Ljudi, neki od vas znaju odlično šta ja mislim o sadašnjoj garnituri i kako bih je ''rešio''. Ali hajde da budemo realni i objektivni. Jedna od retkih stvari koje smatram velikim potezom ove garniture, i za koju znam da je odgovoran najviše sam Vučić - jeste dovođenje u red vladinih vozila i vozača.
Treba li da se podsećamo kako su izgledale vožnje vladinih vozila pre 2012? Znate li da je bilo i ubijanja pešaka usled tih njihovih divljanja? Znate li da je svaka šuša imala rotaciona svetla, i pravo da ih koristi po volji i da se s njima ponaša kao da je službeno vozilo koje reaguje na hitan poziv?
Ja se sećam svega toga. I mogu da kažem da je to prestalo tačno sa promenom vlasti i direktivnom s vrha da se obustave ta majmunisanja.
I za par godina, od situacija gde je neka nepoznata popina u Audiju mogla pod rotacijom da ignoriše crveno svetlo i izleće iz Krunske u Beogradsku, došli smo do toga da svojevremeno grupa vozila koja prevozi tadašnjeg predsednika, Nikolića, iako pod rotacijama, vozi 40 km/h u Francuskoj ulici i uredno se zaustavlja iza kolone vozila na semaforu na raskrsnici sa Trgom, čeka zeleno i tek onda nastavlja dalje, vozeći u okviru ograničenja koje važi za sve.
Oba ova slučaja navodim jer sam ih lično gledao, svojim očima. Popinu u Audiju negde oko 2009. ili 2010. kako izleće ko bu******** u Beogradsku, i u ovoj drugoj situaciji - Nikolićev Mercedes sa pratnjom u Audiju napred, kako se uredno zaustavljaju na semaforu ispred Pozorišta negde oko 2014. Uz to sam polovinu vremena prvih 20 godina života proveo u Kneza Miloša, gde sam još kao mali obožavao da gledam i ispratim sve što ima upaljenu sirenu, pa makar gledao 1000 puta isto vozilo hitne pomoći. A uz njih sam, naravno, se nagledao i hiljade raznih limuzina i vladinih vozila. Koji su najviše divljali i brzali ulicama ne 90ih, u vreme najvećeg bezakonja, nego baš 2000ih. I zato ceo život primećujem takve stvari i znam koje vozilo kome pripada. Nekima čak znam i registracije. Ali to je iz nekih drugih razloga. 8)
Elem, mogu da kažem da je situacija sad neizmerno bolja nego što je bila u vreme kad su i najmanji isprdci imali rotacije i pravo da ih koriste i kose ljude po gradu ko što su ona dva degenerika pokosili nesrećnu devojku 2003. dok su žurili na ultra-hitan, urgentan, sudbino-odlučujući sastanak u Ministarstvu poljoprivrede od koga je zavisila budućnost planete, pa su se tenkčinom od Pajera zaleteli niz Beogradsku do te mere da nisu mogli da ukoče ni posle 100 metara. I ništa jbg, nema veze, jedna devojka manje više... Nije bitno. Važno je da je državni vrh uvek stizao na vreme na sve te svetski važne sastanke. :kafa:
Ozbiljno sad - takve stvari se ne smeju zaboraviti i izostavljati.
Što ne valja - kritikovati. Što valja - pohvaliti.
A ovo sada je ogromna promena u odnosu na ono što je bilo pre 10 godina (na tom polju) i to treba istaći i imati u vidu uvek.