Које је твоје покриће да осредњим назовеш професора дословно најважнијег предмета српске мисли и говора на једном од само три или четири факултета БУ који се нису срозали и који нису били поприште бројних скандала, афера, плагијата и томе слично?
Сваки његов јавни наступ је дефинисан држањем врло високог нивоа разговора, мисли и опхођења према предмету дискусије или саговорнику а његова критика је иначе најоштрија управо према националистима а сам се дефинише као либерални националиста
Притом, ми можемо овде да пишемо шта хоћемо и да се не слажемо али ја знам а верујем и сви ви знате барем неког ко је код њега завршио Српски језик и књижевност и без изузетка то су све врло пристојни, образовани академски грађани.
И на крају, ја не знам за бољи пример држања нивоа и бескомпоромисног чувања личног интегритета од његовог чина одбијања позива СПЦ да говори на свечаности поводом 800 година аутокефалности СПЦ јер је иста дала орден Светог Саве Вучићу.
Из свих тих разлога студенти у блокади су јединствено стали у његову одбрану када га је Вучић напао. Иначе, само њега од професора Жвалави појединачно и напада јер је управо Ломпар убедљиво најоштрији и најопаснији његов критичар.