tacku?
Jasno je da postoji ciljni kurs. Mislim, onome ko razmislja van dogmi.

A možda, moooožda su istina i zdrava priča, kao što to često biva, negde između vaša dva ukopana ekstremistička stava...

Компанија Јура Шинвон у Нишу најавила је затварање производње ауто-инсталација и свих служби тог сектора због великог пословног губитка.
У саопштењу на фабричкој огласној табли не наводи се број радника који ће остати без посла.
Како агенција Бета сазнаје од запослених, прилику да и даље раде добиће 264 стално запослених, док ће скоро 400 радника који имају уговоре на одређено време остати без посла

Poslovnog gubitka? Globalisti Srbije ti poklone npr 10.000 evra x 400 radnika = npr 4 miliona evra plus prihodi od prodaje, mozda džabe daju plac i sl, i ti si u gubitku??? Da sudovi rade ovde bi pljustale tuzbe za rasnu ili nacionalnu diskriminaciju da stranci dobijaju pare a da se nama uzima.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=878274#p878274:1pivdxva je napisao(la):
Bender Rodriguez » Уто Сеп 07, 2021 4:11 pm[/url]":1pivdxva]A možda, moooožda su istina i zdrava priča, kao što to često biva, negde između vaša dva ukopana ekstremistička stava...

Може истина да буде између "СФРЈ је била потпуно лоша" и "СФРЈ је била потпуно добра", не може да буде истина између "курс Србије је 20 година закуцан" и "курс Србије није 20 година закуцан". Исто као што неко не може да буде мало трудан, једна од те две опције искључује другу

Лепо кажем да свака земља или може да сав свој потенцијал фокусира на

а) производњу скупих ствари чиме ће максимизовати богаство у датом тренутку али смањити разноликост/самодовољност своје привреде
б) производњу и скупих и јефтиних ствари чиме ће максимизовати разноликост / самодовољност своје привреде али бити сиромашнија

Економија која је потпуно фокусирана на скупу привреду као нпр. роботику и услуге као Јапан ће бити богата али јако пуно зависити од увоза сировина и полупроизвода (попут жица) да би функционисала. Економија попут Кине која ће бити фокусирана на производњу свега од игле до локомотиве ће бити много мање зависна од глобалних ланаца снабдевања али такође и сиромашнија. То није никаква идеологија него проста чињеница.

Да Србија производи претежно сировине и жице кукали би како је то експлоатација јер су сировине и жице јефтине. Да не производи сировине и жице кукали би што мора да их увози и тиме зависи од других земаља. Да производи и сировине и жице и аутомобиле кукали би како је сиромашна јер ипак производи сировине и жице (као сада што се дешава). Да производи само аутомобиле кукали би што цела економија зависи од осталих земаља уместо да сама производи сировине и жице.

Буквално бесмислено кукумавчење без икаквог решења или смисла.

Kad sam pisao to, SFRJ mi uopšte nije bila ni na kraj pameti. Više sam mislio na to kako je on zabarikadiran u svom defetizmu i ideji da u 21. veku treba sve po svaku cenu da bude čisto domaća proizvodnja pa makar čukali kamen jer za nešto kompleksnije nismo sposobni... a kako si ti zabarikadiran u suprotnom ekstremu, da treba sve da bude (ekonomski) liberalizovano i dopušteno svakome, jer će ekonomija na kraju sve sama srediti i iznevelisati, pa makar bilo normalno da radimo za crkavicu dok nam strane gazde i tuđinski radnici obaraju cene rada.

Što se kursa tiče, imao sam i ja nekad davno dva predmeta Ekonomija na faksu, pa se sećam da ima plutajući i fiksni kurs. Ali ne mnogo više od toga, jer em što je to bio toliko rasplinut fakultet, em što je u međuvremenu moralo da prođe još milijardu znanja kroz glavu (a 2/3 van struke, pošto od struke leba nema), em što je taj predmet bio tako očajno i odbojno prezentovan da su svi gledali samo da ga skinu s grbače i idu dalje. No dobro, to je stvar fakulteta i predavača. Elem, možda Srbija zvanično nema fiksan kurs ali de facto, u praksi, evro stoji zakucan na 117 dinara već 5 godina. I ja zapravo imam pozitivno mišljenje o tome. :D Ali samo kažem, meni deluje kao da je kurs fiksan. Mada ako treba, prihvatiću ispravku da nije fiksan, nego je plutajući, ali ga država održava stabilnim i istim duži vremenski period.

Jedno vreme, tamo oko 2017. kad su krenuli da ga ''zakucavaju'', bojao sam se da će se to loše odraziti na zlatne rezerve. Međutim ubrzo mi objasni' ortak koji se bavio kupovinom zlata i sirovina, da su još tada počeli da uvećavaju rezerve. I znam da već godinama imamo sve više i više, među najvećim rezervam na Balkanu. Zbog čega mi je takođe drago. Toliko o (mom) kukanju. Ja ''kukam'' samo kada neko sistematski i namerno radi na tome da mene ili nekog u mojoj zemlji pretvori u roba samo, samo i samo da bi svoj masan profit uvećao još malo. Znači, kad je neko već masan, natovljen parama, a nije mu dosta nego bi još po svaku cenu. Bio to lokalni prodavac u radnji, Delez, Miodrag Kostić, Glovo ili Rokfeler. Generalno ne volim pohlepne i alave stvorove, i smatram to bolešću zavisnosti. Bilo da pričamo o (makro)ekonomiji ili o bilo kom drugom aspektu života i društva. I to je to.

Mi ne mozemo pouzadano da znamo da li su zlatne rezerve zaista uvecane, kao sto ne mozemo da znamo poouzdano podatak o broju umrlih od korone, niti bilo koji podatak u tzv Republici Srbiji.

Ekonomista Nebojsa Katic pisao je

https://nkatic.wordpress.com/2020/05/20 ... sa-dinara/

Po ko zna koji put ekonomska sudbina Srbije se podređuje politici kursa dinara i interesima dužnika i uvoznika. Cena se uvek plaća kroz veliki rast spoljnog duga, kroz stagnaciju ili mali privredni rast, i kroz gubitak ekonomskog suvereniteta. Na kraju tog puta penzije i plate bi se ponovo mogle smanjivati kako bi se uštedeo novac za otplatu inokredita.

Kalian, kolko vidim, ti na ovoj temi ispadaš najveći čudak, a upravo si obrnuto mene tako želeo prikazati na vašim režimskim temama poput kovida gde se vešto maskirate da podržavate Vučićevski sistem vrednosti, ali vam ovde na temi Izbora maske lakše padaju :)

Радо ћу бити чудак међу особама који сматрају да је концепт статистичког узорка паклена завера против срБског народа и људи који себе сматрају стручњацима за финансије и економију на основу пар прочитаних шизоидних блог постова а не би умели да објасне шта је трасирана меница да им живот од тога зависи

У земљи у којој пола народа не пере зубе нити има штедни рачун али су сви стручњаци за медицину и економију

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=878599#p878599:3ranckw4 je napisao(la):
Earthmoving » Sre Sep 08, 2021 2:34 pm[/url]":3ranckw4]Kalian, kolko vidim, ti na ovoj temi ispadaš najveći čudak, a upravo si obrnuto mene tako želeo prikazati na vašim režimskim temama poput kovida gde se vešto maskirate da podržavate Vučićevski sistem vrednosti, ali vam ovde na temi Izbora maske lakše padaju :)

Meni oni ipak fasciniraju.
Cak ni ovakve forume ne prepustaju slucaju i angazuju botove, doduse "high end" botove, ali ipak botove.
Forumi dijaspore su isto tako putpuno pokriveni.

Лидер Странке слободе и правде Драган Ђилас рекао је да предлог који су добили од европарламентараца није прихватљив за грађане Србије, те да такав споразум ССП неће потписати.

Nasa drugosrbijanska elita je danas uplakana. Ispostavilo se da nema dobre Evrope koja ih voli. To sto putuju, slusaju dobru muziku, poznaju robne marke i sto su urbani i lepi ispada da nije dovoljno.
Evropa je naravno uz svog coveka. I vi bi bili na njihovom mestu jer podrska Vucicu je ultraisplatijva za sve nase kolonijalne gospodare, a ima ih mnogo. On radi uvek u njihovom interesu, a nikad u interesu stanovnistva. Za tako nesto, nema principa koji Zapad nece rado pogaziti.

Razmislite.
Imate slugu koj radi najprljavije poslove. Uvek uradi sve sto mu kazite, spreman je i svoju zenu i decu da angazuje na najprljavijim poslovima i da ih zrtvuje. Jeftin je.
Culi ste da tuce zenu i decu, da je nemoralan, da laze, ali to nije vasa stvar, ako niste gadljivi. On ipak radi prljave poslove za vas.
Neki drugi covek stoji pred vratima, spreman je da vas sluzi.
Bas vas briga, ne uzimate novog slugu.

Nasa drugosrbijanska elita nije razumela da proklamovani i prakticni moral Evrope nije isto.

Pa srPski narod je za one čiji je simbol srp i čekić :) A brate, izazivaš mi sujetu, moral posrće, i ego nadvaldava: završio sam najteži smer Ekonomije: finansije, bankarstvo, osiguranje, a nakon toga i master sa prosekom 10,0... eto izrekao sam iz sebe tog mračnog duha sramote što sam bio deo sekte državnog obrazovanja :( Oprostite mi, i verujte da se trudim da ozdravim, da sebe od svega tamo naučenog očistim, bio sam mlad nisam znao šta je to njihovo obrazovanje kada su me u to uvikli. Još jedan zločin su počinili: imao sam 7 godina i u prvom razredu su nas terali da položimo zakletvu. Ja sam dao svoju reč, časnu pionirsku reč da ću marljivo učiti i raditi, da ću čuvati zaostavštinu i vrednosti druga Tita. I kakav sam ja sad čovek koji je to obećao, a posle shvatio da je prevaren i pogazio obećanje. Ja sam slomljen čovek, ja sam slomljen narod... :(
Xexe šalim se, razveselite se :)

Evo nekih opozicionih imena koje bih prizeljkivao u buducoj vladi Srbije.
To ne znaci da sam njihiv totalni fan.., vec da, otprilike, bolje trenutno nemamo.

Marinika Tepic, Nebojsa Zelenovic, Aleksandar Olenik, Balsa Bozovic, Aleksandra Jerkov, Dobrica Veselinovic, Ksenija Radovanovic, Naim Leo Besiri, Milan Antonijevic.

Zao mi je sto ne mogu da se setim jos zena, opozicijom (ne samo), nazalost, dominiraju muskarci.

Vrh